Trabzon'da Genç Arıcılar Eğitildi

Yaşam-Çevre 11.03.2019 - 11:41, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon'da Genç Arıcılar Eğitildi

Trabzon'da Genç Arıcılar Eğitildi   ​Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün, Trabzon da 2018 yılında 30 bin tl hibeli genç çiftçi desteklemesi projesi kapsamında arılı kovan ve alet ekipman desteklemesi yapılan 26 genç çiftçiye yönelik arıcılık eğitimi verildi. Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği ile işbirliği yapılarak organize edilen eğitim kapsamında genç arıcılarımıza arılarda bakım besleme, mevsimsel çalışmalar, arı hastalıkları, ruhsatsız ilaç kullanımı, ana arı, arıcılıkta kullanılan malzemeler, arı ürünlerinin paketlenmesi ve markalaşmanın önemi konularında Eğitim çalışması yapıldı.   Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit GÜLBAY; Arıcılığın hem ülkemiz hem de bölgemiz için çok önemli bir tarım kolu olduğunu, özellikle yeterli tarım arazilerine sahip olmayan çiftçi ailelerini sınırlı bir sermaye ile kısa sürede üretici hale getirebilecek bir tarımsal faaliyet olduğunu söyledi. Arıcılık potansiyelinin yüksek olduğu ülkemizde arıcılığa ilgi duyan çiftçilerimizin sayısının her geçen gün arttığını belirten İl Müdürü Cahit GÜLBAY,  arıcılığa ilgi duyan bayan çiftçilerimizdeki artışın çok memnuniyet verici olduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığının arıcılara yaptığı desteklemelere de değinen İl Müdürü Gülbay; 2018 yılında 7 si kadın olmak üzere 26 genç çiftçiye 30 ar bin tl tutarında arılı kovan ve malzeme desteklemesi yaptıklarını, destekleme yapılan genç çiftçilerin eğitim ve bilgilendirmelerinin yapılarak her türlü sorunlarında yanında olacaklarını söyledi. Bu kapsamda yapılan eğitime katkı sunan Trabzon Arı Yetiştirici Birliği Yönetim Kurulu üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Trabzon'da Genç Arıcılar Eğitildi

 

​Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün, Trabzon da 2018 yılında 30 bin tl hibeli genç çiftçi desteklemesi projesi kapsamında arılı kovan ve alet ekipman desteklemesi yapılan 26 genç çiftçiye yönelik arıcılık eğitimi verildi. Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği ile işbirliği yapılarak organize edilen eğitim kapsamında genç arıcılarımıza arılarda bakım besleme, mevsimsel çalışmalar, arı hastalıkları, ruhsatsız ilaç kullanımı, ana arı, arıcılıkta kullanılan malzemeler, arı ürünlerinin paketlenmesi ve markalaşmanın önemi konularında Eğitim çalışması yapıldı.

 

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit GÜLBAY; Arıcılığın hem ülkemiz hem de bölgemiz için çok önemli bir tarım kolu olduğunu, özellikle yeterli tarım arazilerine sahip olmayan çiftçi ailelerini sınırlı bir sermaye ile kısa sürede üretici hale getirebilecek bir tarımsal faaliyet olduğunu söyledi. Arıcılık potansiyelinin yüksek olduğu ülkemizde arıcılığa ilgi duyan çiftçilerimizin sayısının her geçen gün arttığını belirten İl Müdürü Cahit GÜLBAY,  arıcılığa ilgi duyan bayan çiftçilerimizdeki artışın çok memnuniyet verici olduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığının arıcılara yaptığı desteklemelere de değinen İl Müdürü Gülbay; 2018 yılında 7 si kadın olmak üzere 26 genç çiftçiye 30 ar bin tl tutarında arılı kovan ve malzeme desteklemesi yaptıklarını, destekleme yapılan genç çiftçilerin eğitim ve bilgilendirmelerinin yapılarak her türlü sorunlarında yanında olacaklarını söyledi. Bu kapsamda yapılan eğitime katkı sunan Trabzon Arı Yetiştirici Birliği Yönetim Kurulu üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.