Köprübaşı’nda 3Ton Patates Tohumu Dağıtıldı

Gündem 13.02.2019 - 16:21, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Köprübaşı’nda 3Ton Patates Tohumu Dağıtıldı

Köprübaşı’nda 3Ton Patates Tohumu Dağıtıldı   Köprübaşı ilçesinde; İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile üreticilere kaliteli, verimli ve hastalıksız tohumluk kullanımını teşvik etmek amacı ile sertifikalı yumru patates tohumları dağıtımı yapıldı.   İlçe Kaymakamı Uğur TUTKAN tohumluk patates dağıtımı üzerine yaptığı açıklamada, projede amaçlanan üreticinin birim alandan alacağı ürün miktarını arttırmak olduğunu ifade ederek, hastalıksız, nitelikli ve yüksek verimli patatesler elde ederek sağlıklı bir üretimin gerçekleştirilmesinin önemine değindi.   Proje kapsamında 120 çiftçiye, 25 kg'lık torbalarda, toplam 3 ton sertifikalı tohum dağıtıldı. Böylece çiftçilerin tohumluk ihtiyacı karşılanmış, üretime teşvik ve üretim sonunda da yemeklik patateslerinin olması sağlanmış oldu

Köprübaşı’nda 3Ton Patates Tohumu Dağıtıldı

 

Köprübaşı ilçesinde; İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile üreticilere kaliteli, verimli ve hastalıksız tohumluk kullanımını teşvik etmek amacı ile sertifikalı yumru patates tohumları dağıtımı yapıldı.

 

İlçe Kaymakamı Uğur TUTKAN tohumluk patates dağıtımı üzerine yaptığı açıklamada, projede amaçlanan üreticinin birim alandan alacağı ürün miktarını arttırmak olduğunu ifade ederek, hastalıksız, nitelikli ve yüksek verimli patatesler elde ederek sağlıklı bir üretimin gerçekleştirilmesinin önemine değindi.

 

Proje kapsamında 120 çiftçiye, 25 kg'lık torbalarda, toplam 3 ton sertifikalı tohum dağıtıldı. Böylece çiftçilerin tohumluk ihtiyacı karşılanmış, üretime teşvik ve üretim sonunda da yemeklik patateslerinin olması sağlanmış oldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.