Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu 45. Olağan Divan Genel Kurulunda Açıklamalarda Bulundu

Trabzonspor 18.10.2019 - 16:25, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu 45. Olağan Divan Genel Kurulunda Açıklamalarda Bulundu

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu 45. Olağan Divan Genel Kurulunda Açıklamalarda Bulundu   Ağaoğlu'nun açıklamalarından özet;    "5-6 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa'da mücadele ediyoruz. UEFA ile masada çok büyük bir mücadele verdik, oturduk ve yaptığımız ekonomik hamlelerin hepsini anlattık. UEFA'nın gelirlerimize el koymasının ardından CAS'a şikayet dilekçesinde bulunduk. 18 Aralık'ta tahmin ediyorum ki CAS'a açtığımız UEFA'yla ilgili davanın sonucu açıklanır. UEFA da bize net olarak bundan memnun olmadıklarını iletti. 6 saat yolculuk yapıyoruz, Madrid'e gidiyoruz."   "Biz Avrupa Ligi'nden para kazanacağımıza üstüne cebimizden para veriyoruz. Galibiyet ve beraberlikte verilen miktarlar TFF'nin Süper Lig'de verdikleriyle hemen hemen aynı."   Trabzonspor'dan Mehmetçik'e tam destek; tüm salon asker selamı ile oturuma başladı.   "UEFA'nın Türk futboluna nasıl bir bakış içerisinde olduğunu asker selamına açtığı soruşturmadan anlayabilirsiniz ama oradan da bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum."   "UEFA'nın verdiği cezalar yüzünden en önemli oyuncularımızdan Kucka'yı Parma kulübüne satmak zorunda kaldık ama diğer kulüplerimiz borçlarına bakmadan daha da borçlanmaya devam ettiler."   "Taahütnameyi imzaladıktan sonra gelirlerimizin çoğunu bankaya göndermek zorunda kalıyoruz."   "Bankalar kurulu ile yaptığımız anlaşma sayesinde UEFA ile de artık uğraşmak zorunda kalmayacağız."   Ağaoğlu Trabzonspor ilk kez borç azalttı   Sayın Özkan Sümer’le oluşturduğumuz yönetimden sonra ilk kez Trabzonspor borç azalttı. 70 Milyon Dolar’la o zaman almıştık 45 Milyon Dolar’a düşürmüştük. Bıraktığımızda da 7 Milyon Dolar’a düşürmüştük. 2 sene içinde 33 Milyon Dolar borç ödemiştik.  Şimdi Haziran’da karşınıza gelirken 1 Milyar 292 Milyon borçla gelmiştik şuan itibariyle 940 Milyon Lira . Ama bunun içinde 85 Milyon Liralık benzin isyasyonudan kaynaklı TMSF durumu var onun satışı da bir hafta içinde gerçekleşecek. Şuan itibariyle Trabzonspor’un borcu 840 Milyon Lira’ya inmiş durumda.   Trabzonspor’un bu sezonki gelirleri   Sermaye artışından 77 Milyonluk bir gelir oldu. Yeni sponsorluklarla Türkcelle 30 Milyon TL + kdv, Huwaei ile 22.5 Milyon TL + kdv, Vestel ile 9 milyon Euro + kdv, QNB ile 6 Milyon TL + KDV bunlar 3 yıllık. Yaklaşık olarak 120 Milyon TL sponsorluk geliri elde ettik Trabzonspro 3 ay içinde. Kombine satışında bu sene 34 bin oldu. Mağazalarda 4 ayda 35 Milyon TL, geçen yıl 12 ayda 34 Milyon TL idi. Geçen sene 105 BİN adet forma satılmıştı toplamda. Şuan 4 ayda 130 bin hedefimiz 200 bin.   Hedefimiz yönetim sürecinde mağazacılıkta 100 Milyon TL’ye ulaşmakta. Şuanki forma satışı İstanbul kulüperinin ortalamasının üzerinde. Medya ekibimize bu konuda teşekkür ederim. Forma lansmanı için hazırlanan video dünya çapında 1.5 Milyar insan seyretti. Bu tamamen içten ortaya çıkan bir yapıt bir eser. Bazılarının 300-500 bin TL2ye yapamadığını bir benzin parasına yaptık. Forma satışında onların da çok büyük payı var.  

