Trabzon'da 2018 Bilim Şenliği Açıldı

Bilim-Teknoloji 04.06.2018 - 15:34, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon'da 2018 Bilim Şenliği Açıldı

- Vali Yücel Yavuz: - "Geleceğimiz için gençlerimize güveniyoruz. İnşallah ülkemizin geleceğinin daha aydınlık daha müreffeh, daha başarılı olacağına inanıyoruz"
Trabzon'da "2018 Bilim Şenliği" açıldı     TRABZON (AA) - Trabzon'da "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında öğrencilerin projelerinin sergilendiği "2018 Bilim Şenliği" açıldı.   Beşirli Spor Salonu'ndaki şenlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 117 okuldan yaklaşık 500 proje sergilendi. Projeler arasında, TÜBİTAK 4004, 4005, 4006 ve 4007 bilim fuarları ile TÜBİTAK 49. Liseler Arası Bilim Projeleri Yarışmasında dereceye giren 22 proje de yer aldı. Vali Yücel Yavuz, açılışta yaptığı konuşmada, akademik başarıda Trabzon'un iyi bir düzeyde olduğunu belirterek, daha da iyi olması için çalışacaklarını söyledi.   Öğrencilerin başarılarını gördükçe gururlandığını ifade eden Yavuz, "Geleceğimiz için gençlerimize güveniyoruz. İnşallah ülkemizin geleceğinin daha aydınlık, daha müreffeh, daha başarılı olacağına inanıyoruz. Bu güzel eserler bunların şahididir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Yavuz, eğitim-öğretim sezonunun bu hafta sona ereceğini anımsatarak, "Yine başarılı bir sezon geçirdik. Eğitim camiasını, velilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Tatili iyi değerlendirmelidirler. Bu becerilerini artırarak devam ettirmelerini istiyoruz." diye konuştu.   Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise öğrencilere Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Öğretmenlerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin hizmetindeyiz. Burada bulunan 31 proje Erzurum'da yapılan TÜBİTAK yarışmasına katılmıştır. Bu bizim evlatlarımızın çalışkan ve zeki olduklarını gösterir. Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere güvendiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da güvendiği gençler, 18 yaşında oy verebilirken aynı zamanda oy alarak milletvekili seçilebilecek duruma geldi."   İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise Trabzon'un bilim, sanat ve sporla adından söz ettirdiğini belirterek, "Mili Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol çerçevesinde 4006 bilim fuarlarında bu yıl geçen yıla oranla il genelinde yüzde 66'lık büyük bir atılım gerçekleştirerek yaklaşık 2 bin 425 proje üretilmiş ve her okul kendi bünyesinde sergilemiştir." dedi.   Konuşmaların ardından "2018 Bilim Şenliği"nin açılışı il protokolü ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Yavuz ve beraberindekiler stantları gezerek, öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı. Projelere il genelinden ve 18 ilçeden öğrencilerde fuarı gezdi.
- Vali Yücel Yavuz: - "Geleceğimiz için gençlerimize güveniyoruz. İnşallah ülkemizin geleceğinin daha aydınlık daha müreffeh, daha başarılı olacağına inanıyoruz"

Trabzon'da "2018 Bilim Şenliği" açıldı

 
 

TRABZON (AA) - Trabzon'da "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında öğrencilerin projelerinin sergilendiği "2018 Bilim Şenliği" açıldı.

 

Beşirli Spor Salonu'ndaki şenlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 117 okuldan yaklaşık 500 proje sergilendi. Projeler arasında, TÜBİTAK 4004, 4005, 4006 ve 4007 bilim fuarları ile TÜBİTAK 49. Liseler Arası Bilim Projeleri Yarışmasında dereceye giren 22 proje de yer aldı.

Vali Yücel Yavuz, açılışta yaptığı konuşmada, akademik başarıda Trabzon'un iyi bir düzeyde olduğunu belirterek, daha da iyi olması için çalışacaklarını söyledi.

 

Öğrencilerin başarılarını gördükçe gururlandığını ifade eden Yavuz, "Geleceğimiz için gençlerimize güveniyoruz. İnşallah ülkemizin geleceğinin daha aydınlık, daha müreffeh, daha başarılı olacağına inanıyoruz. Bu güzel eserler bunların şahididir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yavuz, eğitim-öğretim sezonunun bu hafta sona ereceğini anımsatarak, "Yine başarılı bir sezon geçirdik. Eğitim camiasını, velilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Tatili iyi değerlendirmelidirler. Bu becerilerini artırarak devam ettirmelerini istiyoruz." diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise öğrencilere Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin hizmetindeyiz. Burada bulunan 31 proje Erzurum'da yapılan TÜBİTAK yarışmasına katılmıştır. Bu bizim evlatlarımızın çalışkan ve zeki olduklarını gösterir. Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere güvendiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da güvendiği gençler, 18 yaşında oy verebilirken aynı zamanda oy alarak milletvekili seçilebilecek duruma geldi."

 

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise Trabzon'un bilim, sanat ve sporla adından söz ettirdiğini belirterek, "Mili Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol çerçevesinde 4006 bilim fuarlarında bu yıl geçen yıla oranla il genelinde yüzde 66'lık büyük bir atılım gerçekleştirerek yaklaşık 2 bin 425 proje üretilmiş ve her okul kendi bünyesinde sergilemiştir." dedi.

 

Konuşmaların ardından "2018 Bilim Şenliği"nin açılışı il protokolü ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Yavuz ve beraberindekiler stantları gezerek, öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı. Projelere il genelinden ve 18 ilçeden öğrencilerde fuarı gezdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.