Ortahisar Beledisinden Beşirli’ye yeni nefes alanı!

Genel 01.07.2020 - 09:27, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Ortahisar Beledisinden Beşirli’ye yeni nefes alanı!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2 Nolu Beşirli Mahallesi’nde Ekopark tarzında yeni bir parkı daha hayata geçireceklerini söyledi.
Ortahisar Beledisinden Beşirli’ye yeni nefes alanı! Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2 Nolu Beşirli Mahallesi’nde Ekopark tarzında yeni bir parkı daha hayata geçireceklerini söyledi.  Başkan Ahmet Metin Genç, yaklaşık 3 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek park için, 3 Temmuz’da ihaleye çıkacaklarını belirtti. “MEYVE BAHÇESİ DE OLACAK” Ortahisar’da her geçen yıl artan nüfus yoğunluğuyla orantılı olarak yeşil alanların da artırılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç, “Vatandaşlarımızın dinlenme, gezme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşılamak için birçok proje geliştiriyoruz. Bugüne kadar ‘Her mahalleye en az bir park’ hedefi kapsamında irili ufaklı birçok park projesini hayata geçirdik. Özellikle merkez mahallelerimiz olan Çukurçayır, Pelitli ve Kalkınma gibi mahallelerimizde ihtiyaçlara cevap verebilmek için 5-6 adede varan projelerimiz oldu. Bunlara yenilerini ekleyerek Ortahisar’ımızı daha yeşil bir hale getireceğiz. 2 Nolu Beşirli Mahallesi’nde de bu amaçla tıpkı Ekopark konseptinde 3 dönümlük bir alanda yeni bir park yapacağız. Projemizi 3 Temmuz’da ihale edeceğiz.  Yanında da bir meyve ve hobi bahçesi olarak düşündüğümüz bir alanı düzenleyip vatandaşlarımızın boş vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirebileceği bir projeyi yapacağız.” diye konuştu. “YEŞİL ALAN TALEBİ KARŞILANACAK” Başkan Genç, Ortahisar’da spor, bilim, oyun gibi her yaş grubuna hitap eden tematik parkları hayata geçirdiklerine dikkat çekti. Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Üç yıl önce hizmete açtığımız Ekopark'ımız çok yoğun rağbet görüyor. Neredeyse bütün yıl boyunca vatandaşlarımız Ekopark’ımıza akın ediyor. Bu durumla ilintili olarak bizden en çok talep edilen konular arasında parklar ve yeşil alanlar geliyor. Ortahisar Belediyesi olarak bizim de vatandaşlarımızın bu talebini kayıtsız şartsız karşılamamız gerekiyor. Kentleşmenin ve betonlaşmanın hızla arttığı bu dönemde yeşil alan ihtiyacı yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Ortahisar’ımızda her geçen yıl artan nüfus yoğunluğuyla paralel olarak bunlara hizmet edecek projelerin de hayata geçirilmesi lazım. Daha yaşanabilir bir Ortahisar’ı inşa etmek için bizim şehir merkezinde bu tür nefes alanları oluşturmamız şart. Mevcut yeşil alanlarımızı korumamızın yanında artan nüfus yoğunluğuyla paralel olarak parklarımızın da sayılarını artırmalıyız. O nedenle her yaş grubuna hitap eden park projelerini peyderpey hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız için oyun temalı parklar, gençler için gençlik parkları, yaşlılarımız için de genel amaçlı parklar yapıyoruz. Diğer yandan spor yapmak isteyen vatandaşlarımız için de sağlıklı yaşam adına spor aletleriyle donattığımız parkları yapıyoruz.”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2 Nolu Beşirli Mahallesi’nde Ekopark tarzında yeni bir parkı daha hayata geçireceklerini söyledi.

Ortahisar Beledisinden Beşirli’ye yeni nefes alanı!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2 Nolu Beşirli Mahallesi’nde Ekopark tarzında yeni bir parkı daha hayata geçireceklerini söyledi. 

Başkan Ahmet Metin Genç, yaklaşık 3 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek park için, 3 Temmuz’da ihaleye çıkacaklarını belirtti.

“MEYVE BAHÇESİ DE OLACAK”

Ortahisar’da her geçen yıl artan nüfus yoğunluğuyla orantılı olarak yeşil alanların da artırılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç, “Vatandaşlarımızın dinlenme, gezme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşılamak için birçok proje geliştiriyoruz. Bugüne kadar ‘Her mahalleye en az bir park’ hedefi kapsamında irili ufaklı birçok park projesini hayata geçirdik. Özellikle merkez mahallelerimiz olan Çukurçayır, Pelitli ve Kalkınma gibi mahallelerimizde ihtiyaçlara cevap verebilmek için 5-6 adede varan projelerimiz oldu. Bunlara yenilerini ekleyerek Ortahisar’ımızı daha yeşil bir hale getireceğiz. 2 Nolu Beşirli Mahallesi’nde de bu amaçla tıpkı Ekopark konseptinde 3 dönümlük bir alanda yeni bir park yapacağız. Projemizi 3 Temmuz’da ihale edeceğiz.  Yanında da bir meyve ve hobi bahçesi olarak düşündüğümüz bir alanı düzenleyip vatandaşlarımızın boş vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirebileceği bir projeyi yapacağız.” diye konuştu.

“YEŞİL ALAN TALEBİ KARŞILANACAK”

Başkan Genç, Ortahisar’da spor, bilim, oyun gibi her yaş grubuna hitap eden tematik parkları hayata geçirdiklerine dikkat çekti. Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Üç yıl önce hizmete açtığımız Ekopark'ımız çok yoğun rağbet görüyor. Neredeyse bütün yıl boyunca vatandaşlarımız Ekopark’ımıza akın ediyor. Bu durumla ilintili olarak bizden en çok talep edilen konular arasında parklar ve yeşil alanlar geliyor. Ortahisar Belediyesi olarak bizim de vatandaşlarımızın bu talebini kayıtsız şartsız karşılamamız gerekiyor. Kentleşmenin ve betonlaşmanın hızla arttığı bu dönemde yeşil alan ihtiyacı yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Ortahisar’ımızda her geçen yıl artan nüfus yoğunluğuyla paralel olarak bunlara hizmet edecek projelerin de hayata geçirilmesi lazım. Daha yaşanabilir bir Ortahisar’ı inşa etmek için bizim şehir merkezinde bu tür nefes alanları oluşturmamız şart. Mevcut yeşil alanlarımızı korumamızın yanında artan nüfus yoğunluğuyla paralel olarak parklarımızın da sayılarını artırmalıyız. O nedenle her yaş grubuna hitap eden park projelerini peyderpey hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız için oyun temalı parklar, gençler için gençlik parkları, yaşlılarımız için de genel amaçlı parklar yapıyoruz. Diğer yandan spor yapmak isteyen vatandaşlarımız için de sağlıklı yaşam adına spor aletleriyle donattığımız parkları yapıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.