Tarihi Karagöz Meydanında Okul ve Öğretmenevi inşaatında sona yaklaşıldı

Genel 12.11.2019 - 11:08, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Tarihi Karagöz Meydanında Okul ve Öğretmenevi inşaatında sona yaklaşıldı

Tarihi Karagöz Meydanında Okul ve Öğretmenevi inşaatında sona yaklaşıldı   OKUL VE ÖĞRETMENEVİ SON AŞAMAYA GELDİ Tarihi Karagöz Meydanı’nı yeniden Trabzon’a kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, bu alanda bulunan okul ve öğretmenevinin yeni yerinde yapımını tamamlanma aşamasına getirdi.   Ortahisar ilçesinin Hacıkasım Mevkii’nde yapımına devam edilen 36 derslikli okul ve 80 yatak kapasiteli öğretmenevi tamamlandığında, tarihi Karagöz Meydanı alanında bulunan Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevi buraya taşınacak. Büyükşehir Belediyesi, taşınma işleminin ardından tarihi alanı yeniden meydan olarak düzenleyecek.   Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, taşınma işleminin ardından tarihi alanda bulunan okul ve öğretmenevinin yıkımını gerçekleştireceklerini söyledi. Zorluoğlu, “Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevini en modern şekilde yeniden şehrimize kazandırdığımız gibi tarihi Karagöz Meydanı’nı da yeniden şehrimize kazandırmış olacağız. Tarihi meydan alanını en güzel şekilde dizayn ederek halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.  

Tarihi Karagöz Meydanında Okul ve Öğretmenevi inşaatında sona yaklaşıldı

 

OKUL VE ÖĞRETMENEVİ SON AŞAMAYA GELDİ

Tarihi Karagöz Meydanı’nı yeniden Trabzon’a kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, bu alanda bulunan okul ve öğretmenevinin yeni yerinde yapımını tamamlanma aşamasına getirdi.

 

Ortahisar ilçesinin Hacıkasım Mevkii’nde yapımına devam edilen 36 derslikli okul ve 80 yatak kapasiteli öğretmenevi tamamlandığında, tarihi Karagöz Meydanı alanında bulunan Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevi buraya taşınacak. Büyükşehir Belediyesi, taşınma işleminin ardından tarihi alanı yeniden meydan olarak düzenleyecek.

 

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, taşınma işleminin ardından tarihi alanda bulunan okul ve öğretmenevinin yıkımını gerçekleştireceklerini söyledi. Zorluoğlu, “Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevini en modern şekilde yeniden şehrimize kazandırdığımız gibi tarihi Karagöz Meydanı’nı da yeniden şehrimize kazandırmış olacağız. Tarihi meydan alanını en güzel şekilde dizayn ederek halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.