Trabzon’da Etkili Olan Yağışların Neden Olduğu Selin Yaraları Sarılıyor

Gündem 05.10.2018 - 18:56, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon’da Etkili Olan Yağışların Neden Olduğu Selin Yaraları Sarılıyor

Trabzon’da Etkili Olan Yağışların Neden Olduğu Selin Yaraları Sarılıyor   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-6169601410457476", enable_page_level_ads: true }); Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Araklı’da 4 Ekim tarihinde etkili olan yağışların ardından ilçeye giderek incelemelerde bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu Araklı dışında, Of, Sürmene ve Şalpazarı’nda etkili olan yağışların yollarda oluşturduğu tahribatın giderileceğini söyledi. Araklıda selin etkili olduğu bölgelere giderek durumla ilgili ayrıntılı bilgi alan Başkan Gümrükçüoğlu yaraların sarılacağını belirterek, “4 Ekim 2018 tarihinde meteorolojinin de bildirmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi makine araç ve ekipmanıyla birlikte baskın yağışların olacağı ihtimaline karşı hazır hale gelmiştir. Şehir merkezindeki yerler  ta en batıdaki Şalpazarı ilçemizden en doğudaki ilçemiz Hayrat’ın Pınarca’sına kadar tüm ilçelerimizde küçük heyelanlar seller orta ölçekte ve büyük olanlarda meydana geldi. Şu anda içinde bulunduğumuz Araklı’mızın Ayvadere Mahallesi’nde eski ve büyük bir mahallemizdir. Kaşıkçı Bölgemizde gördüğünüz hasar epeyce büyüktür ve buradaki günlük hayatı etkilemiştir.İlk andan itibaren ilk saatlerden itibaren 24 saat esaslı çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri aynı zamanda kamunun diğer kuruluşları Karayolları Bölge Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğü ile birlikte koordine bir tutum ve çalışma ile şehrin tümünde gereken müdahaleleri yapmayı sürdürmektedir.En baştan söylediğim gibi Şalpazarı’ndan Beşikdüzü’nden başlayan bu tarafa doğru Vakfıkebir den Akçaabat’tan Çarşıbaşından devam eden ve merkeze geldikten sonrada şehrin doğusundaki ilçemizden Araklı da söylediğim Of ta Hayratta Köprübaşın da Sürmene de Yomrada meydana gelen hasarları gidermeye çalışmaktadırlar.Şu anda bu yolumuz üzerinde Araklı Karadere Bölgesi dediğimiz sahilden gelen yol üzerinde bir yol kesintisi mevcuttur.Servis yolu açılmıştır iş makinelerimiz bütün çalışmaları yapmaya devam etmektedir. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile DSİ Bölge Müdürlüğü irtibatlı şekilde çalışmalarımızı görev bölümüyle sürdürmeye çalışmaktayız.Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak daha detaya inerek, kendi yasal görevlerimiz çerçevesinde az önce beraber gezdiğimiz camimiz, vatandaşımızın evi olsun onlarında çamurlarının boşaltılması,  hasar gören eşyalarının yenilenmesi çalışmalarımızı sürdüreceğimizi sizle beraber bu konuları incelerken şahit olduğunuz şekilde söyleyeceğimiz özet cümle Allah devletimize milletimize  zeval vermesin.  Biz devletimize milletimize ve halkımıza güveniyoruz.Can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir.Bunların hepsini inşallah el birliğiyle temizleyip düzenleyip tekrar eskisinden de daha iyi yararlanılır hale getirmeyi boynumuzun borcu olarak görüyoruz.Tüm halkımıza bölgemize şehrimize geçmiş olsun diyoruz” dedi.

Trabzon’da Etkili Olan Yağışların Neden Olduğu Selin Yaraları Sarılıyor

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Araklı’da 4 Ekim tarihinde etkili olan yağışların ardından ilçeye giderek incelemelerde bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu Araklı dışında, Of, Sürmene ve Şalpazarı’nda etkili olan yağışların yollarda oluşturduğu tahribatın giderileceğini söyledi. Araklıda selin etkili olduğu bölgelere giderek durumla ilgili ayrıntılı bilgi alan Başkan Gümrükçüoğlu yaraların sarılacağını belirterek, “4 Ekim 2018 tarihinde meteorolojinin de bildirmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi makine araç ve ekipmanıyla birlikte baskın yağışların olacağı ihtimaline karşı hazır hale gelmiştir. Şehir merkezindeki yerler  ta en batıdaki Şalpazarı ilçemizden en doğudaki ilçemiz Hayrat’ın Pınarca’sına kadar tüm ilçelerimizde küçük heyelanlar seller orta ölçekte ve büyük olanlarda meydana geldi. Şu anda içinde bulunduğumuz Araklı’mızın Ayvadere Mahallesi’nde eski ve büyük bir mahallemizdir. Kaşıkçı Bölgemizde gördüğünüz hasar epeyce büyüktür ve buradaki günlük hayatı etkilemiştir.İlk andan itibaren ilk saatlerden itibaren 24 saat esaslı çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri aynı zamanda kamunun diğer kuruluşları Karayolları Bölge Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğü ile birlikte koordine bir tutum ve çalışma ile şehrin tümünde gereken müdahaleleri yapmayı sürdürmektedir.En baştan söylediğim gibi Şalpazarı’ndan Beşikdüzü’nden başlayan bu tarafa doğru Vakfıkebir den Akçaabat’tan Çarşıbaşından devam eden ve merkeze geldikten sonrada şehrin doğusundaki ilçemizden Araklı da söylediğim Of ta Hayratta Köprübaşın da Sürmene de Yomrada meydana gelen hasarları gidermeye çalışmaktadırlar.Şu anda bu yolumuz üzerinde Araklı Karadere Bölgesi dediğimiz sahilden gelen yol üzerinde bir yol kesintisi mevcuttur.Servis yolu açılmıştır iş makinelerimiz bütün çalışmaları yapmaya devam etmektedir. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile DSİ Bölge Müdürlüğü irtibatlı şekilde çalışmalarımızı görev bölümüyle sürdürmeye çalışmaktayız.Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak daha detaya inerek, kendi yasal görevlerimiz çerçevesinde az önce beraber gezdiğimiz camimiz, vatandaşımızın evi olsun onlarında çamurlarının boşaltılması,  hasar gören eşyalarının yenilenmesi çalışmalarımızı sürdüreceğimizi sizle beraber bu konuları incelerken şahit olduğunuz şekilde söyleyeceğimiz özet cümle Allah devletimize milletimize  zeval vermesin.  Biz devletimize milletimize ve halkımıza güveniyoruz.Can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir.Bunların hepsini inşallah el birliğiyle temizleyip düzenleyip tekrar eskisinden de daha iyi yararlanılır hale getirmeyi boynumuzun borcu olarak görüyoruz.Tüm halkımıza bölgemize şehrimize geçmiş olsun diyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.