17 saatlik titiz çalışma mutlu sonla bitti

Gündem 02.05.2019 - 16:00, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

17 saatlik titiz çalışma mutlu sonla bitti

Rize'de, sokakta oynadıkları sırada kaybolan iki çocuğun bulunmasına katkı sağlayan Rize Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi ekipleri, 17 saatlik çalışma sonunda çocuklara sağ salim ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.
17 saatlik titiz çalışma mutlu sonla bitti - Fındıklı ilçesinde, arama kurtarma köpeği "Kır" ile iz takip köpeği "Oyma" sayesinde ulaşılan 2 kayıp çocuğu sağ salim bulan ekipler, 17 saatlik çalışmanın iyi sonma ermesinin huzurunu yaşıyor - 2,5 yaşındaki iz takip köpeği Oyma'nın eğitmeni Gökhan Yaşar: - "Aileler, Fındıklı halkı bir bütün oldu. Herkes bizimle birlikte aradı. Köpeklerimiz vasıtasıyla bulduk"    Rize'de, sokakta oynadıkları sırada kaybolan iki çocuğun bulunmasına katkı sağlayan Rize Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi ekipleri, 17 saatlik çalışma sonunda çocuklara sağ salim ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. JAK Timi Komutanı Kıdemli Kademeli Uzman Çavuş Mustafa Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'nin yanı sıra Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de de hizmet verdiklerini söyledi. Fındıklı ilçesinde, Selim Yağız Özkan (4) ve Barış Yıldırım'ın (5) kaybolduğunu öğrendikleri ilk andan itibaren 6 kişilik ekiple çalışmalara başladıklarını belirten Dursun, arama çalışmalarını sabah saat 05.00'e kadar sürdürdüklerini belirtti. Dursun, ekip olarak kendi yorgunluklarından çok köpeklerin yorgunluğu nedeniyle yaklaşık 1,5 saat dinlendiklerini anlatarak "Arama kurtarma köpekleri zorunlu dinlenmeye neden oldu. Dinlenmenin ardından köpeklerimiz yeniden motive oldu ve bizi mutlu sona ulaştırdı." dedi. Dursun, 17 saatlik çalışma sonunda çocukları sağ salim buldukları için mutlu olduğunu dile getirdi. Golden cinsi 2,5 yaşındaki arama kurtarma köpeği Kır'ın bakıcılığını yapan Uzman Çavuş Akın Üçüncü ise 1 yıldır Rize'de görev yaptıklarını aktardı. Rize'de 3 ayrı operasyona katıldığını ifade eden Üçüncü, Artvin'de çöken tünelde de arama faaliyeti yaptıklarını söyledi. Çok iyi eğitim imkanları olduğuna işaret eden Üçüncü, "Çocukları da dün akşam babaannenin evinin etrafında aramaya başladık. Evin üst kısmında gündüz arama yaptık. Köpeklerimiz kokuyu alınca çocukların peşinden gitti. Köpeklerimiz havlayarak tepki verdi. Bunun üzerine çocuklar da seslendi. Çok şükür sağ salim çocuklara kavuştuk." diye konuştu. - "Sonu mutlu bir çalışma gerçekleştirdik" Belçika Malinois cinsi 2,5 yaşındaki iz takip köpeği Oyma'nın eğitmeni Gökhan Yaşar da köpeklerin her an bir şey olacak gibi günlük eğitildiğine dikkati çekti.  Köpeklerin eğitim günlerinde 800 gram, dinlenme günlerinde 600 gram özel mama ile beslendiğini bildiren Yaşar, itaat eğitimleri yapıldığını vurguladı. Sonu iyi biten bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Yaşar, "Bu bizi çok mutlu etti. Aileler, Fındıklı halkı bir bütün oldu. Herkes bizimle birlikte aradı. Köpeklerimiz vasıtasıyla bulduk. Çocukların eşyalarını koklattık ve onların yardımlarıyla mutlu sonuca ulaştık." dedi.  
Rize'de, sokakta oynadıkları sırada kaybolan iki çocuğun bulunmasına katkı sağlayan Rize Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi ekipleri, 17 saatlik çalışma sonunda çocuklara sağ salim ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

