Karadeniz’de Fırtına Uyarısı

Karadeniz-Bölgesel 23.01.2019 - 16:23, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Karadeniz’de Fırtına Uyarısı

Karadeniz’de Fırtına Uyarısı Meteoroloji 11.Bölge Müdürlüğü Trabzon'dan yapılan açıklama şu şekilde oldu; Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetini arttırarak, kıyı kesimleri başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney yönlerden fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat); Marmaris-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.   Fırtınanın yarın (24.01.2019 Perşembe) öğle saatlerinden sonra Ege Bölgesi'nde, yarın akşam saatlerinde Batı Akdeniz'de, Cuma günü sabah saatlerinde İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de etkisini kaybetmesi; Cuma günü öğle saatlerinden itibaren tekrar Kıyı Ege'de etkili olması beklenmektedir.   Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.     Oluşması Muhtemel Riskler Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi - Ulaşımda Aksamalar

Karadeniz’de Fırtına Uyarısı

Meteoroloji 11.Bölge Müdürlüğü Trabzon'dan yapılan açıklama şu şekilde oldu;

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetini arttırarak, kıyı kesimleri başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney yönlerden fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat); Marmaris-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

 

Fırtınanın yarın (24.01.2019 Perşembe) öğle saatlerinden sonra Ege Bölgesi'nde, yarın akşam saatlerinde Batı Akdeniz'de, Cuma günü sabah saatlerinde İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de etkisini kaybetmesi; Cuma günü öğle saatlerinden itibaren tekrar Kıyı Ege'de etkili olması beklenmektedir.

 

Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

 

Oluşması Muhtemel Riskler

Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi - Ulaşımda Aksamalar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.