d2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1760858673153279" crossorigin="anonymous">
Taka61Net
Taka61Net
Bilinmiyor
Trabzon · 21°C
Bizi Takip Edin
04 Şubat 2025 - 09:43

AB: ABD tarafından hedef alınırsak sert şekilde yanıt vereceğiz

AB: ABD tarafından hedef alınırsak sert şekilde yanıt vereceğiz

0 Okunma 0 Paylaşım
AB: ABD tarafından hedef alınırsak sert şekilde yanıt vereceğiz

 

BELÇİKA, (DHA) - AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD yönetiminin AB'ye yeni gümrük tarifeleri uygulaması halinde sert şekilde yanıt verileceğini duyurdu.

 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de düzenlenen savunma konulu ilk zirve toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu. Leyen, 27 AB üyesi ülkenin liderinin savunmanın yanı sıra ABD ile ilişkiler konusunu ele aldığını kaydederek, “AB, ABD ile sağlam ve yapıcı bir diyaloğa hazır, ancak aynı zamanda ABD ile ilişkilerde potansiyel zorlukların da farkındayız ve buna hazırız. AB, haksız veya keyfi bir şekilde hedef alındığında, sert bir şekilde yanıt verecektir” dedi.

 

Von der Leyen, Trump yönetiminin Kanada ve Meksika'ya yüksek gümrük vergileri uygulamaya başlaması ile ilgili, “Bu tarifeler işletme maliyetlerini artırıyor, işçilere ve tüketicilere zarar veriyor. Ekonomilerde gereksiz yere hasar açıyor ve enflasyonu artırıyor. Bundan pek de iyi bir sonuç çıkacağını düşünmüyoruz” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!