Trabzon'da Üniversite Kariyer Günleri

Eğitim 28.02.2019 - 15:33, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon'da Üniversite Kariyer Günleri

Trabzon'da Üniversite Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi.
Trabzon'da Üniversite Kariyer Günleri     Trabzon'da Üniversite Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi. İŞKUR, Trabzon Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Mahmut Goloğlu Oditoryumu'nda düzenlenen programda konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, kariyer günlerinin öğrenciler açısından önemli olduğunu söyledi. Vali Ustaoğlu, herkesin hayat yolculuğunda ara istasyonları olduğunu ifade ederek, "Öğrencilik de bu dönemlerden birisidir. Yarın 'Mezun olduğumda iş bulabilecek miyim?' endişesi taşıyorsunuz. Bu endişeleri bizler de öğrenciyken yaşadık ama inanmak başarmanın yarısıdır. Eğer inanırsak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Umutsuzluğa asla kapılmayın. Ülkemiz kadim geçmişiyle tarihiyle büyük bir ülkedir." ifadelerini kullandı. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); İŞKUR Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fahrettin Kaya ise İŞKUR'un üniversite öğrencilerine yönelik yoğun çalışma içerisinde olduğunu vurguladı. Öğrencilerin kendi geleceklerine yönelik planlama konusunda oldukça isteksiz davrandıklarına işaret eden Kaya, "Bir kurtarıcı beklemeye gerek yok. Hepiniz kendi kararınızı verecek durumdasınız. Artık yalnızca üniversiteden mezun olmak yetmiyor. Niteliklerimizi geliştirmeliyiz. Kendinizi geliştirebilmeniz, kariyerinizi planlayabilmeniz için her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Tolga Avcı da nitelikli insan kaynağını yetiştiren en önemli kurumlar olan üniversitelerin istihdam alanında faaliyet gösteren kurumlarla buluşmasının son derece önemli olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından üç oturumdan oluşan etkinlikte, iş arama becerileri, mülakat simülasyonu, dijital dönüşüm mü, gelişim mi konularında sunum yapıldı. Etkinliğe, Vali Ustaoğlu'nun yanı sıra Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, İŞKUR İl Müdürü İbrahim Büyük ve öğrenciler katıldı. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Trabzon'da Üniversite Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi.

Trabzon'da Üniversite Kariyer Günleri

 
 

Trabzon'da Üniversite Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi.

İŞKUR, Trabzon Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Mahmut Goloğlu Oditoryumu'nda düzenlenen programda konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, kariyer günlerinin öğrenciler açısından önemli olduğunu söyledi.

Vali Ustaoğlu, herkesin hayat yolculuğunda ara istasyonları olduğunu ifade ederek, "Öğrencilik de bu dönemlerden birisidir. Yarın 'Mezun olduğumda iş bulabilecek miyim?' endişesi taşıyorsunuz. Bu endişeleri bizler de öğrenciyken yaşadık ama inanmak başarmanın yarısıdır. Eğer inanırsak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Umutsuzluğa asla kapılmayın. Ülkemiz kadim geçmişiyle tarihiyle büyük bir ülkedir." ifadelerini kullandı.

İŞKUR Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fahrettin Kaya ise İŞKUR'un üniversite öğrencilerine yönelik yoğun çalışma içerisinde olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin kendi geleceklerine yönelik planlama konusunda oldukça isteksiz davrandıklarına işaret eden Kaya, "Bir kurtarıcı beklemeye gerek yok. Hepiniz kendi kararınızı verecek durumdasınız. Artık yalnızca üniversiteden mezun olmak yetmiyor. Niteliklerimizi geliştirmeliyiz. Kendinizi geliştirebilmeniz, kariyerinizi planlayabilmeniz için her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Tolga Avcı da nitelikli insan kaynağını yetiştiren en önemli kurumlar olan üniversitelerin istihdam alanında faaliyet gösteren kurumlarla buluşmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından üç oturumdan oluşan etkinlikte, iş arama becerileri, mülakat simülasyonu, dijital dönüşüm mü, gelişim mi konularında sunum yapıldı.

Etkinliğe, Vali Ustaoğlu'nun yanı sıra Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, İŞKUR İl Müdürü İbrahim Büyük ve öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.