Zirai don fındıkta zarara yol açmadı

Karadeniz-Bölgesel 27.03.2019 - 11:40, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Zirai don fındıkta zarara yol açmadı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, ilk tespitlerine göre, bölgede son günlerde etkili olan zirai donun fındığa zararının olmadığını söyledi.
Zirai don fındıkta zarara yol açmadı - TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan: - "İlk tespitlerimize göre, bölgemizde son günlerde etkili olan zirai donun fındığa zararı olmamıştır"   ORDU (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, ilk tespitlerine göre, bölgede son günlerde etkili olan zirai donun fındığa zararının olmadığını söyledi. Soydan, oda binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede orta ve yüksek kesimlerde son 2-3 gündür kar yağışının etkili olduğunu, bu durumun da üreticileri tedirgin ettiğini belirtti. Özellikle 900 rakım ve üzerinde hava sıcaklığının gece yarısı, sıfırın altında 2-3 dereceye kadar düştüğünü ifade eden Soydan, "Bu bölgelerimizde fındıkta tomurcuk tam kabarmadığı ve dallar yaprak açmadığı için zirai don ürüne zarar vermedi. İlk tespitlerimize göre, bölgemizde son günlerde etkili olan zirai donun fındığa zararı olmamıştır. Bu durum üreticilerimiz adına son derece memnuniyet verici bir durumdur." diye konuştu. Soydan, üreticilerin zirai don riskine karşı kendi tedbirlerini aldığını kaydederek, "Geçtiğimiz yıllarda nisan ayında kar yağışının olduğunu göz önünde bulundurursak zirai don riski fındık için halen devam etmektedir. Temennimiz ve beklentimiz sürecin en hafif şekilde atlatılması yönündedir." dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, ilk tespitlerine göre, bölgede son günlerde etkili olan zirai donun fındığa zararının olmadığını söyledi.

Zirai don fındıkta zarara yol açmadı


- TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan:
- "İlk tespitlerimize göre, bölgemizde son günlerde etkili olan zirai donun fındığa zararı olmamıştır"

 

ORDU (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, ilk tespitlerine göre, bölgede son günlerde etkili olan zirai donun fındığa zararının olmadığını söyledi.


Soydan, oda binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede orta ve yüksek kesimlerde son 2-3 gündür kar yağışının etkili olduğunu, bu durumun da üreticileri tedirgin ettiğini belirtti.


Özellikle 900 rakım ve üzerinde hava sıcaklığının gece yarısı, sıfırın altında 2-3 dereceye kadar düştüğünü ifade eden Soydan, "Bu bölgelerimizde fındıkta tomurcuk tam kabarmadığı ve dallar yaprak açmadığı için zirai don ürüne zarar vermedi. İlk tespitlerimize göre, bölgemizde son günlerde etkili olan zirai donun fındığa zararı olmamıştır. Bu durum üreticilerimiz adına son derece memnuniyet verici bir durumdur." diye konuştu.


Soydan, üreticilerin zirai don riskine karşı kendi tedbirlerini aldığını kaydederek, "Geçtiğimiz yıllarda nisan ayında kar yağışının olduğunu göz önünde bulundurursak zirai don riski fındık için halen devam etmektedir. Temennimiz ve beklentimiz sürecin en hafif şekilde atlatılması yönündedir." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.