Trabzon Engelli Dostu Şehir Olacak

Yaşam-Çevre 03.12.2019 - 11:29, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon Engelli Dostu Şehir Olacak

BAŞKAN ZORLUOĞLU ENGELLİ MESAİ ARKADAŞLARIYLA BULUŞTU   Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engelli mesai arkadaşlarıyla bir araya geldi.   Büyükşehir Belediyesinde hizmet veren 49 engelli personel, düzenlenen toplantıda görüş ve önerilerini Başkan Zorluoğlu’na bildirdi. Ayrıca Zorluoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan engelli personele bir gün idari izin verdi. İlk kez böyle bir uygulama ile karşılaşan belediye çalışanları, Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti   Engelli çalışma arkadaşlarıyla bir arada olmaktan ve sohbet etmekten memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Türkiye’de son 15 yılda engellilerle ilgili çok önemli işler yapıldı. Engelliler Hakkında Kanun çıktı. Yine engellilere istihdam başta olmak üzere, bakım, rehabilitasyon merkezleri gibi geçmişte çok örnekleri olmayan, Avrupa’daki ülkelerde gördüğümüzde imrenerek baktığımız imkanların şu an ülkemizde de olması, gurur verici. Diğer taraftan baktığımızda da epey mesafe daha katetmemiz gerektiği gerçeğini görmemiz lazım ki, daha ileri noktalara ulaşabilelim. Ülkemizin yüzde 13’ü engellilerden oluşuyor. Aileleri ile birlikte sayıları 30 milyonu buluyor. Dolayısıyla bu konuya hiçbir idarecinin kayıtsız kalması mümkün değil. İnşallah bu manada sizlerin ve tüm engellilerin yararlanacağı güzel hizmetleri el birliği ile sunarız” diye konuştu.    TRABZON ENGELLİ DOSTU ŞEHİR OLACAK   Başkan Zorluoğlu “Belediyecilik bakımından Trabzon’a baktığımızda engelli insanların fiziken rahat hareket edebileceği bir şehir olduğumuzu söyleyemeyiz. Şu anda sizler akülü ya da tekerlekli sandalyelerinizle tek başınıza hareket etmekte zorlanıyorsunuz. Zaten çok da fazla tek başına hareket edebilen engelli vatandaşımızı göremiyoruz sokaklarımızda. Hedefimiz şehrimizde ilk etapta halkın yoğun olarak kullandığı alanların ve mekanların kaldırımları, yol bağlantıları ile kamu binalarının engelliler için çok daha rahat erişilebilir bir hale getirilmesi. Biz Trabzon’u o manada engelli dostu bir şehir yapmak istiyoruz. Ayrıca belediye olarak 4-5 yıllık yatırım programlarımızdaki bütün işlerimizde, engellilerin ihtiyaç duyacağı şekilde bir dizaynı mutlaka öngöreceğiz. Bu bir zihniyet dönüşümünü, değişimini gerektiriyor. Çok kolay değil ama katedilen mesafeye baktığımızda ümitliyim” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ZORLUOĞLU ENGELLİ MESAİ ARKADAŞLARIYLA BULUŞTU

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engelli mesai arkadaşlarıyla bir araya geldi.

 

Büyükşehir Belediyesinde hizmet veren 49 engelli personel, düzenlenen toplantıda görüş ve önerilerini Başkan Zorluoğlu’na bildirdi. Ayrıca Zorluoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan engelli personele bir gün idari izin verdi. İlk kez böyle bir uygulama ile karşılaşan belediye çalışanları, Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti

 

Engelli çalışma arkadaşlarıyla bir arada olmaktan ve sohbet etmekten memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Türkiye’de son 15 yılda engellilerle ilgili çok önemli işler yapıldı. Engelliler Hakkında Kanun çıktı. Yine engellilere istihdam başta olmak üzere, bakım, rehabilitasyon merkezleri gibi geçmişte çok örnekleri olmayan, Avrupa’daki ülkelerde gördüğümüzde imrenerek baktığımız imkanların şu an ülkemizde de olması, gurur verici. Diğer taraftan baktığımızda da epey mesafe daha katetmemiz gerektiği gerçeğini görmemiz lazım ki, daha ileri noktalara ulaşabilelim. Ülkemizin yüzde 13’ü engellilerden oluşuyor. Aileleri ile birlikte sayıları 30 milyonu buluyor. Dolayısıyla bu konuya hiçbir idarecinin kayıtsız kalması mümkün değil. İnşallah bu manada sizlerin ve tüm engellilerin yararlanacağı güzel hizmetleri el birliği ile sunarız” diye konuştu. 

 

TRABZON ENGELLİ DOSTU ŞEHİR OLACAK

 

Başkan Zorluoğlu “Belediyecilik bakımından Trabzon’a baktığımızda engelli insanların fiziken rahat hareket edebileceği bir şehir olduğumuzu söyleyemeyiz. Şu anda sizler akülü ya da tekerlekli sandalyelerinizle tek başınıza hareket etmekte zorlanıyorsunuz. Zaten çok da fazla tek başına hareket edebilen engelli vatandaşımızı göremiyoruz sokaklarımızda. Hedefimiz şehrimizde ilk etapta halkın yoğun olarak kullandığı alanların ve mekanların kaldırımları, yol bağlantıları ile kamu binalarının engelliler için çok daha rahat erişilebilir bir hale getirilmesi. Biz Trabzon’u o manada engelli dostu bir şehir yapmak istiyoruz. Ayrıca belediye olarak 4-5 yıllık yatırım programlarımızdaki bütün işlerimizde, engellilerin ihtiyaç duyacağı şekilde bir dizaynı mutlaka öngöreceğiz. Bu bir zihniyet dönüşümünü, değişimini gerektiriyor. Çok kolay değil ama katedilen mesafeye baktığımızda ümitliyim” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.