Kadın Girişimcilere Finansal Destek Paneli Yapıldı

Gündem 21.11.2018 - 16:48, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Kadın Girişimcilere Finansal Destek Paneli Yapıldı

Kadın Girişimcilere Finansal Destek Paneli Yapıldı   Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Valiliği ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Girişimcilere Finansal Destek Paneli, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Panelin açılışında kadınlara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Büyüklerimize soralım, bugün verilen imkânlar 2002’den önce kadınlarımıza, engellilerimize veriliyor muydu? Hayır. Türkiye artık yükselen bir yıldızdır” dedi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Trabzon Büyükşehir Belediyesinin kadınlar için gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Gümrükçüoğlu, “İsrafı Önleme Vakfı ile birlikte şubesini buraya tesis ederek dar gelirli kadınlarımızın iş sahibi olabilmesi için ‘mikrokredi’ uygulamasını başlattık. 5582 hanım kardeşimize 11 milyon 166 bin TL kredi verdik. Kadınlarımızın meslek sahibi olması için meslek edindirme kursları düzenliyoruz. 2014-2018 yılları arasında 20 ayrı branşta 6 bin 400 kadın kursiyere eğitim verildi. Trabzon kadın dostu şehir unvanını kazanmıştır. Avrupa yerel yaşamında kadın-erkek eşitlik şartını ilk kabul eden il belediyesi Trabzon’dur. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuz faal olarak yıldır görevini belediyemiz bünyesinde sürdürüyor. Trabzon Konağı’nda kadın yaşam merkezini ihya ettik. İhtiyacı olan kardeşlerimiz için kadın konukevini yaptık” diye konuştu.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Konuşmasında kadınlar ve engelliler için yapılan çalışmaların 2002’den önce olmadığına dikkat çeken Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Bizim bütün alanlarımız ve imkânlarımız kadınlarımızın emrindedir. Önemli olan kimseye ihtiyacı olmayacak şekilde kendinize yetecek, hatta başkasına iş verecek seviyeye ulaşmanız. Peki, bu ortam içinde Türkiye nereye sürüklenmek istendi? Buna değinmek istiyorum: Kimler engellemeye çalışsa da Türkiye yükselen bir yıldızdır. 2002 yılı öncesini soralım büyüklerimize. Bu imkânlar veriliyor muydu? Hanım kardeşlerimden bunu düşünmelerini istiyorum. İşte diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın da kadınlarımız için yaptığı çalışmalar ortada. 2002’den önce sizlere sahip çıkmak, engelli kardeşlerimize yardım etmek var mıydı? Yoktu. En başta terör örgütleriyle yükselen yıldız Türkiye’nin önünü kesmek istediler! Son aylarda yaşadığımız başka sinsi bir saldırı oldu! Dövizle oynayıp enflasyonu arttırmaya gayret ettiler. Biz bir olmayı bildik, onunda üstesinden geliyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 2018 yılı boyunca suya zam yapmadık. 2019 yılı boyunca da suya bir kuruş zam yapmayacağız. Bu kararı da bütçe görüşmelerimizde kesinleştirmiş olacağız. Başkan bir şeye daha yaptık. Bir ailemiz ihtiyaçlı ise o ailemize suyu da ücretsiz veriyoruz. Hanım kardeşlerimden bu paneli çok dikkatli dinlemelerini istirham ediyorum. Çok kıymetli misafirlerimiz neler yapabileceğini size aktaracaklar.”

Kadın Girişimcilere Finansal Destek Paneli Yapıldı

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Valiliği ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Girişimcilere Finansal Destek Paneli, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Panelin açılışında kadınlara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Büyüklerimize soralım, bugün verilen imkânlar 2002’den önce kadınlarımıza, engellilerimize veriliyor muydu? Hayır. Türkiye artık yükselen bir yıldızdır” dedi.

 

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin kadınlar için gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Gümrükçüoğlu, “İsrafı Önleme Vakfı ile birlikte şubesini buraya tesis ederek dar gelirli kadınlarımızın iş sahibi olabilmesi için ‘mikrokredi’ uygulamasını başlattık. 5582 hanım kardeşimize 11 milyon 166 bin TL kredi verdik. Kadınlarımızın meslek sahibi olması için meslek edindirme kursları düzenliyoruz. 2014-2018 yılları arasında 20 ayrı branşta 6 bin 400 kadın kursiyere eğitim verildi. Trabzon kadın dostu şehir unvanını kazanmıştır. Avrupa yerel yaşamında kadın-erkek eşitlik şartını ilk kabul eden il belediyesi Trabzon’dur. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuz faal olarak yıldır görevini belediyemiz bünyesinde sürdürüyor. Trabzon Konağı’nda kadın yaşam merkezini ihya ettik. İhtiyacı olan kardeşlerimiz için kadın konukevini yaptık” diye konuştu.

 

 

 

Konuşmasında kadınlar ve engelliler için yapılan çalışmaların 2002’den önce olmadığına dikkat çeken Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Bizim bütün alanlarımız ve imkânlarımız kadınlarımızın emrindedir. Önemli olan kimseye ihtiyacı olmayacak şekilde kendinize yetecek, hatta başkasına iş verecek seviyeye ulaşmanız. Peki, bu ortam içinde Türkiye nereye sürüklenmek istendi? Buna değinmek istiyorum: Kimler engellemeye çalışsa da Türkiye yükselen bir yıldızdır. 2002 yılı öncesini soralım büyüklerimize. Bu imkânlar veriliyor muydu? Hanım kardeşlerimden bunu düşünmelerini istiyorum. İşte diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın da kadınlarımız için yaptığı çalışmalar ortada. 2002’den önce sizlere sahip çıkmak, engelli kardeşlerimize yardım etmek var mıydı? Yoktu. En başta terör örgütleriyle yükselen yıldız Türkiye’nin önünü kesmek istediler! Son aylarda yaşadığımız başka sinsi bir saldırı oldu! Dövizle oynayıp enflasyonu arttırmaya gayret ettiler. Biz bir olmayı bildik, onunda üstesinden geliyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 2018 yılı boyunca suya zam yapmadık. 2019 yılı boyunca da suya bir kuruş zam yapmayacağız. Bu kararı da bütçe görüşmelerimizde kesinleştirmiş olacağız. Başkan bir şeye daha yaptık. Bir ailemiz ihtiyaçlı ise o ailemize suyu da ücretsiz veriyoruz. Hanım kardeşlerimden bu paneli çok dikkatli dinlemelerini istirham ediyorum. Çok kıymetli misafirlerimiz neler yapabileceğini size aktaracaklar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.