Trabzon'da yayla şenlikleri başladı

Yaşam-Çevre 06.05.2018 - 21:29, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon'da yayla şenlikleri başladı

- Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu : - "Bahar şenliklerinin halkımızı kaynaştırıp bütünleştiriyor bizler birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece ülkemiz büyüyerek, güçlenerek yoluna devam edecektir"
Trabzon'da yayla şenlikleri başladı TRABZON (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şalpazarı Belediyesi ev sahipliğinde Şalpazarı ilçesinin Acısu mevkinde turizm sezonu açılışı ve Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı etkinliği gerçekleştirildi.   Trabzon'da geleneksel olarak düzenlenen yayla şenliklerinin de bu seneki ilki olan etkinliğe, Vali Vekili Nusret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve çok sayıda vatandaş katıldı.   Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, bahar şenliklerinin halkı kaynaştırıp bütünleştirdiğini ifade ederek, "Bizler birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece ülkemiz büyüyerek, güçlenerek yoluna devam edecektir." dedi.   Büyükşehir Belediyesinin mahalle yollarındaki çalışmalarına da dikkati çeken Gümrükçüoğlu, "Son 4 yılda yollarımıza 1 milyon ton asfalt serdik. Bu yılki hedefimiz 350-400 bin ton asfalt sermektir. Asfaltlama çalışmalarımız için belediyemize ciddi şekilde kaynak temini sağlayan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak'a Trabzon halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu.   Gümrükçüoğlu, 24 Haziran seçimlerine de değinerek, şunları kaydetti: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-6169601410457476", enable_page_level_ads: true });   "24 Haziran devletimizin tarihinde yeni ve büyük bir dönemin başlayacağı tarihtir. 2002'de harap ve bitap şekilde bir ülke devralan Sayın Cumhurbaşkanımız, 16 yılda yeni bir Türkiye oluşturmuştur. Bu ülkenin yolunun daha da hızlı adımlarla daha güçlenerek devam etmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmiştir. Şimdi 24 Haziran'da bu sistemin ilk seçimini yapacağız. 24 Haziran ülkemizin tarihinde büyük bir milat olacaktır."   Baharın gelişinin ve doğanın canlanmasının kutlandığı Hıdırellez Bahar Bayramı etkinliğinde vatandaşlar, Karadenizli sanatçıların söylediği türküler eşliğinde horon oynadı. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte, yöresel kıyafetleri kadınlar ve kız çocukları ilgi çekti.
- Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu : - "Bahar şenliklerinin halkımızı kaynaştırıp bütünleştiriyor bizler birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece ülkemiz büyüyerek, güçlenerek yoluna devam edecektir"

Trabzon'da yayla şenlikleri başladı

TRABZON (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şalpazarı Belediyesi ev sahipliğinde Şalpazarı ilçesinin Acısu mevkinde turizm sezonu açılışı ve Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı etkinliği gerçekleştirildi.
 
Trabzon'da geleneksel olarak düzenlenen yayla şenliklerinin de bu seneki ilki olan etkinliğe, Vali Vekili Nusret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, bahar şenliklerinin halkı kaynaştırıp bütünleştirdiğini ifade ederek, "Bizler birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece ülkemiz büyüyerek, güçlenerek yoluna devam edecektir." dedi.
 
Büyükşehir Belediyesinin mahalle yollarındaki çalışmalarına da dikkati çeken Gümrükçüoğlu, "Son 4 yılda yollarımıza 1 milyon ton asfalt serdik. Bu yılki hedefimiz 350-400 bin ton asfalt sermektir. Asfaltlama çalışmalarımız için belediyemize ciddi şekilde kaynak temini sağlayan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak'a Trabzon halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Gümrükçüoğlu, 24 Haziran seçimlerine de değinerek, şunları kaydetti:
 
"24 Haziran devletimizin tarihinde yeni ve büyük bir dönemin başlayacağı tarihtir. 2002'de harap ve bitap şekilde bir ülke devralan Sayın Cumhurbaşkanımız, 16 yılda yeni bir Türkiye oluşturmuştur. Bu ülkenin yolunun daha da hızlı adımlarla daha güçlenerek devam etmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmiştir. Şimdi 24 Haziran'da bu sistemin ilk seçimini yapacağız. 24 Haziran ülkemizin tarihinde büyük bir milat olacaktır."
 
Baharın gelişinin ve doğanın canlanmasının kutlandığı Hıdırellez Bahar Bayramı etkinliğinde vatandaşlar, Karadenizli sanatçıların söylediği türküler eşliğinde horon oynadı.
Renkli görüntülere sahne olan şenlikte, yöresel kıyafetleri kadınlar ve kız çocukları ilgi çekti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.