Down Sendromlu Gençlerden Müzikal Resitali

Yaşam-Çevre 15.03.2017 - 14:57, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Down Sendromlu Gençlerden Müzikal Resitali

Engellerini aştılar, Trabzon’u büyülediler Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle down sendromlu ve otizmli çocukların oluşturduğu Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu Trabzon’da konser verdi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, Büyükşehir Belediyesi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Havva Gümüş, Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, Trabzon SMMM Odası Başkanı Ahmet Demir, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, STK temsilcileri, down sendromlu ve otizmli bireyler ve aileleri ile vatandaşlar hazır bulundu. Gönüllü Ritim Eğitmeni Yaşar Morpınar’ın önderliğinde gerçekleştirilen konserde Türk, Arap, Afrika, Roman ve Laz ritimleri down sendromlu çocuklar tarafından vurmalı çalgılarla başarı ile icra edilirken engelli çocukların anneleri de konserde solistlik yaptı. Down sendromlu ve otizmli gençlerin başarıları karşısında bazı izleyicilerin gözyaşlarını tutamadığı gecede, katılımcılar doğum tarihlerini söylediklerinde hangi gün dünyaya geldiklerini söyleyen down sendromlu genç salondan büyük alkış aldı. Konser, engelli çocuklar ve izleyicilerin sahnede kolbastı gösteri yapmasıyla tamamlanırken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, Gönüllü Ritim Eğitmeni Yaşar Morpınar’a çiçek takdim ederek engelli çocuklar için yaptığı çalışmalardan ötürü Trabzon halkı adına teşekkür etti.

Engellerini aştılar, Trabzon’u büyülediler

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle down sendromlu ve otizmli çocukların oluşturduğu Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu Trabzon’da konser verdi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, Büyükşehir Belediyesi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Havva Gümüş, Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, Trabzon SMMM Odası Başkanı Ahmet Demir, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, STK temsilcileri, down sendromlu ve otizmli bireyler ve aileleri ile vatandaşlar hazır bulundu.

Gönüllü Ritim Eğitmeni Yaşar Morpınar’ın önderliğinde gerçekleştirilen konserde Türk, Arap, Afrika, Roman ve Laz ritimleri down sendromlu çocuklar tarafından vurmalı çalgılarla başarı ile icra edilirken engelli çocukların anneleri de konserde solistlik yaptı. Down sendromlu ve otizmli gençlerin başarıları karşısında bazı izleyicilerin gözyaşlarını tutamadığı gecede, katılımcılar doğum tarihlerini söylediklerinde hangi gün dünyaya geldiklerini söyleyen down sendromlu genç salondan büyük alkış aldı.

Konser, engelli çocuklar ve izleyicilerin sahnede kolbastı gösteri yapmasıyla tamamlanırken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, Gönüllü Ritim Eğitmeni Yaşar Morpınar’a çiçek takdim ederek engelli çocuklar için yaptığı çalışmalardan ötürü Trabzon halkı adına teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.