Trabzon'un atık sorunu masaya yatırılıyor

Genel 18.02.2020 - 09:37, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon'un atık sorunu masaya yatırılıyor

Ortahisar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) birlikte "Sıfır Atık Çalıştayı" düzenleyecek.
Trabzon'un atık sorunu masaya yatırılıyor   Ortahisar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) birlikte "Sıfır Atık Çalıştayı" düzenleyecek.   "Geleceğe Değer Kat" sloganıyla düzenlenecek olan çalıştay, 19 Şubat Çarşamba Günü Zorlu Grand Otel'de saat 13.00'da başlayacak. Beş ayrı temada düzenlenecek olan çalıştayda 1. masada atık azaltma, atıkları yeniden kullanma/geri dönüşüm- 2. masada atıkları yeniden kullanma/geri dönüşüm- 3. masada atık bertaraf ( enerji/yakma/depolama)- 4. masada atık toplama/yönetim- 5. masada atıkların sosyal, ekonomik, ekolojik etkileri ele alınacak.   Her bir masa 8-12 kişilik gruplardan oluşacak, toplamda ise 40-60 kişilik anahtar topluluk şehrin atık sorunlarını tartışacak. Çalıştay sonuç raporuna göre hazırlanacak eylem planına yön verecek strateji ve hedefler tespit edilecek.   Çalıştay, çevre sorunları ile ilgili tüm yerel aktörleri buluşturmayı hedefliyor.   ATIK EYLEM PLANINA YÖN VERECEK   Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'un çok önemli bir sorunu olan atık sorununun konunun uzmanları ve bilim adamları tarafından çok boyutlu olarak tartışılacağını söyledi. Genç, çalıştay sonuç raporunun hem belediyeler hem de diğer kamu kurumlarının atık eylem planlarına yön vereceğini kaydetti.   KTÜ'den Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri; Prof. Dr. Dilek Beyazlı, Doç. Dr. Muteber Erbay, Doç. Dr. Arzu Fırat Ersoy, Doç. Dr. Hakan Ersoy, Doç. Dr. Sanem Özen Turan ile Doç. Dr. Müberra Polatkan, çalıştay masalarında kolaylaştırıcı olarak görev yapacaklar. Çalıştayın moderatörlüğünü Prof. Dr. Dilek Beyazlı yapacak.   Çalıştaya katılacak olan sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşları şunlar: Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri, Orman Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kaymakamlık, Büyükşehir, Valilik, TİSKİ, Trabzon Liman Başkanlığı, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, Trabzon Rize Katı Atık Birliği, Solakoğlu Geri Dönüşüm, Çakıroğlu Geri Dönüşüm, Karadeniz Geri Dönüşüm, Trabzon ve Ortahisar Kent Konseyleri, Evra Grup Teknik Katı Atık, Trabzon Çevrecileri Derneği, Trabzon Peyzaj Mimarları Odası, Trabzon Mimarlar Odası, Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası, Trabzon Jeofizik Mühendisleri Odası, Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası, Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası, Trabzon Çevre Mühendisleri Odası, Trabzon Şehir Plancıları Odası, TEMA Vakfı, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği.
Ortahisar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) birlikte "Sıfır Atık Çalıştayı" düzenleyecek.

Trabzon'un atık sorunu masaya yatırılıyor

 

Ortahisar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) birlikte "Sıfır Atık Çalıştayı" düzenleyecek.

 

"Geleceğe Değer Kat" sloganıyla düzenlenecek olan çalıştay, 19 Şubat Çarşamba Günü Zorlu Grand Otel'de saat 13.00'da başlayacak. Beş ayrı temada düzenlenecek olan çalıştayda 1. masada atık azaltma, atıkları yeniden kullanma/geri dönüşüm- 2. masada atıkları yeniden kullanma/geri dönüşüm- 3. masada atık bertaraf ( enerji/yakma/depolama)- 4. masada atık toplama/yönetim- 5. masada atıkların sosyal, ekonomik, ekolojik etkileri ele alınacak.

 

Her bir masa 8-12 kişilik gruplardan oluşacak, toplamda ise 40-60 kişilik anahtar topluluk şehrin atık sorunlarını tartışacak. Çalıştay sonuç raporuna göre hazırlanacak eylem planına yön verecek strateji ve hedefler tespit edilecek.

 

Çalıştay, çevre sorunları ile ilgili tüm yerel aktörleri buluşturmayı hedefliyor.

 

ATIK EYLEM PLANINA YÖN VERECEK

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'un çok önemli bir sorunu olan atık sorununun konunun uzmanları ve bilim adamları tarafından çok boyutlu olarak tartışılacağını söyledi. Genç, çalıştay sonuç raporunun hem belediyeler hem de diğer kamu kurumlarının atık eylem planlarına yön vereceğini kaydetti.

 

KTÜ'den Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri; Prof. Dr. Dilek Beyazlı, Doç. Dr. Muteber Erbay, Doç. Dr. Arzu Fırat Ersoy, Doç. Dr. Hakan Ersoy, Doç. Dr. Sanem Özen Turan ile Doç. Dr. Müberra Polatkan, çalıştay masalarında kolaylaştırıcı olarak görev yapacaklar. Çalıştayın moderatörlüğünü Prof. Dr. Dilek Beyazlı yapacak.

 

Çalıştaya katılacak olan sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşları şunlar: Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri, Orman Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kaymakamlık, Büyükşehir, Valilik, TİSKİ, Trabzon Liman Başkanlığı, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, Trabzon Rize Katı Atık Birliği, Solakoğlu Geri Dönüşüm, Çakıroğlu Geri Dönüşüm, Karadeniz Geri Dönüşüm, Trabzon ve Ortahisar Kent Konseyleri, Evra Grup Teknik Katı Atık, Trabzon Çevrecileri Derneği, Trabzon Peyzaj Mimarları Odası, Trabzon Mimarlar Odası, Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası, Trabzon Jeofizik Mühendisleri Odası, Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası, Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası, Trabzon Çevre Mühendisleri Odası, Trabzon Şehir Plancıları Odası, TEMA Vakfı, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.