Trabzon il sağlık müdürlüğünden uyuşturucu ve kaçakcılığı günü açıklaması

Genel 26.06.2020 - 20:40, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon il sağlık müdürlüğünden uyuşturucu ve kaçakcılığı günü açıklaması

Trabzon il sağlık müdürlüğünden uyuşturucu ve kaçakcılığı günü açıklaması   İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA Uluslararası uyuşturucu ve kaçakcılığı günü açıklamasında bulundu;   26 HAZİRAN ULUSLARARASI UYUŞTURUCU KULLANIMI VE KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE GÜNÜ   Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında, uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak kabul etmiştir. Bu amaca yönelik farkındalık oluşturmak ve toplum bilincini artırmak amacıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de 26 Haziran tarihinde, çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Yapılan etkinliklerde, sağlıklı yaşam davranışlarının önemi vurgulanmakta ve uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekilmektedir.   Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir sorundur. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı, sağlık zararlarından ibaret değildir. Sağlık zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir. Bu bağlamda uyuşturucu ile mücadele çalışmaları, en üst düzeyde kararlılıkla ve multidisipliner bir yaklaşımla sürdürülmektedir.   ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı Nedir?   ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı, uyuşturucu ile ilgili danışma ve destek hizmetlerinin doğrudan verildiği, kişiye uygun gerekli yönlendirmelerin yapıldığı, bu anlamda vatandaşların uyuşturucuyla mücadele kapsamında danışmanlık hizmetleri alabilecekleri bir danışma ve destek hattıdır. ALO 191 sabit hatlardan ücretsiz aranabilmekte ve 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Bu konuda desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımız için ALO 191 Hattı bir telefon kadar yakında durmaktadır.   Bu vesileyle daha parlak bir gelecek için tüm toplumu bağımlılıkla mücadeleye davet ediyor saygılarımı sunuyorum.

Trabzon il sağlık müdürlüğünden uyuşturucu ve kaçakcılığı günü açıklaması

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA Uluslararası uyuşturucu ve kaçakcılığı günü açıklamasında bulundu;

 

26 HAZİRAN ULUSLARARASI UYUŞTURUCU KULLANIMI VE KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE GÜNÜ

 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında, uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak kabul etmiştir. Bu amaca yönelik farkındalık oluşturmak ve toplum bilincini artırmak amacıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de 26 Haziran tarihinde, çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Yapılan etkinliklerde, sağlıklı yaşam davranışlarının önemi vurgulanmakta ve uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekilmektedir.

 

Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir sorundur. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı, sağlık zararlarından ibaret değildir. Sağlık zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir. Bu bağlamda uyuşturucu ile mücadele çalışmaları, en üst düzeyde kararlılıkla ve multidisipliner bir yaklaşımla sürdürülmektedir.

 

ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı Nedir?

 

ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı, uyuşturucu ile ilgili danışma ve destek hizmetlerinin doğrudan verildiği, kişiye uygun gerekli yönlendirmelerin yapıldığı, bu anlamda vatandaşların uyuşturucuyla mücadele kapsamında danışmanlık hizmetleri alabilecekleri bir danışma ve destek hattıdır. ALO 191 sabit hatlardan ücretsiz aranabilmekte ve 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Bu konuda desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımız için ALO 191 Hattı bir telefon kadar yakında durmaktadır.

 

Bu vesileyle daha parlak bir gelecek için tüm toplumu bağımlılıkla mücadeleye davet ediyor saygılarımı sunuyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.