Trabzon’da Koronavirüs ile mücadele eden Prof. Dr. Süleyman Türedi uyarılarda bulundu

Sağlık 16.04.2020 - 10:30, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon’da Koronavirüs ile mücadele eden Prof. Dr. Süleyman Türedi uyarılarda bulundu

Koronavirüs vakaları çoğunluğunun tedavi gördüğü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi uyarılarda bulundu.
Trabzon’da Koronavirüs ile mücadele eden Prof. Dr. Süleyman Türedi uyarılarda bulundu   Koronavirüs vakaları çoğunluğunun tedavi gördüğü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi uyarılarda bulundu.   Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, Türedi sokağa çıkma yasağından maskeye bir çok konuda uyarılarda bulundu işte o açıklama;   Herkes maskem yok, maske alamıyorum diye serzenişte bulunuyor. Sokaklar insan dolu, çoğunda siyah değişik bir maske, ne kadar güvenli olduğu belli olamayan bir bez parçası, tıbbi maske takan sanki kendini yüzde yüz korumuş hissediyor, sokaklarda gerekli gereksiz rahatça geziyor, hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, sanki hafta içi herkes sokağa çıksın diye başka bir emir gelmiş, en inançlı olduğu iddiasındaki insanlar yüzlerce kişinin katılacağı cenaze törenleri tertip etmiş ve en büyük kul hakkına girmiş, en büyük ibret ölümdür ancak gördüğüm kadarı ile kimse ibret almamış, tam tersi bir tutumla herkes kendi havasında vs.   Günlerdir uyku yüzü görmemiş, neredeyse 40 gündür ailesi ve çocuklarından uzak, kendisine bir su ve temiz bir çarşafı veya havluyu dahi reva görmeyen ancak yinede hiç yoktan iyidir diye bir otelde veya yurtta yaşayan, elleri dezenfektan ve sabundan yara bere olmuş, yararlı olmak ve bunu yaparken hastalığı kapmamak için korunma iç güdüsü ile stres ve gerginlikten psikolojisi bozulmuş, yıllarca canını ortaya koyduğu insanlar tarafından hırpalanmış, hakaret edilmiş, dövülmüş, sövülmüş, tehdit edilmiş, bıçaklanmış, vurulmuş, öldürülmüş, ama hala görevinin kutsaliyetine ve ettiği yemine bağlı çalışırken en azından bir koruyucu yasa beklentisi en son en üst makamdan dile getirilmiş ve belkide uzun zaman sonra kendisini sahiplenilmiş hisseden vs.   Neyse, dün ve bugün birçok hastamız yoğun bakımda ki tedavileri sonucunda hastalığın en sıkıntılı dönemini atlatarak servise çıkabildiler , dün ve bugün birçok hastamız tedavi sürecini tamamlayarak evlerine taburcu olabildiler. Dün ve bugün maalesef bazı hastalarımız mücadeleyi kaybedip tüm müdahalelerimize rağmen aramızdan ve sevenlerinden ayrıldılar.   Dün ve bugün böyle geçti, Allah yarınlarımızı hakkımızda hayırlı kılsın, Allaha emanet olun.
Koronavirüs vakaları çoğunluğunun tedavi gördüğü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi uyarılarda bulundu.

Trabzon’da Koronavirüs ile mücadele eden Prof. Dr. Süleyman Türedi uyarılarda bulundu

 

Koronavirüs vakaları çoğunluğunun tedavi gördüğü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi uyarılarda bulundu.

 

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, Türedi sokağa çıkma yasağından maskeye bir çok konuda uyarılarda bulundu işte o açıklama;

 

Herkes maskem yok, maske alamıyorum diye serzenişte bulunuyor. Sokaklar insan dolu, çoğunda siyah değişik bir maske, ne kadar güvenli olduğu belli olamayan bir bez parçası, tıbbi maske takan sanki kendini yüzde yüz korumuş hissediyor, sokaklarda gerekli gereksiz rahatça geziyor, hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, sanki hafta içi herkes sokağa çıksın diye başka bir emir gelmiş, en inançlı olduğu iddiasındaki insanlar yüzlerce kişinin katılacağı cenaze törenleri tertip etmiş ve en büyük kul hakkına girmiş, en büyük ibret ölümdür ancak gördüğüm kadarı ile kimse ibret almamış, tam tersi bir tutumla herkes kendi havasında vs.

 

Günlerdir uyku yüzü görmemiş, neredeyse 40 gündür ailesi ve çocuklarından uzak, kendisine bir su ve temiz bir çarşafı veya havluyu dahi reva görmeyen ancak yinede hiç yoktan iyidir diye bir otelde veya yurtta yaşayan, elleri dezenfektan ve sabundan yara bere olmuş, yararlı olmak ve bunu yaparken hastalığı kapmamak için korunma iç güdüsü ile stres ve gerginlikten psikolojisi bozulmuş, yıllarca canını ortaya koyduğu insanlar tarafından hırpalanmış, hakaret edilmiş, dövülmüş, sövülmüş, tehdit edilmiş, bıçaklanmış, vurulmuş, öldürülmüş, ama hala görevinin kutsaliyetine ve ettiği yemine bağlı çalışırken en azından bir koruyucu yasa beklentisi en son en üst makamdan dile getirilmiş ve belkide uzun zaman sonra kendisini sahiplenilmiş hisseden vs.

 

Neyse, dün ve bugün birçok hastamız yoğun bakımda ki tedavileri sonucunda hastalığın en sıkıntılı dönemini atlatarak servise çıkabildiler , dün ve bugün birçok hastamız tedavi sürecini tamamlayarak evlerine taburcu olabildiler. Dün ve bugün maalesef bazı hastalarımız mücadeleyi kaybedip tüm müdahalelerimize rağmen aramızdan ve sevenlerinden ayrıldılar.

 

Dün ve bugün böyle geçti, Allah yarınlarımızı hakkımızda hayırlı kılsın, Allaha emanet olun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.