Trabzon'da ağaçların izinsiz kesilmesi

Genel 01.05.2019 - 18:21, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon'da ağaçların izinsiz kesilmesi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, belediyeye bağlı arazide, 22 akasya ağacını izinsiz kesen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.
Trabzon'da ağaçların izinsiz kesilmesi     Trabzon Büyükşehir Belediyesi, belediyeye bağlı arazide, 22 akasya ağacını izinsiz kesen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı bildirildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ortahisar ilçesine bağlı Boztepe Mahallesi'nde belediyeye ait Ali Şükrü Bey Parkı'nın kuzey yamacındaki arazide bulunan 22 akasya ağacının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce izinsiz olarak kesilmesiyle ilgili olarak inceleme başlatıldığı belirtildi.   Belediyeye bağlı park, bahçe, koruluk ve mezarlıklarda belediyenin izni olmadan her ne sebeple olursa olsun ağaç kesiminin suç teşkil ettiği hatırlatılan açıklamada, bu tür eylemlerde ivedilikle yasal işlem başlatıldığı aktarıldı.   Resmi orman olmamakla, yöredeki kamu arazilerinde doğal olarak yetişen ağaç ve ağaççık türlerinin kesiminde orman işletme şefliklerince tutanak düzenlemesi zorunluluğu bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bir ağacın 20-25 yılda yetiştiği göz önüne alındığında, gerek belediyemizce dikilen gerekse doğal koruluklarda kendiliğinden yetişerek ağaç halini alan milli servetimiz konusunda toplum genelinin duyarlı olması, kaçak kesimlerin büyükşehir belediyemize, orman işletme müdürlüklerine hatta güvenlik güçlerine ihbar edilmesi önem arz etmektedir." ifadeleri yer aldı.  Açıklamada, kamu malına zarar veren kişi ya da kişilerin tespit edilerek cezalandırılması için en kısa sürede Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.   
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, belediyeye bağlı arazide, 22 akasya ağacını izinsiz kesen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

Trabzon'da ağaçların izinsiz kesilmesi

 
 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, belediyeye bağlı arazide, 22 akasya ağacını izinsiz kesen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ortahisar ilçesine bağlı Boztepe Mahallesi'nde belediyeye ait Ali Şükrü Bey Parkı'nın kuzey yamacındaki arazide bulunan 22 akasya ağacının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce izinsiz olarak kesilmesiyle ilgili olarak inceleme başlatıldığı belirtildi.

 

Belediyeye bağlı park, bahçe, koruluk ve mezarlıklarda belediyenin izni olmadan her ne sebeple olursa olsun ağaç kesiminin suç teşkil ettiği hatırlatılan açıklamada, bu tür eylemlerde ivedilikle yasal işlem başlatıldığı aktarıldı.

 

Resmi orman olmamakla, yöredeki kamu arazilerinde doğal olarak yetişen ağaç ve ağaççık türlerinin kesiminde orman işletme şefliklerince tutanak düzenlemesi zorunluluğu bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bir ağacın 20-25 yılda yetiştiği göz önüne alındığında, gerek belediyemizce dikilen gerekse doğal koruluklarda kendiliğinden yetişerek ağaç halini alan milli servetimiz konusunda toplum genelinin duyarlı olması, kaçak kesimlerin büyükşehir belediyemize, orman işletme müdürlüklerine hatta güvenlik güçlerine ihbar edilmesi önem arz etmektedir." ifadeleri yer aldı. 

Açıklamada, kamu malına zarar veren kişi ya da kişilerin tespit edilerek cezalandırılması için en kısa sürede Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.