Haziran ayı yaş çay bedeli ve Mayıs ayı organik çay fark ödemeleri yapıldı

Gündem 27.07.2020 - 15:27, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Haziran ayı yaş çay bedeli ve Mayıs ayı organik çay fark ödemeleri yapıldı

Haziran ayı yaş çay bedeli ve Mayıs ayı organik çay fark ödemeleri yapıldı   Çaykur Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde oldu;   Bu yılın ikinci sürgün yaş çay alımları devam etmekte olup şu ana kadar 150 bin ton, genel toplamda ise 394 bin ton çay alımı yapılmıştır.     Haziran ayında üreticilerimizden almış olduğumuz 140 bin ton yaş çayın bedeli olan 457 Milyon TL’nin ödemelerine bugün itibariyle (27 Temmuz 2020 Pazartesi) başlanılmış olup, ödemeler üç gün içerisinde tamamlanacaktır.     Yine Bayram öncesinde; Mayıs ayında alınan organik çay fark tutarı olan 15 Milyon TL’nin ödemeleri ise ARİFE günü yapılacaktır.     Ayrıca daha önce Bayram Arifesi ve Bayramın tamamında kesintisiz çay alımı ve üretimi yapacağımızı beyan etmemize rağmen üreticilerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda Bayramın birinci günü üreticilerimizden çay alımı ve fabrikalarımızda işlenmesi hususunu tekrar değerlendirmeye aldık, çay alımlarının yapılıp yapılmayacağı noktasında nihai kararımızla ilgili en kısa sürede açıklama yapılacaktır.

Haziran ayı yaş çay bedeli ve Mayıs ayı organik çay fark ödemeleri yapıldı

 

Çaykur Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde oldu;

 

Bu yılın ikinci sürgün yaş çay alımları devam etmekte olup şu ana kadar 150 bin ton, genel toplamda ise 394 bin ton çay alımı yapılmıştır.

 

 

Haziran ayında üreticilerimizden almış olduğumuz 140 bin ton yaş çayın bedeli olan 457 Milyon TL’nin ödemelerine bugün itibariyle (27 Temmuz 2020 Pazartesi) başlanılmış olup, ödemeler üç gün içerisinde tamamlanacaktır.

 

 

Yine Bayram öncesinde; Mayıs ayında alınan organik çay fark tutarı olan 15 Milyon TL’nin ödemeleri ise ARİFE günü yapılacaktır.

 

 

Ayrıca daha önce Bayram Arifesi ve Bayramın tamamında kesintisiz çay alımı ve üretimi yapacağımızı beyan etmemize rağmen üreticilerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda Bayramın birinci günü üreticilerimizden çay alımı ve fabrikalarımızda işlenmesi hususunu tekrar değerlendirmeye aldık, çay alımlarının yapılıp yapılmayacağı noktasında nihai kararımızla ilgili en kısa sürede açıklama yapılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.