MALAZGİRT ZAFERİ ETKİNLİKLERİNDE TRABZON RÜZGARI

Genel 26.08.2020 - 12:32, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

MALAZGİRT ZAFERİ ETKİNLİKLERİNDE TRABZON RÜZGARI

Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıl dönümü nedeniyle Muş’un Malazgirt ve Bitlis’in Ahlat ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
MALAZGİRT ZAFERİ ETKİNLİKLERİNDE TRABZON RÜZGARI Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından Malazgirt Zaferi’nin 949'uncu yıl dönümü dolayısıyla Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan ‘1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı’ ve Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenen etkinliklere birçok ilden katılım sağlandı.    BÜYÜKŞEHİR’İN OTAĞI İLGİ GÖRDÜ Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı da etkinlikler kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde otağ kurdu. Trabzon’un sosyal ve kültürel yapısını yansıtan figürlerin ve Temel ve Fadime’yi simgeleyen balmumu heykellerin yer  aldığı Büyükşehir Belediyesine ait otağa ilgi büyüktü. Etkinliğe katılanlara Trabzon’u anlatan çeşitli hediyeler verildi.   ETKİNLİKLER ÜÇ GÜN SÜRDÜ Malazgirt Zaferi etkinlikleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın akrobasi timi tarafından gerçekleştirilen gösteri ile başladı. Alanda bulunan yüzlerce kişinin ilgiyle izlediği gösterinin ardından otağ çadırı önünde protokol konuşmaları yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra hep birlikte alanda kurulan tematik çadırları ve geleneksel el sanatları atölyelerini gezdi. Etkinlikler kapsamında ayrıca kökbörü, atlı cirit gibi geleneksel sporlar ve atlı okçuluk gösterileri yapıldı. 3 gün süren etkinliklerde, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de aralarında bulunduğu 36 çadırı, farklı illerden çok sayıda kişi ziyaret etti.
Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıl dönümü nedeniyle Muş’un Malazgirt ve Bitlis’in Ahlat ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

MALAZGİRT ZAFERİ ETKİNLİKLERİNDE TRABZON RÜZGARI

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından Malazgirt Zaferi’nin 949'uncu yıl dönümü dolayısıyla Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan ‘1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı’ ve Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenen etkinliklere birçok ilden katılım sağlandı. 
 
BÜYÜKŞEHİR’İN OTAĞI İLGİ GÖRDÜ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı da etkinlikler kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde otağ kurdu. Trabzon’un sosyal ve kültürel yapısını yansıtan figürlerin ve Temel ve Fadime’yi simgeleyen balmumu heykellerin yer  aldığı Büyükşehir Belediyesine ait otağa ilgi büyüktü. Etkinliğe katılanlara Trabzon’u anlatan çeşitli hediyeler verildi.
 
ETKİNLİKLER ÜÇ GÜN SÜRDÜ
Malazgirt Zaferi etkinlikleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın akrobasi timi tarafından gerçekleştirilen gösteri ile başladı. Alanda bulunan yüzlerce kişinin ilgiyle izlediği gösterinin ardından otağ çadırı önünde protokol konuşmaları yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra hep birlikte alanda kurulan tematik çadırları ve geleneksel el sanatları atölyelerini gezdi. Etkinlikler kapsamında ayrıca kökbörü, atlı cirit gibi geleneksel sporlar ve atlı okçuluk gösterileri yapıldı. 3 gün süren etkinliklerde, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de aralarında bulunduğu 36 çadırı, farklı illerden çok sayıda kişi ziyaret etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.