Türkiye’nin uzaya erişecek roketleri var

Bilim-Teknoloji (İgfa ) - İnternet Gazeteciler Federasyonu Haber Ajansı | 11.06.2021 - 09:17, Güncelleme: 11.06.2021 - 09:20 2684+ kez okundu.
 

Türkiye’nin uzaya erişecek roketleri var

Türkiye’nin uzaya erişecek roketleri var
Dünya üzerinde çalışan sistemlerde çeşitli teknolojileri geliştirme konusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden T.C. Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Bugün, artık uzaya erişecek roketlerimiz var” dedi.   ANKARA (İGFA)- 3. Uluslararası Verimlilik & Teknoloji Fuarı kapsamında düzenlenen, '2023 Sonrası Savunma ve Uzay Teknolojileri' oturumuna T.C. Savunma Sanayi Başkanı Prof.Dr. İsmail Demir katıldı. Uzay yolculuğu yapabilecek çeşitli modüllerimizin olduğu bir dünyaya doğru adım adım yürüyeceğimizin altını çizen Prof. Dr. Demir, “Genelde uzay çalışmaları, bilimsel, barışçıl ve sivil amaçlarla yürütülen çalışmalardır. Bütün bu çalışmalar, nihayetinde gözlem, haberleşme ve diğer konular başta olmak üzere savunma alanına da ister istemez katkıda bulunur. Bu açıdan Roketsan, katı yakıtlı roket motorlarıyla uzaya erişti. 150 kilometreyi aşan bir irtifada, daha da ileri gidebileceğimiz bir irtifa bu” dedi. ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ise, son 3 yıl içerisinde 750’nin üzerinde ürünü millileştirme ve yerlileştirme başvurusuna açtıklarını belirterek, 400'ün üzerindeki ürünü millileştirdik ve bunun ülkemiz ekonomisine katkısı 150 milyon doları aştığını söyledi. TUSAŞ TAI Genel Müdürü Temel Kotil, 100 yıldır helikopter yapan bir şirket gibi Gökbey, hiçbir sıkıntı çıkarmadan uçuşunu yaptığına dikkati çekerek, "Firma olarak, şu an dünya klasındayız ve ilk 5’e giren helikopter firması olmak istiyoruz. Şu an firma olarak, şirkette 4 bin mühendisi geçtik, 5 bin mühendise doğru gidiyoruz. Bunun yanında, 1500 teknisyen ve 500 de uzman ekleyerek 10 bine geldik. İnşallah 20 bin kişiye çıkaracağız. Mühendis sayımızda 4 binden 10 bine gidiyor” diye konuştu.
Türkiye’nin uzaya erişecek roketleri var

Dünya üzerinde çalışan sistemlerde çeşitli teknolojileri geliştirme konusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden T.C. Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Bugün, artık uzaya erişecek roketlerimiz var” dedi.

 

ANKARA (İGFA)- 3. Uluslararası Verimlilik & Teknoloji Fuarı kapsamında düzenlenen, '2023 Sonrası Savunma ve Uzay Teknolojileri' oturumuna T.C. Savunma Sanayi Başkanı Prof.Dr. İsmail Demir katıldı. Uzay yolculuğu yapabilecek çeşitli modüllerimizin olduğu bir dünyaya doğru adım adım yürüyeceğimizin altını çizen Prof. Dr. Demir, “Genelde uzay çalışmaları, bilimsel, barışçıl ve sivil amaçlarla yürütülen çalışmalardır. Bütün bu çalışmalar, nihayetinde gözlem, haberleşme ve diğer konular başta olmak üzere savunma alanına da ister istemez katkıda bulunur. Bu açıdan Roketsan, katı yakıtlı roket motorlarıyla uzaya erişti. 150 kilometreyi aşan bir irtifada, daha da ileri gidebileceğimiz bir irtifa bu” dedi.

ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ise, son 3 yıl içerisinde 750’nin üzerinde ürünü millileştirme ve yerlileştirme başvurusuna açtıklarını belirterek, 400'ün üzerindeki ürünü millileştirdik ve bunun ülkemiz ekonomisine katkısı 150 milyon doları aştığını söyledi.

TUSAŞ TAI Genel Müdürü Temel Kotil, 100 yıldır helikopter yapan bir şirket gibi Gökbey, hiçbir sıkıntı çıkarmadan uçuşunu yaptığına dikkati çekerek, "Firma olarak, şu an dünya klasındayız ve ilk 5’e giren helikopter firması olmak istiyoruz. Şu an firma olarak, şirkette 4 bin mühendisi geçtik, 5 bin mühendise doğru gidiyoruz. Bunun yanında, 1500 teknisyen ve 500 de uzman ekleyerek 10 bine geldik. İnşallah 20 bin kişiye çıkaracağız. Mühendis sayımızda 4 binden 10 bine gidiyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.