Trabzon’da Yağmur Şiddetini Arttıracak Turuncu Uyarı

Gündem 21.06.2019 - 16:10, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon’da Yağmur Şiddetini Arttıracak Turuncu Uyarı

Bugün 21.06.2019 Cuma Trabzon ve Doğu Karadeniz için bir uyarı daha yapıldı. Meteoroloji SARI olan uyarı derecesi TURUNCU’ya yükseltilerek daha şidddetli yağmurların beklendiği açıklandı.
Trabzon’da Yağmur Şiddetini Arttıracak Turuncu Uyarı   Trabzon’da son günlerde meydana gelen aşırı yağmurlar ve sel taşkınları hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Doğu Karadeniz için dün  SARI uyarı yapılmış ve vatandaşların dikkatli olması istenmişti. Uyarının ardından dün gece saatlerinde meydana gelen şiddetli yağı bir çok yerde su baskınlarına neden olmuştu.   Bugün 21.06.2019 Cuma Trabzon ve Doğu Karadeniz için bir uyarı daha yapıldı. Meteoroloji SARI olan uyarı derecesi TURUNCU’ya yükseltilerek daha şidddetli yağmurların beklendiği açıklandı.   Meteoroloji 11'nci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Doğu Karadenizde bugün başlayıp yarına kadar devem edecek turuncu uyarı;   Doğu Karadeniz genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak  tahmin diliyor. Bugün başlayıp yarına kadar devam edecek olan yağışların, Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli ve tedbirli olması gerektiği açıklandı.   Meteorolojik  Kırmızı Turuncu Sarı ve Yeşil Uyarıların Anlamları    KIRMIZI UYARI Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir. TURUNCU UYARI Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir. SARI UYARI Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır. YEŞİL UYARI Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.
Bugün 21.06.2019 Cuma Trabzon ve Doğu Karadeniz için bir uyarı daha yapıldı. Meteoroloji SARI olan uyarı derecesi TURUNCU’ya yükseltilerek daha şidddetli yağmurların beklendiği açıklandı.

Trabzon’da Yağmur Şiddetini Arttıracak Turuncu Uyarı

 

Trabzon’da son günlerde meydana gelen aşırı yağmurlar ve sel taşkınları hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Doğu Karadeniz için dün  SARI uyarı yapılmış ve vatandaşların dikkatli olması istenmişti. Uyarının ardından dün gece saatlerinde meydana gelen şiddetli yağı bir çok yerde su baskınlarına neden olmuştu.

 

Bugün 21.06.2019 Cuma Trabzon ve Doğu Karadeniz için bir uyarı daha yapıldı. Meteoroloji SARI olan uyarı derecesi TURUNCU’ya yükseltilerek daha şidddetli yağmurların beklendiği açıklandı.

 

Meteoroloji 11'nci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Doğu Karadenizde bugün başlayıp yarına kadar devem edecek turuncu uyarı;

 

Doğu Karadeniz genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak  tahmin diliyor. Bugün başlayıp yarına kadar devam edecek olan yağışların, Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli ve tedbirli olması gerektiği açıklandı.

 

Meteorolojik  Kırmızı Turuncu Sarı ve Yeşil Uyarıların Anlamları 

 

KIRMIZI UYARI
Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.

TURUNCU UYARI
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

SARI UYARI
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

YEŞİL UYARI
Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.