ULUSLARARASI AKÇAABAT FESTİVALİ 19-22 TEMMUZ 2018

Trabzon 18.07.2018 - 10:45, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

ULUSLARARASI AKÇAABAT FESTİVALİ 19-22 TEMMUZ 2018

19-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin tüm hazırlıkları tamamlandı.
Uluslararası Akçaabat Festivali   19-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin tüm hazırlıkları tamamlandı. Festival kapsamında voleybol ve sokak basketbolu turnuvaları, sergiler, mehter takımı gösterileri, yöresel etkinlikler ve konserler düzenlenecek.   Akçaabat Belediyesince her yıl geleneksel hale getirilen, uluslararası kimliğe sahip ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin 28.'si 19 ile 22 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.   Bölgenin en önemli uluslararası organizasyonlarından biri olan bu festival, bölge turizmine olan katkılarının yanı sıra, ülkelerde sürdürülen halk danslarının tanıtılması, ülkemizin ve şehrimizin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtılmasında büyük rol oynamaktadır.   19 Temmuz Perşembe günü sergi açılışları, mehter takımı gösterileri ve köy düğünü canlandırması ile başlayacak olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali,             20 Temmuz Cuma günü Hıdırnebi Yayla Şenliği ile devam edecek olup, yurtiçi ve yurtdışından şehrimize gelecek halkoyunları grupları, yöresel gruplar, halkın katılımı ile gerçekleşecek kortej yürüyüşü ve yayla göçü ile başlayıp, sahildeki kemençe ve davul-zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile devam edecek. Sahildeki gösterinin ardından festival alanında Hayri Yaşar Karagülle ve Resul Dindar konser verecek.   Festival kutlamaları kapsamında 21 Temmuz Cumartesi akşamı Taner Eyüpoğlu ve Murat Başaran konserleri; 22 Temmuz Pazar akşamı ise Akçaabatlı Sanatçılar Grubu ve Zeynep Başkan konserleri yapılacak.   Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen yaptğı açıklamada, " Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin bu yıl 28.'sini düzenliyoruz. Belediyecilik sadece şehrin mimarisini ve sokak düzenlemelerini yapmak değildir. Bu nedenle, ilçemizde her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu festival programını çok önemsiyorum. Bölgemizin zengin bir kültürü, folkloru ve müziği var. Biz Akçaabat Belediyesi olarak bölgemizin bu zenginliklerini düzenlediğimiz festival programlarıyla ülke genelindeki hemşerilerimizle paylaşmaya gayret ediyoruz. Düzenlenen festivaller dâhilinde bölgemizi tanıtmak, turizm potansiyelini arttırmak hedeflerimiz arasında bulunuyor. Ayrıca bölgenin en eski festivallerinden biri olan Akçaabat festivalini düzenlememizdeki amaçlarımız arasında halkımızla bir araya gelmek ve hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak da yer alıyor.   19 Temmuz Perşembe günü sergi açılışları ile başlayarak, 20 Temmuz Cuma günü Hıdırnebi Yayla Şenliğiyle devam edecek olan festival programı kapsamında kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler de var. Şimdiden herkese iyi eğlenceler diliyorum." şeklinde konuştu.
19-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin tüm hazırlıkları tamamlandı.

Uluslararası Akçaabat Festivali

 

19-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin tüm hazırlıkları tamamlandı. Festival kapsamında voleybol ve sokak basketbolu turnuvaları, sergiler, mehter takımı gösterileri, yöresel etkinlikler ve konserler düzenlenecek.

 

Akçaabat Belediyesince her yıl geleneksel hale getirilen, uluslararası kimliğe sahip ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin 28.'si 19 ile 22 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.

 

Bölgenin en önemli uluslararası organizasyonlarından biri olan bu festival, bölge turizmine olan katkılarının yanı sıra, ülkelerde sürdürülen halk danslarının tanıtılması, ülkemizin ve şehrimizin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtılmasında büyük rol oynamaktadır.

 

19 Temmuz Perşembe günü sergi açılışları, mehter takımı gösterileri ve köy düğünü canlandırması ile başlayacak olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali,             20 Temmuz Cuma günü Hıdırnebi Yayla Şenliği ile devam edecek olup, yurtiçi ve yurtdışından şehrimize gelecek halkoyunları grupları, yöresel gruplar, halkın katılımı ile gerçekleşecek kortej yürüyüşü ve yayla göçü ile başlayıp, sahildeki kemençe ve davul-zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile devam edecek. Sahildeki gösterinin ardından festival alanında Hayri Yaşar Karagülle ve Resul Dindar konser verecek.

 

Festival kutlamaları kapsamında 21 Temmuz Cumartesi akşamı Taner Eyüpoğlu ve Murat Başaran konserleri; 22 Temmuz Pazar akşamı ise Akçaabatlı Sanatçılar Grubu ve Zeynep Başkan konserleri yapılacak.

 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen yaptğı açıklamada, " Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin bu yıl 28.'sini düzenliyoruz. Belediyecilik sadece şehrin mimarisini ve sokak düzenlemelerini yapmak değildir. Bu nedenle, ilçemizde her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu festival programını çok önemsiyorum. Bölgemizin zengin bir kültürü, folkloru ve müziği var. Biz Akçaabat Belediyesi olarak bölgemizin bu zenginliklerini düzenlediğimiz festival programlarıyla ülke genelindeki hemşerilerimizle paylaşmaya gayret ediyoruz. Düzenlenen festivaller dâhilinde bölgemizi tanıtmak, turizm potansiyelini arttırmak hedeflerimiz arasında bulunuyor. Ayrıca bölgenin en eski festivallerinden biri olan Akçaabat festivalini düzenlememizdeki amaçlarımız arasında halkımızla bir araya gelmek ve hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak da yer alıyor.

 

19 Temmuz Perşembe günü sergi açılışları ile başlayarak, 20 Temmuz Cuma günü Hıdırnebi Yayla Şenliğiyle devam edecek olan festival programı kapsamında kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler de var. Şimdiden herkese iyi eğlenceler diliyorum." şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.