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu 45. Olağan Divan Genel Kurulunda Açıklamalarda Bulundu

 

Ağaoğlu'nun açıklamalarından özet; 

 

"5-6 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa'da mücadele ediyoruz. UEFA ile masada çok büyük bir mücadele verdik, oturduk ve yaptığımız ekonomik hamlelerin hepsini anlattık. UEFA'nın gelirlerimize el koymasının ardından CAS'a şikayet dilekçesinde bulunduk. 18 Aralık'ta tahmin ediyorum ki CAS'a açtığımız UEFA'yla ilgili davanın sonucu açıklanır. UEFA da bize net olarak bundan memnun olmadıklarını iletti. 6 saat yolculuk yapıyoruz, Madrid'e gidiyoruz."

 

"Biz Avrupa Ligi'nden para kazanacağımıza üstüne cebimizden para veriyoruz. Galibiyet ve beraberlikte verilen miktarlar TFF'nin Süper Lig'de verdikleriyle hemen hemen aynı."

 

Trabzonspor'dan Mehmetçik'e tam destek; tüm salon asker selamı ile oturuma başladı.

 

"UEFA'nın Türk futboluna nasıl bir bakış içerisinde olduğunu asker selamına açtığı soruşturmadan anlayabilirsiniz ama oradan da bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum."

 

"UEFA'nın verdiği cezalar yüzünden en önemli oyuncularımızdan Kucka'yı Parma kulübüne satmak zorunda kaldık ama diğer kulüplerimiz borçlarına bakmadan daha da borçlanmaya devam ettiler."

 

"Taahütnameyi imzaladıktan sonra gelirlerimizin çoğunu bankaya göndermek zorunda kalıyoruz."

 

"Bankalar kurulu ile yaptığımız anlaşma sayesinde UEFA ile de artık uğraşmak zorunda kalmayacağız."

 

Ağaoğlu Trabzonspor ilk kez borç azalttı

 

Sayın Özkan Sümer’le oluşturduğumuz yönetimden sonra ilk kez Trabzonspor borç azalttı. 70 Milyon Dolar’la o zaman almıştık 45 Milyon Dolar’a düşürmüştük. Bıraktığımızda da 7 Milyon Dolar’a düşürmüştük. 2 sene içinde 33 Milyon Dolar borç ödemiştik.  Şimdi Haziran’da karşınıza gelirken 1 Milyar 292 Milyon borçla gelmiştik şuan itibariyle 940 Milyon Lira . Ama bunun içinde 85 Milyon Liralık benzin isyasyonudan kaynaklı TMSF durumu var onun satışı da bir hafta içinde gerçekleşecek. Şuan itibariyle Trabzonspor’un borcu 840 Milyon Lira’ya inmiş durumda.

 

Trabzonspor’un bu sezonki gelirleri

 

Sermaye artışından 77 Milyonluk bir gelir oldu. Yeni sponsorluklarla Türkcelle 30 Milyon TL + kdv, Huwaei ile 22.5 Milyon TL + kdv, Vestel ile 9 milyon Euro + kdv, QNB ile 6 Milyon TL + KDV bunlar 3 yıllık. Yaklaşık olarak 120 Milyon TL sponsorluk geliri elde ettik Trabzonspro 3 ay içinde. Kombine satışında bu sene 34 bin oldu. Mağazalarda 4 ayda 35 Milyon TL, geçen yıl 12 ayda 34 Milyon TL idi. Geçen sene 105 BİN adet forma satılmıştı toplamda. Şuan 4 ayda 130 bin hedefimiz 200 bin.

 

Hedefimiz yönetim sürecinde mağazacılıkta 100 Milyon TL’ye ulaşmakta. Şuanki forma satışı İstanbul kulüperinin ortalamasının üzerinde. Medya ekibimize bu konuda teşekkür ederim. Forma lansmanı için hazırlanan video dünya çapında 1.5 Milyar insan seyretti. Bu tamamen içten ortaya çıkan bir yapıt bir eser. Bazılarının 300-500 bin TL2ye yapamadığını bir benzin parasına yaptık. Forma satışında onların da çok büyük payı var.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.