Trabzon'da Geleneksel Çocuk Oyunları şenliği başladı

Yaşam-Çevre 29.04.2019 - 17:52, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon'da Geleneksel Çocuk Oyunları şenliği başladı

Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları" şenliği başladı.
Trabzon'da Geleneksel Çocuk Oyunları şenliği başladı      Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları" şenliği başladı. Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen törende konuşan Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, unutulmaya yüz tutmuş oyunları tekrar canlandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Çocuklarımız geleneksel oyunlardan çok cep telefonu, tablet ve bilgisayar oyunlarını oynuyor. En iyi öğrenme yöntemi de oynayarak öğrenmektir. Tüm çocuklarımıza bol eğlenceli bir turnuva diliyorum. Programın gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.    Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse de unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yeniden kazandırılması gerektiğini ifade ederek, "Bizim geleneksel bir çok oyunumuz var. Teknolojinin gelişmesiyle beraber bu tür oyunlar unutulmaya başlandı. Çocuklarımızı bu geleneksel oyunlarımızdan ihmal etmememiz gerekiyor. Geleneksel oyunlarımızın çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Turnuvaya katılan tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum." diye konuştu.   Ortahisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ecvet Kurt ise çocukların sosyal gelişimine katkı sağlayacak bu etkinliğin sportif açıdan değerlendirerek, unutulmaya yüz tutmuş oyunların yeniden hatırlanması açısından önemli bir şenlik olduğuna işaret etti.    Şenliğe 34 ilkokuldan bin 100 öğrenci katılarak, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, puanlı hedef, çift kaleli ve can gibi oyunlarda 2 gün hünerlerini sergileyecek. Etkinliğe şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları" şenliği başladı.

Trabzon'da Geleneksel Çocuk Oyunları şenliği başladı

 
 

 Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları" şenliği başladı.

Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen törende konuşan Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, unutulmaya yüz tutmuş oyunları tekrar canlandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Çocuklarımız geleneksel oyunlardan çok cep telefonu, tablet ve bilgisayar oyunlarını oynuyor. En iyi öğrenme yöntemi de oynayarak öğrenmektir. Tüm çocuklarımıza bol eğlenceli bir turnuva diliyorum. Programın gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

 

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse de unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yeniden kazandırılması gerektiğini ifade ederek, "Bizim geleneksel bir çok oyunumuz var. Teknolojinin gelişmesiyle beraber bu tür oyunlar unutulmaya başlandı. Çocuklarımızı bu geleneksel oyunlarımızdan ihmal etmememiz gerekiyor. Geleneksel oyunlarımızın çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Turnuvaya katılan tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum." diye konuştu.

 

Ortahisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ecvet Kurt ise çocukların sosyal gelişimine katkı sağlayacak bu etkinliğin sportif açıdan değerlendirerek, unutulmaya yüz tutmuş oyunların yeniden hatırlanması açısından önemli bir şenlik olduğuna işaret etti. 

 

Şenliğe 34 ilkokuldan bin 100 öğrenci katılarak, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, puanlı hedef, çift kaleli ve can gibi oyunlarda 2 gün hünerlerini sergileyecek. Etkinliğe şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.