Trabzonspor'un IMKB’deki Değeri yüzde 350 arttı

Trabzonspor 30.11.2019 - 16:40, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzonspor'un IMKB’deki Değeri yüzde 350 arttı

Trabzonspor'un IMKB’deki Değeri yüzde 350 arttı   Trabzonspor Olağan Genel Kurulunda Konuşan Başkan Ağaoğlu ;   “Göreve geldiğimiz zaman camiamıza söz verdiğimiz üzere kulübümüzün gerçekleri, futbolun gerçekleri ve ekonomisinin gerekleri doğrultusunda yönetmek için söz vererek göreve gelmiştik. Çok olağanüstü şeyler yapmadık. Sadece kulübün doğrularını, ekonominin doğrularını ve sporun doğrularını yapmaya çalıştık. Ekonominin doğrularını yaparken kulübün gelirlerini arttırarak ama giderlerini de azaltarak bu noktaya geldik. Son 10 yıl içerisinde ilk defa, geçtiğimiz çeyrek içerisinde 106 milyon TL kar açıkladık. Dün itibariyle Trabzonspor Kulübü’nün piyasa değeri bir önceki yıla göre 350 oranında artış göstererek 490 milyon TL’ye ulaştı. Herkesin övgüyle söz ettiği rakamları yakaladık, Türkiye genelinde seyirci ortalaması 9 artarken Trabzonspor’un seyirci ortalaması 25 arttı. Genel Kurulda yapacağımız her çalışmayla Türk futboluna örnek olmaya devam edeceğiz, çünkü bize yakışan o demiştim. Trabzonspor Kulübü Türk futboluna yön gösterici oldu, önder oldu. Bu ülkenin spor aleminde her zaman başımız dik dolaştık. Bizden sonra gelecek olan nesillere de böyle bir borcumuz var bizim. Trabzonspor Kulübü örnek ve lider olmak zorunda.   Passolig’in yaptığı panelde kadın taraftarlara satılan Passolig sıralamasında 3. sırada gözüküyorduk. 'Bu satılan' dedim, 'maçlara gelen taraftarların gerçek oranını yansıtmıyor' dedim. Trabzonspor’un kadın taraftarları Türkiye’de maçlara giden en yüksek orana ulaşacaktır dedim ve bununla ilgili bir çalışma yapıldı. Neticede 18 ile kadın taraftarlarımız maçlara en fazla giden taraftar konumunda şu anda. Bir sene içerisinde gelirlerini UEFA gelirlerini cari olarak söylüyorum; 55 oranında arttıran ve yine 1. sırayı alan Süper Lig kulüpleri arasında tek kulüp Trabzonspor Kulübü oldu. 2019-2020'de de öyle olacaktır. Giderini en ciddi, en keskin şekilde düşüren kulüp Trabzonspor Kulübü. Ülkenin kendi altyapısından yetiştirdiği oyuncuyu rekor bir ücretle yurt dışına transfer eden ilk ve tek kulüp Trabzonspor. Bunu da devam ettirecek bir kulübüz. Her şeyi doğru, güzel yaptık anlamında söylemiyorum; biz işin gereğini yapmaya çalıştık, doğruları yapmaya çalıştık. Aile bütçesinden kısıp forma, kombine, ürün alarak kulübüne katkıda bulunan milyonlarca taraftarın hakkını koruyarak ve onların özlediği başarının ışıklarını göstermek uğruna yapmış olduğumuzun karşılığıdır. Bunun ötesinde tüm bunlar yapılırken ne en ufak bir serzenişimiz oldu, ne “of” çektik, ne de “ah” dedik. Bizi bu günlere getiren, bize bu gururu, bu kimliği veren kulübümüze hizmet boynumuzun borcuydu. Layıkıyla yerine getirmeye çalıştık ve devam edeceğiz.”

Trabzonspor'un IMKB’deki Değeri yüzde 350 arttı

 

Trabzonspor Olağan Genel Kurulunda Konuşan Başkan Ağaoğlu ;

 

“Göreve geldiğimiz zaman camiamıza söz verdiğimiz üzere kulübümüzün gerçekleri, futbolun gerçekleri ve ekonomisinin gerekleri doğrultusunda yönetmek için söz vererek göreve gelmiştik. Çok olağanüstü şeyler yapmadık. Sadece kulübün doğrularını, ekonominin doğrularını ve sporun doğrularını yapmaya çalıştık. Ekonominin doğrularını yaparken kulübün gelirlerini arttırarak ama giderlerini de azaltarak bu noktaya geldik. Son 10 yıl içerisinde ilk defa, geçtiğimiz çeyrek içerisinde 106 milyon TL kar açıkladık. Dün itibariyle Trabzonspor Kulübü’nün piyasa değeri bir önceki yıla göre 350 oranında artış göstererek 490 milyon TL’ye ulaştı. Herkesin övgüyle söz ettiği rakamları yakaladık, Türkiye genelinde seyirci ortalaması 9 artarken Trabzonspor’un seyirci ortalaması 25 arttı. Genel Kurulda yapacağımız her çalışmayla Türk futboluna örnek olmaya devam edeceğiz, çünkü bize yakışan o demiştim. Trabzonspor Kulübü Türk futboluna yön gösterici oldu, önder oldu. Bu ülkenin spor aleminde her zaman başımız dik dolaştık. Bizden sonra gelecek olan nesillere de böyle bir borcumuz var bizim. Trabzonspor Kulübü örnek ve lider olmak zorunda.

 

Passolig’in yaptığı panelde kadın taraftarlara satılan Passolig sıralamasında 3. sırada gözüküyorduk. 'Bu satılan' dedim, 'maçlara gelen taraftarların gerçek oranını yansıtmıyor' dedim. Trabzonspor’un kadın taraftarları Türkiye’de maçlara giden en yüksek orana ulaşacaktır dedim ve bununla ilgili bir çalışma yapıldı. Neticede 18 ile kadın taraftarlarımız maçlara en fazla giden taraftar konumunda şu anda. Bir sene içerisinde gelirlerini UEFA gelirlerini cari olarak söylüyorum; 55 oranında arttıran ve yine 1. sırayı alan Süper Lig kulüpleri arasında tek kulüp Trabzonspor Kulübü oldu. 2019-2020'de de öyle olacaktır. Giderini en ciddi, en keskin şekilde düşüren kulüp Trabzonspor Kulübü. Ülkenin kendi altyapısından yetiştirdiği oyuncuyu rekor bir ücretle yurt dışına transfer eden ilk ve tek kulüp Trabzonspor. Bunu da devam ettirecek bir kulübüz. Her şeyi doğru, güzel yaptık anlamında söylemiyorum; biz işin gereğini yapmaya çalıştık, doğruları yapmaya çalıştık. Aile bütçesinden kısıp forma, kombine, ürün alarak kulübüne katkıda bulunan milyonlarca taraftarın hakkını koruyarak ve onların özlediği başarının ışıklarını göstermek uğruna yapmış olduğumuzun karşılığıdır. Bunun ötesinde tüm bunlar yapılırken ne en ufak bir serzenişimiz oldu, ne “of” çektik, ne de “ah” dedik. Bizi bu günlere getiren, bize bu gururu, bu kimliği veren kulübümüze hizmet boynumuzun borcuydu. Layıkıyla yerine getirmeye çalıştık ve devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.