Yaş Çay Alım Fiyatı Nekadar?

Karadeniz-Bölgesel 26.05.2017 - 14:23, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Yaş Çay Alım Fiyatı Nekadar?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2017 yılı yaş çay alım fiyatının 2 liraya çıkarıldığını, 13 kuruş destekleme primi eklendiğinde de üreticinin eline 2,13 lira geçeceğini bildirdi. Çelik, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlenen, 2017 Yılı Yaş Çay Alım Kampanyası açılış töreninde yaptığı konuşmada, 3 Mayıs'ta ÇAYKUR'un yaş çay alımına başladığını hatırlattı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2017 yılı yaş çay alım fiyatının 2 liraya çıkarıldığını, 13 kuruş destekleme primi eklendiğinde de üreticinin eline 2,13 lira geçeceğini bildirdi. Çelik, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlenen, 2017 Yılı Yaş Çay Alım Kampanyası açılış töreninde yaptığı konuşmada, 3 Mayıs'ta ÇAYKUR'un yaş çay alımına başladığını hatırlattı. Çay fiyatının özenle hazırlandığını ifade eden Çelik, "Geçtiğimiz yıl yaş çay alım kilogram fiyatı 1,77 liraydı. 13 kuruş prim 1 lira 90 kuruşa çay alımını gerçekleştirdik. Bu alımı geçtiğimiz yıl gerçekleştirdik. Toplam 168,4 milyon lira yaş çay primi ödeme yaptık. 1,2 milyar lira çay alım fiyatı, 145 milyon lira budama tazminatı ödedik. 2,2 milyon lira mazot ve gübre desteği olmak üzere geçtiğimiz yıl çay üreticisine 1,5 milyar lira ödeme yapıldığını ifade etmek istiyorum. Helali hoş olsun." dedi. Bu yıl için de üreticiyi tatmin edecek bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Çelik, "2017 yılında çay kilogram alım fiyatı 2 lira artı 13 kuruş prim ile 2 lira 13 kuruş. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.     "Hedefimiz; çay üretiminin bir markaya dönüştürülmesi" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'da toplantıda yaptığı konuşmada, bölgenin en önemli ürünü olan çay üretiminin bir markaya dönüştürülmesi hedefi olduğunu belirtti. Organik tarım için en önemli adımın organik çay üretimine geçiş olduğunu vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi: "Dünyada uluslararası ilişkilerde en önemli konu gıda üretimidir. İnsanların gelir düzeyi artıkça gıdada nitelikli ürünler talep edilmekte ve organik ürünler takip edilmektedir. Mevsim ve toprak şartları itibariyle organik çay üretimine uygun bir coğrafyadayız. Bundan ödün vermemeliyiz. Özel sektör, kamu, üretici ve tüketiciler olsun çayın bir marka haline dönüşümünü sağlamak ve kaliteli olabilmesi için organik çaya geçiş konusunda bir ortak zemin oluşturarak onun üzerinde yürümeliyiz." Toplantıya Çelik ve Yazıcı'nın yanı sıra AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, fabrika müdürleri ile davetliler katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2017 yılı yaş çay alım fiyatının 2 liraya çıkarıldığını, 13 kuruş destekleme primi eklendiğinde de üreticinin eline 2,13 lira geçeceğini bildirdi. Çelik, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlenen, 2017 Yılı Yaş Çay Alım Kampanyası açılış töreninde yaptığı konuşmada, 3 Mayıs'ta ÇAYKUR'un yaş çay alımına başladığını hatırlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2017 yılı yaş çay alım fiyatının 2 liraya çıkarıldığını, 13 kuruş destekleme primi eklendiğinde de üreticinin eline 2,13 lira geçeceğini bildirdi.

Çelik, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlenen, 2017 Yılı Yaş Çay Alım Kampanyası açılış töreninde yaptığı konuşmada, 3 Mayıs'ta ÇAYKUR'un yaş çay alımına başladığını hatırlattı.

Çay fiyatının özenle hazırlandığını ifade eden Çelik, "Geçtiğimiz yıl yaş çay alım kilogram fiyatı 1,77 liraydı. 13 kuruş prim 1 lira 90 kuruşa çay alımını gerçekleştirdik. Bu alımı geçtiğimiz yıl gerçekleştirdik. Toplam 168,4 milyon lira yaş çay primi ödeme yaptık. 1,2 milyar lira çay alım fiyatı, 145 milyon lira budama tazminatı ödedik. 2,2 milyon lira mazot ve gübre desteği olmak üzere geçtiğimiz yıl çay üreticisine 1,5 milyar lira ödeme yapıldığını ifade etmek istiyorum. Helali hoş olsun." dedi.

Bu yıl için de üreticiyi tatmin edecek bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Çelik, "2017 yılında çay kilogram alım fiyatı 2 lira artı 13 kuruş prim ile 2 lira 13 kuruş. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

 

 

"Hedefimiz; çay üretiminin bir markaya dönüştürülmesi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'da toplantıda yaptığı konuşmada, bölgenin en önemli ürünü olan çay üretiminin bir markaya dönüştürülmesi hedefi olduğunu belirtti.

Organik tarım için en önemli adımın organik çay üretimine geçiş olduğunu vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi:

"Dünyada uluslararası ilişkilerde en önemli konu gıda üretimidir. İnsanların gelir düzeyi artıkça gıdada nitelikli ürünler talep edilmekte ve organik ürünler takip edilmektedir. Mevsim ve toprak şartları itibariyle organik çay üretimine uygun bir coğrafyadayız. Bundan ödün vermemeliyiz. Özel sektör, kamu, üretici ve tüketiciler olsun çayın bir marka haline dönüşümünü sağlamak ve kaliteli olabilmesi için organik çaya geçiş konusunda bir ortak zemin oluşturarak onun üzerinde yürümeliyiz."

Toplantıya Çelik ve Yazıcı'nın yanı sıra AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, fabrika müdürleri ile davetliler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.