FINDIKTA BUDAMAYI BİLİNÇLİ YAPIN

Karadeniz-Bölgesel 05.02.2019 - 15:24, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

FINDIKTA BUDAMAYI BİLİNÇLİ YAPIN

Fındıkta verim ve kaliteyi arttıran unsurların arasında önemli bir yeri olan budama işleminin bilinçli olarak yapılması istendi.
FINDIKTA BUDAMAYI BİLİNÇLİ YAPIN   Fındıkta verim ve kaliteyi arttıran unsurların arasında önemli bir yeri olan budama işleminin bilinçli olarak yapılması istendi.   Trabzon Ticaret Borsası tarafından Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, “Sen de Buda, Sen de Kazan”sloganı ile yapılan çalışmalar kapsamında bilinçli budama kursları açılmış ve katılanlara da gereken aletler ücretsiz olarak verilmişti.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-6169601410457476", enable_page_level_ads: true }); Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürülen çalışmalarda, sertifikalı budamacılar yetiştirilmiş idi.   Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, fındıkta budama işlemlerinin yapılması gereken bugünlerde Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Karakaya Mahallesi’nde Adnan Kılıç’a ait örnek bahçeye gittiler.   Cahit Gülbay, Trabzon’da açılan kurslardan bini aşkın üreticinin bilinçli budama tekniklerini öğrendiğini hatırlatarak, üreticilerin bu kişilerden yararlanmalarını istedi.   Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’da, bilinçli budamanın asgari yüzde 30’un üzerinde verim artışı sağladığına dikkat çekerek, “Trabzon’da 65 bin hektar fındık bahçesi var. Ama ortalama 35 bin ton fındık alıyoruz. Bu çok ama çok düşük bir verimdir. Bunu artırmanın bir yolu da bilinçli budamadır. Üreticilerimizi bilinçli budama yapmaya davet ediyoruz”dedi.
Fındıkta verim ve kaliteyi arttıran unsurların arasında önemli bir yeri olan budama işleminin bilinçli olarak yapılması istendi.

FINDIKTA BUDAMAYI BİLİNÇLİ YAPIN

 

Fındıkta verim ve kaliteyi arttıran unsurların arasında önemli bir yeri olan budama işleminin bilinçli olarak yapılması istendi.

 

Trabzon Ticaret Borsası tarafından Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, “Sen de Buda, Sen de Kazan”sloganı ile yapılan çalışmalar kapsamında bilinçli budama kursları açılmış ve katılanlara da gereken aletler ücretsiz olarak verilmişti.

 

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürülen çalışmalarda, sertifikalı budamacılar yetiştirilmiş idi.

 

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, fındıkta budama işlemlerinin yapılması gereken bugünlerde Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Karakaya Mahallesi’nde Adnan Kılıç’a ait örnek bahçeye gittiler.

 

Cahit Gülbay, Trabzon’da açılan kurslardan bini aşkın üreticinin bilinçli budama tekniklerini öğrendiğini hatırlatarak, üreticilerin bu kişilerden yararlanmalarını istedi.

 

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’da, bilinçli budamanın asgari yüzde 30’un üzerinde verim artışı sağladığına dikkat çekerek, “Trabzon’da 65 bin hektar fındık bahçesi var. Ama ortalama 35 bin ton fındık alıyoruz. Bu çok ama çok düşük bir verimdir. Bunu artırmanın bir yolu da bilinçli budamadır. Üreticilerimizi bilinçli budama yapmaya davet ediyoruz”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.