Girişimci Kadın Çiftçiler Ödülleri sahiplerini buldu

Genel 22.10.2019 - 11:57, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Girişimci Kadın Çiftçiler Ödülleri sahiplerini buldu

​Tarım ve Orman Bakanlığınca 15 EKİM Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ''Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'' kapsamında 2019'un en iyi proje ödülleri, Tarım Ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ 'nin iştirakıyla, Bakanlıkda düzenlenen törende sahiplerini buldu.
Girişimci Kadın Çiftçiler Ödülleri sahiplerini buldu   ​Tarım ve Orman Bakanlığınca 15 EKİM Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ''Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'' kapsamında 2019'un en iyi proje ödülleri, Tarım Ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ 'nin  iştirakıyla, Bakanlıkda düzenlenen törende sahiplerini buldu.   Bu yıl sonuncusu olan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" adı altında girişimcilik eğitimi alan kadın çiftçilerimiz tarafından hazırlanan 47 proje olup, bu projeler arasından Elif ULUSOY' a ait "Bahçemizde bol olur, tesbihimizde nur olur" projesi  l. Aslıhan TURHAN'a ait "Darıca da pekmez pişer, sizlere de düşer projesi 2. ve Sündüz KESKİN'e ait "Geçmişte çürüttük, gelecekte kurutalım'' adlı projesi 3 olup 18 Ekim 2019'da yapılan törene davet edilerek törene katılmışlardır.   Ödül törenine Trabzon İl Müdürü Cahit GÜLBAY, KTV Şube Müdürü Erdal YİĞCİ , kadın çiftçilerden sorumlu teknik eleman Gülşen BAŞKAN  ve Trabzon İlinde ilk üçe giren proje sahipleri çiftçiler katılım sağladılar.   Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Tarım ve Orman  Bakanlığı Kırsalda Kadın Çalışmaları Sinevizyonu gösterimiyle başladı. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ'nin açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Van'dan Aslıhan DAMAR ''Kaya balı üretimi projesi'' ile  birincilik, Tunceli'den Gamze DOĞAN ''Ak sarımsağı dağdan alma benden al'' projesi ile ikincilik, Erzurum'dan Songül Aktürk ise ''Duttan gelen şifa Projesi'' ile üçüncülük ödülüne layık görüldü. Ödül törenini takiben Balıkesir İli Kadın çiftçiler mani grubunun gösterisinden sonra, kadın çiftçilere ait ürün stantları ziyaret edildi.   Bu program kapsamında Trabzon’u temsil eden ve proje hazırlayarak farkındalık kazandıran kadın çiftçilere Trabzon Tarım il Müdürlüğü tarafından teşekkür edilerek başarılarının devamı dilklerinde bulunuldu.
​Tarım ve Orman Bakanlığınca 15 EKİM Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ''Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'' kapsamında 2019'un en iyi proje ödülleri, Tarım Ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ 'nin iştirakıyla, Bakanlıkda düzenlenen törende sahiplerini buldu.

Girişimci Kadın Çiftçiler Ödülleri sahiplerini buldu

 

​Tarım ve Orman Bakanlığınca 15 EKİM Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ''Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'' kapsamında 2019'un en iyi proje ödülleri, Tarım Ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ 'nin  iştirakıyla, Bakanlıkda düzenlenen törende sahiplerini buldu.

 

Bu yıl sonuncusu olan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" adı altında girişimcilik eğitimi alan kadın çiftçilerimiz tarafından hazırlanan 47 proje olup, bu projeler arasından Elif ULUSOY' a ait "Bahçemizde bol olur, tesbihimizde nur olur" projesi  l. Aslıhan TURHAN'a ait "Darıca da pekmez pişer, sizlere de düşer projesi 2. ve Sündüz KESKİN'e ait "Geçmişte çürüttük, gelecekte kurutalım'' adlı projesi 3 olup 18 Ekim 2019'da yapılan törene davet edilerek törene katılmışlardır.

 

Ödül törenine Trabzon İl Müdürü Cahit GÜLBAY, KTV Şube Müdürü Erdal YİĞCİ , kadın çiftçilerden sorumlu teknik eleman Gülşen BAŞKAN  ve Trabzon İlinde ilk üçe giren proje sahipleri çiftçiler katılım sağladılar.

 

Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Tarım ve Orman  Bakanlığı Kırsalda Kadın Çalışmaları Sinevizyonu gösterimiyle başladı. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ'nin açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Van'dan Aslıhan DAMAR ''Kaya balı üretimi projesi'' ile  birincilik, Tunceli'den Gamze DOĞAN ''Ak sarımsağı dağdan alma benden al'' projesi ile ikincilik, Erzurum'dan Songül Aktürk ise ''Duttan gelen şifa Projesi'' ile üçüncülük ödülüne layık görüldü. Ödül törenini takiben Balıkesir İli Kadın çiftçiler mani grubunun gösterisinden sonra, kadın çiftçilere ait ürün stantları ziyaret edildi.

 

Bu program kapsamında Trabzon’u temsil eden ve proje hazırlayarak farkındalık kazandıran kadın çiftçilere Trabzon Tarım il Müdürlüğü tarafından teşekkür edilerek başarılarının devamı dilklerinde bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.