Tisaş Türkiye’nin ilk defa her şeyi kendisine ait olan bir (ZPT) tüfeği

Bilim-Teknoloji 09.01.2018 - 10:04, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Tisaş Türkiye’nin ilk defa her şeyi kendisine ait olan bir (ZPT) tüfeği

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin ilk defa her şeyi kendisine ait olan bir piyade tüfeğine sahip olacağını söyledi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin ilk defa her şeyi kendisine ait olan bir piyade tüfeğine sahip olacağını söyledi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Trabzon Silah Sanayi Anonim Şirketi’ni (TİSAŞ) gezdi. Salih fabrikasını gezen Yılmaz, fabrika yönetimi tarafından kendisine hediye edilen tabancayı ise kabul etmedi. Trabzon Gezisi sırasında TİSAŞ’ın Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında incelemelerde bulunan Bakan İsmet Yılmaz, TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Hacıoğlu’ndan fabrika hakkında bilgi aldı. Türk savunma sanayisinin özel sektör açısından da çok iyi bir noktaya geldiğini belirten Yılmaz “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’ı kendi iç kaynaklarımızdan karşılanmakta. Amacımız bu ihtiyaçlarının yüzde 100’e yakınını Türkiye’den karşılayabilmek. Dolayısıyla bunda da özel sektörümüze büyük bir görev düşüyor. Arkadaşlarımız özel sektör temsilcilerini çağırdılar konuşacaklar, bir işbirliği içerisinde hareket edeceğiz. Bu zamana kadar belki bir diyalog eksikliğinden dolayı belli bir noktaya gelmemişti ancak bundan sonra el ele vereceğiz” dedi. Ziyaret sonrasında Bakan İsmet Yılmaz, TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Hacıoğlu’nun kendisine hediye ettiği ‘ZIGM 1911’ marka tabancayı ise kabul etmemesi dikkat çekti.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin ilk defa her şeyi kendisine ait olan bir piyade tüfeğine sahip olacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin ilk defa her şeyi kendisine ait olan bir piyade tüfeğine sahip olacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Trabzon Silah Sanayi Anonim Şirketi’ni (TİSAŞ) gezdi. Salih fabrikasını gezen Yılmaz, fabrika yönetimi tarafından kendisine hediye edilen tabancayı ise kabul etmedi.

Trabzon Gezisi sırasında TİSAŞ’ın Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında incelemelerde bulunan Bakan İsmet Yılmaz, TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Hacıoğlu’ndan fabrika hakkında bilgi aldı. Türk savunma sanayisinin özel sektör açısından da çok iyi bir noktaya geldiğini belirten Yılmaz “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’ı kendi iç kaynaklarımızdan karşılanmakta. Amacımız bu ihtiyaçlarının yüzde 100’e yakınını Türkiye’den karşılayabilmek.

Dolayısıyla bunda da özel sektörümüze büyük bir görev düşüyor. Arkadaşlarımız özel sektör temsilcilerini çağırdılar konuşacaklar, bir işbirliği içerisinde hareket edeceğiz. Bu zamana kadar belki bir diyalog eksikliğinden dolayı belli bir noktaya gelmemişti ancak bundan sonra el ele vereceğiz” dedi. Ziyaret sonrasında Bakan İsmet Yılmaz, TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Hacıoğlu’nun kendisine hediye ettiği ‘ZIGM 1911’ marka tabancayı ise kabul etmemesi dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.