Trabzon’da Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nin temeli atılıyor

Genel 15.01.2020 - 08:44, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon’da Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nin temeli atılıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun seçim vaatlerinden biri olan Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nin temeli önümüzdeki günlerde atılıyor.
Trabzon’da Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nin temeli atılıyor   BAŞKAN ZORLUOĞLU BİR VAADİNİ DAHA YERİNE GETİRİYOR   Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun seçim vaatlerinden biri olan Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nin temeli önümüzdeki günlerde atılıyor.   Başkan Zorluoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile birlikte Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.   Trabzon’da bir ilk olarak faaliyete geçecek merkez ile sporun her branşında elit sporcuların yetiştirilmesi, spor ve sporcu altyapısının güçlendirilmesi, spora yeni başlayanlar için doğru yönlendirme yapılması, Türk sporcu norm oluşumuna katkı sağlanması, dünya ile kıyaslanabilir sporcu verileri oluşturulması ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetiştirilmesi amaçlanıyor.   Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Üniversitesi ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklığında faaliyete geçecek Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nde ayrıca gençlerin spor yönelimleri analiz edilerek futboldan basketbola, tenisten yüzmeye, bokstan atletizme kadar birçok branşta doğru yönlendirmeler yapılması noktasında çalışmalar gerçekleştirilecek. Öte yandan antrenörlerin mesleki gelişimleri için de seminerler düzenlenecek.   AMACIMIZ BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK Performans ve Yetenek Seçim Merkezi hakkında değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “2020 yılında yapımına başlayacağımız Performans ve Yetenek Seçim Merkezi, üç fazdan oluşacak olup, 2020 sonunda tamamlanması planlanan birinci faz için yaklaşık 10 milyon TL bedelle yatırım yapılacaktır. 2021’in Ocak ayında merkezimizin faaliyete alınması planlanmaktadır. Performans ve Yetenek Seçim Merkezi ile hem ilimizdeki gençlerimizin sportif anlamda doğru yönlendirilmeleri sağlanacak hem de profesyonel sporcu lisansı ile faaliyet gösteren sporcuların ölçüm analizleri yapılarak, gelişimlerine önemli katkı sağlanacaktır. Amacımız spor kenti adıyla anılan Trabzon’da olimpik düzeyde başarılı sporcular yetiştirmek ve şehrimiz için gurur kaynağı olacak gençlerimize en doğru yolu göstermektir” ifadelerini kullandı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun seçim vaatlerinden biri olan Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nin temeli önümüzdeki günlerde atılıyor.

Trabzon’da Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nin temeli atılıyor

 

BAŞKAN ZORLUOĞLU BİR VAADİNİ DAHA YERİNE GETİRİYOR

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun seçim vaatlerinden biri olan Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nin temeli önümüzdeki günlerde atılıyor.

 

Başkan Zorluoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile birlikte Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

 

Trabzon’da bir ilk olarak faaliyete geçecek merkez ile sporun her branşında elit sporcuların yetiştirilmesi, spor ve sporcu altyapısının güçlendirilmesi, spora yeni başlayanlar için doğru yönlendirme yapılması, Türk sporcu norm oluşumuna katkı sağlanması, dünya ile kıyaslanabilir sporcu verileri oluşturulması ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetiştirilmesi amaçlanıyor.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Üniversitesi ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklığında faaliyete geçecek Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nde ayrıca gençlerin spor yönelimleri analiz edilerek futboldan basketbola, tenisten yüzmeye, bokstan atletizme kadar birçok branşta doğru yönlendirmeler yapılması noktasında çalışmalar gerçekleştirilecek. Öte yandan antrenörlerin mesleki gelişimleri için de seminerler düzenlenecek.

 

AMACIMIZ BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK

Performans ve Yetenek Seçim Merkezi hakkında değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “2020 yılında yapımına başlayacağımız Performans ve Yetenek Seçim Merkezi, üç fazdan oluşacak olup, 2020 sonunda tamamlanması planlanan birinci faz için yaklaşık 10 milyon TL bedelle yatırım yapılacaktır. 2021’in Ocak ayında merkezimizin faaliyete alınması planlanmaktadır. Performans ve Yetenek Seçim Merkezi ile hem ilimizdeki gençlerimizin sportif anlamda doğru yönlendirilmeleri sağlanacak hem de profesyonel sporcu lisansı ile faaliyet gösteren sporcuların ölçüm analizleri yapılarak, gelişimlerine önemli katkı sağlanacaktır. Amacımız spor kenti adıyla anılan Trabzon’da olimpik düzeyde başarılı sporcular yetiştirmek ve şehrimiz için gurur kaynağı olacak gençlerimize en doğru yolu göstermektir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.