Milletin eli daha da güçlenecek. Arabamız bir daha durmayacak

Gündem 13.04.2017 - 13:58, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Milletin eli daha da güçlenecek. Arabamız bir daha durmayacak

Referandumun kabul edilmesiyle birlikte Türkiye'de farklı kapıların açılacağını belirten Başkan Genç, "Hafta sonu vereceğimiz karar normal bir seçimden farklıdır. Geleceğimize dönük olarak farklı kapıların açılacağı bir seçim olacak.
MİLLETİN ELİ DAHA DA GÜÇLENECEK Referandumun kabul edilmesiyle birlikte Türkiye'de farklı kapıların açılacağını belirten Başkan Genç, "Hafta sonu vereceğimiz karar normal bir seçimden farklıdır. Geleceğimize dönük olarak farklı kapıların açılacağı bir seçim olacak. Biz, koalisyonlardan çok çektik. Koalisyon hükümetlerinden krizler yaşandı. Rahmetli Ecevit kendi seçtirdiği cumhurbaşkanı Sezer ile krizler yaşadı. Türkiye, sürekli durup, tekrar hareket etti. 94 yılda 64 hükümet kurduk. Bu da şu demek. Arabayı çalıştırıp 1,5 sene sonra tekrar duruyorsun. Bu arada Almanya gibi ülkeler seni gelip geçiyor. Ama şunu diyebilirsiniz. AK Parti üç dönemdir tek başına iktidar. O halde siz neyi yapamadınız ki bir sistem değişikliğini önümüze getirdiniz. Cumhuriyetimizi kurduk. Demokrasiye geçiş yaptık. Ama dönüp baktığınız zaman, millet seçiyor. Beğenmediği zaman da milletin geri alması lazım değil mi? Ama ne oluyor? Hükümet darbeyle indiriliyor. Menderes, 1960'ta idam edildi. 1971'de bir darbeyle Demirel indirildi. 1980'de darbe oldu, hükümet devrildi. 1997'de, bu ülkeye birçok hizmeti bulunmuş Erbakan Hocamız darbeyle uzaklaştırıldı. Geldik 15 Temmuz'a ve bu hain darbe girişimiyle karşılaştık. Bütün bunlar, bir sistem değişikliğine neden gitmemiz gerektiğinin en güzel cevabıdır. Bu sistem ne yazık ki; milli iradeyi koruyamadı. Tarihte böyle oldu, 15 Temmuz'da da böyle oldu. Kim korudu milli iradeyi, cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine millet korudu. Hepimiz; 27 gün, 27 gece meydanlarda milli irademize sahip çıktık. Neticede bu sistem milli iradeyi koruyamıyor. Bu tespiti cumhurbaşkanımızla beraber Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli ortaya koydu ve oturup mutabakata vardılar. Ve dediler ki; öyle bir sistem kuralım ki seçilen kişi devletin bütün bürokrasisine, bütün makamlarına hükmetsin. Şu anda hükmetmiyor. Atanmışlar hükmediyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir yazıyor ama egemenlik milletin değil. Egemenlik hep kayıtlı ve şartlı milletin oldu. Birileri devletin içindeki o kapalı devreye hep girdi. Buna derin devlet de, CIA de, Almanya de, ne dersen de. Menderes, Demirel ve Özal bir yere kadar yapabildiler ama hep indirildiler. 2007 yılında yine bize cumhurbaşkanı seçtirmediler. Biz de o zaman millete gidelim dedik. Ve hem cumhurbaşkanı hem de başbakan millet tarafından seçilir hale geldi. Ama yönetimde de bir çift başlılık oldu. Bu değişiklik de bunun tek hale gelmesi için yapılıyor. Şimdi daha istikrarlı bir döneme geçeceğiz. Milletin eli daha da güçlenecek. Arabamız bir daha durmayacak." diye konuştu.
Referandumun kabul edilmesiyle birlikte Türkiye'de farklı kapıların açılacağını belirten Başkan Genç, "Hafta sonu vereceğimiz karar normal bir seçimden farklıdır. Geleceğimize dönük olarak farklı kapıların açılacağı bir seçim olacak.

MİLLETİN ELİ DAHA DA GÜÇLENECEK

Referandumun kabul edilmesiyle birlikte Türkiye'de farklı kapıların açılacağını belirten Başkan Genç, "Hafta sonu vereceğimiz karar normal bir seçimden farklıdır. Geleceğimize dönük olarak farklı kapıların açılacağı bir seçim olacak. Biz, koalisyonlardan çok çektik. Koalisyon hükümetlerinden krizler yaşandı. Rahmetli Ecevit kendi seçtirdiği cumhurbaşkanı Sezer ile krizler yaşadı. Türkiye, sürekli durup, tekrar hareket etti. 94 yılda 64 hükümet kurduk. Bu da şu demek. Arabayı çalıştırıp 1,5 sene sonra tekrar duruyorsun. Bu arada Almanya gibi ülkeler seni gelip geçiyor. Ama şunu diyebilirsiniz. AK Parti üç dönemdir tek başına iktidar. O halde siz neyi yapamadınız ki bir sistem değişikliğini önümüze getirdiniz. Cumhuriyetimizi kurduk.

Demokrasiye geçiş yaptık. Ama dönüp baktığınız zaman, millet seçiyor. Beğenmediği zaman da milletin geri alması lazım değil mi? Ama ne oluyor? Hükümet darbeyle indiriliyor. Menderes, 1960'ta idam edildi. 1971'de bir darbeyle Demirel indirildi. 1980'de darbe oldu, hükümet devrildi. 1997'de, bu ülkeye birçok hizmeti bulunmuş Erbakan Hocamız darbeyle uzaklaştırıldı. Geldik 15 Temmuz'a ve bu hain darbe girişimiyle karşılaştık. Bütün bunlar, bir sistem değişikliğine neden gitmemiz gerektiğinin en güzel cevabıdır. Bu sistem ne yazık ki; milli iradeyi koruyamadı. Tarihte böyle oldu, 15 Temmuz'da da böyle oldu. Kim korudu milli iradeyi, cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine millet korudu. Hepimiz; 27 gün, 27 gece meydanlarda milli irademize sahip çıktık. Neticede bu sistem milli iradeyi koruyamıyor.

Bu tespiti cumhurbaşkanımızla beraber Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli ortaya koydu ve oturup mutabakata vardılar. Ve dediler ki; öyle bir sistem kuralım ki seçilen kişi devletin bütün bürokrasisine, bütün makamlarına hükmetsin. Şu anda hükmetmiyor. Atanmışlar hükmediyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir yazıyor ama egemenlik milletin değil. Egemenlik hep kayıtlı ve şartlı milletin oldu. Birileri devletin içindeki o kapalı devreye hep girdi. Buna derin devlet de, CIA de, Almanya de, ne dersen de. Menderes, Demirel ve Özal bir yere kadar yapabildiler ama hep indirildiler. 2007 yılında yine bize cumhurbaşkanı seçtirmediler. Biz de o zaman millete gidelim dedik. Ve hem cumhurbaşkanı hem de başbakan millet tarafından seçilir hale geldi. Ama yönetimde de bir çift başlılık oldu. Bu değişiklik de bunun tek hale gelmesi için yapılıyor. Şimdi daha istikrarlı bir döneme geçeceğiz.

Milletin eli daha da güçlenecek. Arabamız bir daha durmayacak." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.