17 saatlik titiz çalışma mutlu sonla bitti

- Fındıklı ilçesinde, arama kurtarma köpeği "Kır" ile iz takip köpeği "Oyma" sayesinde ulaşılan 2 kayıp çocuğu sağ salim bulan ekipler, 17 saatlik çalışmanın iyi sonma ermesinin huzurunu yaşıyor
- 2,5 yaşındaki iz takip köpeği Oyma'nın eğitmeni Gökhan Yaşar:
- "Aileler, Fındıklı halkı bir bütün oldu. Herkes bizimle birlikte aradı. Köpeklerimiz vasıtasıyla bulduk"
 

 Rize'de, sokakta oynadıkları sırada kaybolan iki çocuğun bulunmasına katkı sağlayan Rize Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi ekipleri, 17 saatlik çalışma sonunda çocuklara sağ salim ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

JAK Timi Komutanı Kıdemli Kademeli Uzman Çavuş Mustafa Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'nin yanı sıra Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de de hizmet verdiklerini söyledi.

Fındıklı ilçesinde, Selim Yağız Özkan (4) ve Barış Yıldırım'ın (5) kaybolduğunu öğrendikleri ilk andan itibaren 6 kişilik ekiple çalışmalara başladıklarını belirten Dursun, arama çalışmalarını sabah saat 05.00'e kadar sürdürdüklerini belirtti.

Dursun, ekip olarak kendi yorgunluklarından çok köpeklerin yorgunluğu nedeniyle yaklaşık 1,5 saat dinlendiklerini anlatarak "Arama kurtarma köpekleri zorunlu dinlenmeye neden oldu. Dinlenmenin ardından köpeklerimiz yeniden motive oldu ve bizi mutlu sona ulaştırdı." dedi.

Dursun, 17 saatlik çalışma sonunda çocukları sağ salim buldukları için mutlu olduğunu dile getirdi.

Golden cinsi 2,5 yaşındaki arama kurtarma köpeği Kır'ın bakıcılığını yapan Uzman Çavuş Akın Üçüncü ise 1 yıldır Rize'de görev yaptıklarını aktardı. Rize'de 3 ayrı operasyona katıldığını ifade eden Üçüncü, Artvin'de çöken tünelde de arama faaliyeti yaptıklarını söyledi.

Çok iyi eğitim imkanları olduğuna işaret eden Üçüncü, "Çocukları da dün akşam babaannenin evinin etrafında aramaya başladık. Evin üst kısmında gündüz arama yaptık. Köpeklerimiz kokuyu alınca çocukların peşinden gitti. Köpeklerimiz havlayarak tepki verdi. Bunun üzerine çocuklar da seslendi. Çok şükür sağ salim çocuklara kavuştuk." diye konuştu.

- "Sonu mutlu bir çalışma gerçekleştirdik"

Belçika Malinois cinsi 2,5 yaşındaki iz takip köpeği Oyma'nın eğitmeni Gökhan Yaşar da köpeklerin her an bir şey olacak gibi günlük eğitildiğine dikkati çekti. 

Köpeklerin eğitim günlerinde 800 gram, dinlenme günlerinde 600 gram özel mama ile beslendiğini bildiren Yaşar, itaat eğitimleri yapıldığını vurguladı. Sonu iyi biten bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Yaşar, "Bu bizi çok mutlu etti. Aileler, Fındıklı halkı bir bütün oldu. Herkes bizimle birlikte aradı. Köpeklerimiz vasıtasıyla bulduk. Çocukların eşyalarını koklattık ve onların yardımlarıyla mutlu sonuca ulaştık." dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.