Tonya Kadıralak Yaylası Türkiye’nin 223. Tabiat Parkı Oldu

Trabzon-Turizm 27.09.2017 - 13:23, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Tonya Kadıralak Yaylası Türkiye’nin 223. Tabiat Parkı Oldu

Kadıralak Yaylası Türkiye’nin 223'üncü Tabiat Parkı Oldu İlimiz Tonya ilçesi sınırlarında bulunan Kadıralak Yaylası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun imzasıyla ülkemizin 223. Tabiat Parkı ilan edildi.
Kadıralak Yaylası Türkiye’nin 223'üncü Tabiat Parkı Oldu   İlimiz Tonya ilçesi sınırlarında bulunan Kadıralak Yaylası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun imzasıyla ülkemizin 223. Tabiat Parkı ilan edildi.   Toplu temel atma merasimine iştirak etmek için Trabzon’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Trabzon Valiliği ziyaretinde ülkemizin 223. tabiat parkı olan Kadıralak Tabiat Parkı’nı ilan etti.   Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Trabzon’da Açıkladı   Valilikte basın mensuplarına şehre yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Valimiz Yücel Yavuz ve diğer prtokol ile birlikte gazetecilerin önünde Trabzonlulara yaptığı basın açıklamasında Tonya ilçe sınırlarında yer alan, estetik ve peyzaj değeri açısından önemli bir yer olan Kadıralak Yaylasını Tabiat Parkı ilan etti.   Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Eroğlu’nun imzasıyla tabiat parkı ilan edilen alan orman ve yayla ekosistemini birlikte ihtiva etmekte olan zengin biyolojik çeşitliliği, yüksek peyzaj değeri ve manzara bütünlüğü ile tabiatın eşsiz bir köşesi olma özelliğine sahip.   “Trabzon’un Tabii Değerlerine Her Zaman Sahip Çıkacağız”   Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da Trabzon’da çok değerli bir coğrafya olduğunu belirterek “Tabiatı korumakla mükellef olan Bakanlığımız 1.702 dekarlık bu alanı tabiat parkı ilan ederek koruma altına aldı. Trabzon’un tabii değerlerine her zaman sahip çıkacağız” değerlendirmesinde bulundu.  
Kadıralak Yaylası Türkiye’nin 223'üncü Tabiat Parkı Oldu İlimiz Tonya ilçesi sınırlarında bulunan Kadıralak Yaylası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun imzasıyla ülkemizin 223. Tabiat Parkı ilan edildi.

Kadıralak Yaylası Türkiye’nin 223'üncü Tabiat Parkı Oldu

 
İlimiz Tonya ilçesi sınırlarında bulunan Kadıralak Yaylası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun imzasıyla ülkemizin 223. Tabiat Parkı ilan edildi.
 
Toplu temel atma merasimine iştirak etmek için Trabzon’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Trabzon Valiliği ziyaretinde ülkemizin 223. tabiat parkı olan Kadıralak Tabiat Parkı’nı ilan etti.
 
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Trabzon’da Açıkladı
 
Valilikte basın mensuplarına şehre yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Valimiz Yücel Yavuz ve diğer prtokol ile birlikte gazetecilerin önünde Trabzonlulara yaptığı basın açıklamasında Tonya ilçe sınırlarında yer alan, estetik ve peyzaj değeri açısından önemli bir yer olan Kadıralak Yaylasını Tabiat Parkı ilan etti.
 
Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Eroğlu’nun imzasıyla tabiat parkı ilan edilen alan orman ve yayla ekosistemini birlikte ihtiva etmekte olan zengin biyolojik çeşitliliği, yüksek peyzaj değeri ve manzara bütünlüğü ile tabiatın eşsiz bir köşesi olma özelliğine sahip.
 
“Trabzon’un Tabii Değerlerine Her Zaman Sahip Çıkacağız”
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da Trabzon’da çok değerli bir coğrafya olduğunu belirterek “Tabiatı korumakla mükellef olan Bakanlığımız 1.702 dekarlık bu alanı tabiat parkı ilan ederek koruma altına aldı. Trabzon’un tabii değerlerine her zaman sahip çıkacağız” değerlendirmesinde bulundu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.