Fındıkda Fiyat 15 Liranın Altında Olmamlı

Karadeniz-Bölgesel 31.08.2018 - 10:07, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Fındıkda Fiyat 15 Liranın Altında Olmamlı

Fındıkda Fiyat 15 Liranın Altında Olmamlı -Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar:   -“Rekoltedeki düşüş, fındıkta üretici maliyetini daha da yükseltecek. TMO, gecikmeden, yükselen enflasyon, maliyetler, döviz kurları ve üretici refahını da göz önünde bulundurarak 15 liranın altında kalmamak üzere bir fiyat açıklamalıdır”   -“Bu yıl rekoltenin külleme hastalığı, fındık kokarcası ve doğal afetler nedeniyle geçen yılın çok altında olacağı görülüyor”   -“Dünyanın en büyük fındık üreticisi ülkesi olmamıza rağmen TMO’nun fındık alım fiyatını açıklamaması, dış alıcıların ucuz fiyattan fındık bağlantısı yapmalarını sağlıyor. Bu gecikme ülkemizin her dakika gelir kaybetmesine neden oluyor”   -“Hasadın başladığı fındığın yavaş yavaş piyasaya girdiği şu günlerde,üreticilerimizin gözü kulağı TMO’nun açıklayacağı fındık fiyatında”   -“Fındığın büyük bölümü ihracata gidiyor. Geçen yıldan bu yana dolar kuru yüzde 70,4 arttı. Fiyat 15 lira açıklansa da dolar bazında kabuklu fındık fiyatı sadece 2,5 doları, iç fındık fiyatı bütün maliyetler eklense   5 ,5 doları bulmaz”   -“2014/2015 sezonunda iç fındığın kilogramını 12,87 dolardan,bu sezon 6,23 dolardan satan Türkiye, fındık fiyatını düşük tutarak ihracat gelirlerini düşürmemelidir”   -“Ülke ekonomisi açısından fındıkta ihraç fiyatı ihracat miktarından daha önemli. 2014/2015 sezonunda sadece 217 bin 427 ton iç fındık ihraç edilmesine rağmen 2,8 milyar dolarlık ihracat geliri kazanıldı.1 Eylül-8 Ağustos döneminde bu sezon 277 bin 747 ton iç fındık ihraç edilmesine rağmen, ihracat geliri 1,73 milyar dolarda kaldı”   -“Fındık, hem ülkemiz hem de Karadeniz bölgemiz açısından vazgeçilmez bir ürün”   -“400 bin aile, 706 bin hektar alanda, dünya fındık üretiminin yüzde 70’ini, dünya fındık ihracatının yüzde 75’ini karşılıyor”

Fındıkda Fiyat 15 Liranın Altında Olmamlı

-Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar:

 

-“Rekoltedeki düşüş, fındıkta üretici maliyetini daha da yükseltecek. TMO, gecikmeden, yükselen enflasyon, maliyetler, döviz kurları ve üretici refahını da göz önünde bulundurarak 15 liranın altında kalmamak üzere bir fiyat açıklamalıdır”

 

-“Bu yıl rekoltenin külleme hastalığı, fındık kokarcası ve doğal afetler nedeniyle geçen yılın çok altında olacağı görülüyor”

 

-“Dünyanın en büyük fındık üreticisi ülkesi olmamıza rağmen TMO’nun fındık alım fiyatını açıklamaması, dış alıcıların ucuz fiyattan fındık bağlantısı yapmalarını sağlıyor. Bu gecikme ülkemizin her dakika gelir kaybetmesine neden oluyor”

 

-“Hasadın başladığı fındığın yavaş yavaş piyasaya girdiği şu günlerde,üreticilerimizin gözü kulağı TMO’nun açıklayacağı fındık fiyatında”

 

-“Fındığın büyük bölümü ihracata gidiyor. Geçen yıldan bu yana dolar kuru yüzde 70,4 arttı. Fiyat 15 lira açıklansa da dolar bazında kabuklu fındık fiyatı sadece 2,5 doları, iç fındık fiyatı bütün maliyetler eklense   5 ,5 doları bulmaz”

 

-“2014/2015 sezonunda iç fındığın kilogramını 12,87 dolardan,bu sezon 6,23 dolardan satan Türkiye, fındık fiyatını düşük tutarak ihracat gelirlerini düşürmemelidir”

 

-“Ülke ekonomisi açısından fındıkta ihraç fiyatı ihracat miktarından daha önemli. 2014/2015 sezonunda sadece 217 bin 427 ton iç fındık ihraç edilmesine rağmen 2,8 milyar dolarlık ihracat geliri kazanıldı.1 Eylül-8 Ağustos döneminde bu sezon 277 bin 747 ton iç fındık ihraç edilmesine rağmen, ihracat geliri 1,73 milyar dolarda kaldı”

 

-“Fındık, hem ülkemiz hem de Karadeniz bölgemiz açısından vazgeçilmez bir ürün”

 

-“400 bin aile, 706 bin hektar alanda, dünya fındık üretiminin yüzde 70’ini, dünya fındık ihracatının yüzde 75’ini karşılıyor”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.