DOKA Bölgemizdeki AR-GE Faaliyetleri ve Projelerini Tanıtıyor

Karadeniz-Bölgesel 05.05.2017 - 10:14, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

DOKA Bölgemizdeki AR-GE Faaliyetleri ve Projelerini Tanıtıyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), "Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı"nda Bölgemizdeki AR-GE faaliyetleri ve projelerin tanıtımını yapıyor.
Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul’da "Geleceğin Üretim Sistemlerinde Ar-Ge İşbirlikleri" ana temasıyla "Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı" başladı.   Ajansımız şemsiyesi altında özellikle Bölgemizde AR-GE faaliyeti yapan kamu kurum ve kuruluşları ile Teknokentte faaliyet gösteren özel sektör firmalarının AR-GE faaliyetleri ve projelerinin tanıtımı yapılıyor. Bu kapsamda Bölgemizde önemli AR-GE misyonunu üstlenmiş Fındık Araştırma Enstitüsü, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Trabzon Teknokent, Teknokentte yer alan UTS Scientific Instruments ve Kar- Biyosit Biyoteknoloji firması ile Trabzon İnovasyon Merkezi projesinin sahibi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası stantta AR-GE faaliyetlerine ve projelerine yönelik tanıtım çalışmalarını yürütüyorlar.   3-5 Mayıs tarihleri arasında devam edecek etkinlikte AR-GE projelerine yönelik B2B görüşmeleri ve konuyla ilgili paneller de süreç boyunca devam edecek.   Söz konusu etkinlikle, Türkiye’de gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin tanıtımı, Ar-Ge’de kamu kurumları, özel sektör kuruluşları ve akademinin etkileşiminin artırılması, uluslararası akademik ve bilimsel işbirliklerinin geliştirilmesi, Ar-Ge çalışmalarının ticarileştirilmesi gibi çok önemli ve öncelikli konular hakkında farkındalık, bilgi ve ticari paylaşım platformu oluşturulması amaçlanıyor. 
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), "Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı"nda Bölgemizdeki AR-GE faaliyetleri ve projelerin tanıtımını yapıyor.







Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul’da "Geleceğin Üretim Sistemlerinde Ar-Ge İşbirlikleri" ana temasıyla "Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı" başladı.

 

Ajansımız şemsiyesi altında özellikle Bölgemizde AR-GE faaliyeti yapan kamu kurum ve kuruluşları ile Teknokentte faaliyet gösteren özel sektör firmalarının AR-GE faaliyetleri ve projelerinin tanıtımı yapılıyor. Bu kapsamda Bölgemizde önemli AR-GE misyonunu üstlenmiş Fındık Araştırma Enstitüsü, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Trabzon Teknokent, Teknokentte yer alan UTS Scientific Instruments ve Kar- Biyosit Biyoteknoloji firması ile Trabzon İnovasyon Merkezi projesinin sahibi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası stantta AR-GE faaliyetlerine ve projelerine yönelik tanıtım çalışmalarını yürütüyorlar.

 

3-5 Mayıs tarihleri arasında devam edecek etkinlikte AR-GE projelerine yönelik B2B görüşmeleri ve konuyla ilgili paneller de süreç boyunca devam edecek.

 

Söz konusu etkinlikle, Türkiye’de gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin tanıtımı, Ar-Ge’de kamu kurumları, özel sektör kuruluşları ve akademinin etkileşiminin artırılması, uluslararası akademik ve bilimsel işbirliklerinin geliştirilmesi, Ar-Ge çalışmalarının ticarileştirilmesi gibi çok önemli ve öncelikli konular hakkında farkındalık, bilgi ve ticari paylaşım platformu oluşturulması amaçlanıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.