Trabzon Valisi Yücel Yavuz Altındere Vadisinde İncelemelerde Bulundu

Yaşam-Çevre 27.07.2018 - 12:01, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Altındere Vadisinde İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Altındere Vadisinde İncelemelerde Bulundu   Vali Yücel Yavuz, Maçka İlçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.   Maçka ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Altındere Alabalık Üretme İstasyonu Ar-Ge Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.   Altındere Alabalık Üretme İstasyonunda nesli tükenmekte olan Benekli Alabalıkların çoğaltılmasının amaçlandığını ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz “Tarım Ve Orman Bakanlığımız tarafından ülkemizin sularının yerli türlerimizle balık sayısının artırılması amacıyla oluşturulan  proje kapsamında ilimizde de 2006 yılından itibaren Altındere Vadisi’nde kırmızı benekli yavru alabalık yetiştirme çalışmaları yapılmaktadır. Türkiye genelinde faaliyet gösteren pilot istasyonlarından biri olan Maçka Altındere Alabalık Üretme istasyonu Ar-Ge Merkezi’nde nesli tükenmekte olan kırmızı benekli alabalıkların doğal ortamından alındıktan sonra istasyonda çoğaltılarak tekrardan derelerle buluşturulması ve sportif olta balıkçılığına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Merkezimizde 2018 yılında 2 milyon 200 bin benekli doğal alabalık yavrusu çoğaltılarak doğal ortamına salınmıştır. ” dedi.   Alabalık Üretme İstasyonundaki ziyaretin ardından Altındere Vadisi Milli Parkı’nı ziyaret eden Vali Yücel Yavuz, İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Maçka Kaymakamı Okan Dağlı  ile birlikte Sümela Manastırı ve Aya Varvara Kilisesi’nde incelemelerde bulundu.  Sonrasında Altındere Milli Parkı’nda inşa edilen Sümela Manastırı manzaralı  seyir teraslarını da ziyaret eden Vali Yücel Yavuz, seyir teraslarının Altındere Vadisinin turizm potansiyeline değer kattığını ifade etti.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Altındere Vadisinde İncelemelerde Bulundu

 

Vali Yücel Yavuz, Maçka İlçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.

 

Maçka ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Altındere Alabalık Üretme İstasyonu Ar-Ge Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Altındere Alabalık Üretme İstasyonunda nesli tükenmekte olan Benekli Alabalıkların çoğaltılmasının amaçlandığını ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz “Tarım Ve Orman Bakanlığımız tarafından ülkemizin sularının yerli türlerimizle balık sayısının artırılması amacıyla oluşturulan  proje kapsamında ilimizde de 2006 yılından itibaren Altındere Vadisi’nde kırmızı benekli yavru alabalık yetiştirme çalışmaları yapılmaktadır. Türkiye genelinde faaliyet gösteren pilot istasyonlarından biri olan Maçka Altındere Alabalık Üretme istasyonu Ar-Ge Merkezi’nde nesli tükenmekte olan kırmızı benekli alabalıkların doğal ortamından alındıktan sonra istasyonda çoğaltılarak tekrardan derelerle buluşturulması ve sportif olta balıkçılığına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Merkezimizde 2018 yılında 2 milyon 200 bin benekli doğal alabalık yavrusu çoğaltılarak doğal ortamına salınmıştır. ” dedi.

 

Alabalık Üretme İstasyonundaki ziyaretin ardından Altındere Vadisi Milli Parkı’nı ziyaret eden Vali Yücel Yavuz, İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Maçka Kaymakamı Okan Dağlı  ile birlikte Sümela Manastırı ve Aya Varvara Kilisesi’nde incelemelerde bulundu.  Sonrasında Altındere Milli Parkı’nda inşa edilen Sümela Manastırı manzaralı  seyir teraslarını da ziyaret eden Vali Yücel Yavuz, seyir teraslarının Altındere Vadisinin turizm potansiyeline değer kattığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.