Türkiye’nin ‘Tarihi Madenleri’ araştırılıyor

Genel 27.02.2020 - 13:47, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Türkiye’nin ‘Tarihi Madenleri’ araştırılıyor

Trabzon’da Mart ayı içinde iki önemli madencilik sempozyumu düzenlenecek.
Türkiye’nin ‘Tarihi Madenleri’ araştırılıyor     Trabzon’da Mart ayı içinde iki önemli madencilik sempozyumu düzenlenecek.       KTÜ Maden Mühendisleri Derneği Başkanı Metin Güneş ve Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Alp, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.       Prof. Dr. Alp, Mat ayı içinde iki önemli madencilik sempozyumuna ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını belirterek, 25 Mart’ta düzenlenecek olan 3. Türkiye Tarihi Madenler Konferansı ve 26 – 27 Mart’ta düzenlenecek olan 2. Maden Mühendisliği Sempozyumu ile ilgili bilgi verdi.       Tarihi Madenler konusunu önemsediklerini ve bu konuda çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Alp, “Tarihi maden kavramı, özellikle Osmanlı döneminde Türkiye’de yerli ve yabancı şirketler tarafından çıkarılan ancak daha sonra unutulan madenlerle ilgilidir. Biz bu madenlerin yeniden ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Tarihi belgeler ve diğer kaynaklardan eski madenlerin yerlerini tespit ederek incelemelerimizi bu yönde sürdürüyoruz. Daha önce 2 kez gerçekleştirdiğimiz Tarihi Madenler konferansında önemli kazanımlar elde edildi” dedi.       TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Doğu Karadeniz Bölgesi’nin maden yönünden zengin olduğunu vurgulayarak, “Özellikle Gümüşhane bölgesindeki madenlerin taşınmasında lojistik yönden çok önemli rol oynayan Erzincan – Trabzon demiryolunun tamamlanmasını bölgedeki madenlerin dünyaya daha kolay ulaştırılması açısından önemli görüyoruz” diye konuştu.
Trabzon’da Mart ayı içinde iki önemli madencilik sempozyumu düzenlenecek.

Türkiye’nin ‘Tarihi Madenleri’ araştırılıyor

 

 

Trabzon’da Mart ayı içinde iki önemli madencilik sempozyumu düzenlenecek.

 

 

 

KTÜ Maden Mühendisleri Derneği Başkanı Metin Güneş ve Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Alp, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

 

 

 

Prof. Dr. Alp, Mat ayı içinde iki önemli madencilik sempozyumuna ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını belirterek, 25 Mart’ta düzenlenecek olan 3. Türkiye Tarihi Madenler Konferansı ve 26 – 27 Mart’ta düzenlenecek olan 2. Maden Mühendisliği Sempozyumu ile ilgili bilgi verdi.

 

 

 

Tarihi Madenler konusunu önemsediklerini ve bu konuda çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Alp, “Tarihi maden kavramı, özellikle Osmanlı döneminde Türkiye’de yerli ve yabancı şirketler tarafından çıkarılan ancak daha sonra unutulan madenlerle ilgilidir. Biz bu madenlerin yeniden ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Tarihi belgeler ve diğer kaynaklardan eski madenlerin yerlerini tespit ederek incelemelerimizi bu yönde sürdürüyoruz. Daha önce 2 kez gerçekleştirdiğimiz Tarihi Madenler konferansında önemli kazanımlar elde edildi” dedi.

 

 

 

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Doğu Karadeniz Bölgesi’nin maden yönünden zengin olduğunu vurgulayarak, “Özellikle Gümüşhane bölgesindeki madenlerin taşınmasında lojistik yönden çok önemli rol oynayan Erzincan – Trabzon demiryolunun tamamlanmasını bölgedeki madenlerin dünyaya daha kolay ulaştırılması açısından önemli görüyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.