Trabzon dış ticarette Karadeniz Bölgesi'nin de lokomotifi olmuştur

Ekonomi 26.04.2019 - 14:16, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon dış ticarette Karadeniz Bölgesi'nin de lokomotifi olmuştur

DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan: - "Trabzon, Karadeniz Bölgesi toplam ihracatının yüzde 35'lik kısmını tek başına gerçekleştirerek, dış ticarette bölgenin lokomotifi olmuştur"
Trabzon dış ticarette Karadeniz Bölgesi'nin de lokomotifi olmuştur - DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan: - "Trabzon, Karadeniz Bölgesi toplam ihracatının yüzde 35'lik kısmını tek başına gerçekleştirerek, dış ticarette bölgenin lokomotifi olmuştur"   Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon'un Karadeniz Bölgesi toplam ihracatının yüzde 35'lik kısmını tek başına gerçekleştirerek dış ticarette bölgenin lokomotifi olduğunu söyledi. Gürdoğan ve beraberindekiler, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret ederek "hayırlı olsun" dileğinde bulundu. Trabzon'un tarihi süreç içinde her dönem dış ticarette söz sahibi olduğunu, tarihi İpekyolu ticaretinde Asya ile Avrupa arasında köprü görevi üstlenerek dış ticaretin önemli merkezi işlevini gördüğünü ifade eden Gürdoğan, bugün de aynı görevinde ilerlediğini belirtti. Gürdoğan, ülkenin en fazla ihracat gerçekleştiren 19 ili arasında Trabzon'un da yer aldığına işaret ederek, "Karadeniz Bölgesi toplam ihracatının yüzde 35'lik kısmını tek başına gerçekleştirerek dış ticarette bölgenin lokomotifi olmuştur." dedi. İhracatta ülkenin önde gelen illeri arasında yer alan Trabzon'un, altyapı yatırımları, mimarisi, çevre düzenlemeleri ve olması gereken yatırımlarıyla ülkenin önde gelen illeri arasında yer alması gerektiğine vurgu yapan Gürdoğan, Zorluoğlu'ndan destek istedi.  Zorluoğlu da ihracatın Trabzon ekonomisi için taşıdığı önemi çok iyi bildiklerini, her alanda ihracata ve ihracatçılara destek olacaklarını söyledi. Gürdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.  
DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan: - "Trabzon, Karadeniz Bölgesi toplam ihracatının yüzde 35'lik kısmını tek başına gerçekleştirerek, dış ticarette bölgenin lokomotifi olmuştur"

Trabzon dış ticarette Karadeniz Bölgesi'nin de lokomotifi olmuştur

- DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan:
- "Trabzon, Karadeniz Bölgesi toplam ihracatının yüzde 35'lik kısmını tek başına gerçekleştirerek, dış ticarette bölgenin lokomotifi olmuştur"
 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon'un Karadeniz Bölgesi toplam ihracatının yüzde 35'lik kısmını tek başına gerçekleştirerek dış ticarette bölgenin lokomotifi olduğunu söyledi.

Gürdoğan ve beraberindekiler, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret ederek "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

Trabzon'un tarihi süreç içinde her dönem dış ticarette söz sahibi olduğunu, tarihi İpekyolu ticaretinde Asya ile Avrupa arasında köprü görevi üstlenerek dış ticaretin önemli merkezi işlevini gördüğünü ifade eden Gürdoğan, bugün de aynı görevinde ilerlediğini belirtti.

Gürdoğan, ülkenin en fazla ihracat gerçekleştiren 19 ili arasında Trabzon'un da yer aldığına işaret ederek, "Karadeniz Bölgesi toplam ihracatının yüzde 35'lik kısmını tek başına gerçekleştirerek dış ticarette bölgenin lokomotifi olmuştur." dedi.

İhracatta ülkenin önde gelen illeri arasında yer alan Trabzon'un, altyapı yatırımları, mimarisi, çevre düzenlemeleri ve olması gereken yatırımlarıyla ülkenin önde gelen illeri arasında yer alması gerektiğine vurgu yapan Gürdoğan, Zorluoğlu'ndan destek istedi. 

Zorluoğlu da ihracatın Trabzon ekonomisi için taşıdığı önemi çok iyi bildiklerini, her alanda ihracata ve ihracatçılara destek olacaklarını söyledi.

Gürdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.