2018 Fındık Fiyatı Ne Zaman Açıklanacak

Karadeniz-Bölgesel 03.07.2018 - 09:35, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

2018 Fındık Fiyatı Ne Zaman Açıklanacak

Fındıkta Rekolte Tespiti Tamamlandı   2018 ürünü fındık rekoltesinin tespiti için, Türkiye genelinde olduğu gibi, Trabzon’da da 25 Haziran’da başlatılan çalışmalar tamamlandı.   Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın koordinasyonunda fındıkla alakalı bütün kesimlerin temsil edilmiş olduğu komite tarafınca belirlenen rekolte için bu sene Trabzon’un tüm ilçelerinde çotanak sayımı gerçekleştirildi. Önceki yıllarda Trabzon’un ağırlıklı olarak fındık üretilen 10 ilçesinde rekolte tespiti yapılıyordu.   Sahil, orta ve yüksek kesimlerde örnekleme yöntemi ile toplam ürün tespiti yapan komisyonda sektörle alakalı şu kuruluşlara ait temsilciler yer aldı:   Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği, Fiskobirlik, Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ulusal Fındık Konseyi, TZOB Arsin Ziraat Odası, Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü, TMO Trabzon Şube Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı.   2018 Fındık Fiyatı Ne Zaman Açıklanacak? Yaklaşık 65 bin hektarlık bir alanda fındık üretiminin yapıldığı Trabzon’da, 2018 yılı fındık rekoltesinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafınca Türkiye geneli ile beraber 10 Temmuz’da açıklanması planlanıyor.

Fındıkta Rekolte Tespiti Tamamlandı

 

2018 ürünü fındık rekoltesinin tespiti için, Türkiye genelinde olduğu gibi, Trabzon’da da 25 Haziran’da başlatılan çalışmalar tamamlandı.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın koordinasyonunda fındıkla alakalı bütün kesimlerin temsil edilmiş olduğu komite tarafınca belirlenen rekolte için bu sene Trabzon’un tüm ilçelerinde çotanak sayımı gerçekleştirildi. Önceki yıllarda Trabzon’un ağırlıklı olarak fındık üretilen 10 ilçesinde rekolte tespiti yapılıyordu.

 

Sahil, orta ve yüksek kesimlerde örnekleme yöntemi ile toplam ürün tespiti yapan komisyonda sektörle alakalı şu kuruluşlara ait temsilciler yer aldı:

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği, Fiskobirlik, Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ulusal Fındık Konseyi, TZOB Arsin Ziraat Odası, Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü, TMO Trabzon Şube Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı.

 

2018 Fındık Fiyatı Ne Zaman Açıklanacak?

Yaklaşık 65 bin hektarlık bir alanda fındık üretiminin yapıldığı Trabzon’da, 2018 yılı fındık rekoltesinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafınca Türkiye geneli ile beraber 10 Temmuz’da açıklanması planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.