Engeline rağmen yılmadı ve kazandı

Gündem 31.10.2018 - 16:53, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Engeline rağmen yılmadı ve kazandı

Engeline rağmen yılmadı ve kazandı   Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon'da üç yıldır masa tenisinde ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 7 madalya kazanarak başarılara imza atan down sendromlu Enes Yılmaz ile özel sporcuları ziyaret etti. Özel sporcularla bir süre sohbet eden Başkan Genç, destek verildiğinde özel sporcuların büyük başarılara imza attığını söyledi. "YETENEKLERİ KEŞFEDİLMELİ" (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-6169601410457476", enable_page_level_ads: true }); Özel sporcuların yeteneklerinin keşfedilerek doğru yönlendirmelerle spor, sanat ve kültür gibi günlük hayatın her alanında var olması gerektiğini vurgulayan Başkan Genç, "Belediyemiz engelli vatandaşların günlük hayata ve sosyal yaşama katılımını çok önemsiyoruz. Onların gizli kalmış yeteneklerinin, ilgi alanlarının keşfedilmesi  ve doğru alanlara yönlendirilmesi oldukça önemli bir konu.  Enes Yılmaz kardeşimizin gösterdiği başarı ile özel sporcular milli takımına seçildi. Sportif yaşamında biri ulusal diğeri uluslararası olmak üzere Türkiye ve bölge şampiyonalarında 7 madalya kazandı. Bu da gösteriyor ki Enes Yılmaz ve diğer özel sporcu kardeşlerimiz  fırsat verildiğinde ve destek olunduğunda spor, sanat, kültür gibi alanlarda başarılara imza atıyor. Burada önemli olan engelli vatandaşların doğru yönlendirmelerle ve desteklerle ilgi duydukları ve kabiliyetlerine uygun alanlara yönlendirilmesidir. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Ampute Futbol Takımı ile İşitme Engelliler Futbol Takımımız fırsat verildiğinde engelli vatandaşların hem bireysel sporlarda hem kolektif sporlarda neler yapabileceklerine en güzel örnektir. Bu anlamda engelli vatandaşlarımızı evlere hapsetmemeliyiz ve  onları bizzat günlük yaşamın ve sosyal hayatın içine çekmeyi kendimize görev edinmeliyiz. Bu, ister sportif faaliyetlerle, ister meslek edindirme kurslarıyla ya da kültür ve sanat kurslarıyla olabilir, hiç fark etmez. Yeter ki, bir çaba ortaya konsun ve engelli vatandaşlarımızın elinden tutulsun. Bugüne kadar Ortahisar Belediyemiz engellilere yönelik olarak çok güzel çalışmalara, projelere imza attı. Bundan sonra da imkânlarımız ölçüsünde özel sporcularımızın ve engelli vatandaşlarımızın elinden tutup hem maddi olarak hem de manevi olarak onlara destek olacağız." diye konuştu.

Engeline rağmen yılmadı ve kazandı

 

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon'da üç yıldır masa tenisinde ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 7 madalya kazanarak başarılara imza atan down sendromlu Enes Yılmaz ile özel sporcuları ziyaret etti. Özel sporcularla bir süre sohbet eden Başkan Genç, destek verildiğinde özel sporcuların büyük başarılara imza attığını söyledi.

"YETENEKLERİ KEŞFEDİLMELİ"

Özel sporcuların yeteneklerinin keşfedilerek doğru yönlendirmelerle spor, sanat ve kültür gibi günlük hayatın her alanında var olması gerektiğini vurgulayan Başkan Genç, "Belediyemiz engelli vatandaşların günlük hayata ve sosyal yaşama katılımını çok önemsiyoruz. Onların gizli kalmış yeteneklerinin, ilgi alanlarının keşfedilmesi  ve doğru alanlara yönlendirilmesi oldukça önemli bir konu.  Enes Yılmaz kardeşimizin gösterdiği başarı ile özel sporcular milli takımına seçildi. Sportif yaşamında biri ulusal diğeri uluslararası olmak üzere Türkiye ve bölge şampiyonalarında 7 madalya kazandı. Bu da gösteriyor ki Enes Yılmaz ve diğer özel sporcu kardeşlerimiz  fırsat verildiğinde ve destek olunduğunda spor, sanat, kültür gibi alanlarda başarılara imza atıyor. Burada önemli olan engelli vatandaşların doğru yönlendirmelerle ve desteklerle ilgi duydukları ve kabiliyetlerine uygun alanlara yönlendirilmesidir. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Ampute Futbol Takımı ile İşitme Engelliler Futbol Takımımız fırsat verildiğinde engelli vatandaşların hem bireysel sporlarda hem kolektif sporlarda neler yapabileceklerine en güzel örnektir. Bu anlamda engelli vatandaşlarımızı evlere hapsetmemeliyiz ve  onları bizzat günlük yaşamın ve sosyal hayatın içine çekmeyi kendimize görev edinmeliyiz. Bu, ister sportif faaliyetlerle, ister meslek edindirme kurslarıyla ya da kültür ve sanat kurslarıyla olabilir, hiç fark etmez. Yeter ki, bir çaba ortaya konsun ve engelli vatandaşlarımızın elinden tutulsun. Bugüne kadar Ortahisar Belediyemiz engellilere yönelik olarak çok güzel çalışmalara, projelere imza attı. Bundan sonra da imkânlarımız ölçüsünde özel sporcularımızın ve engelli vatandaşlarımızın elinden tutup hem maddi olarak hem de manevi olarak onlara destek olacağız." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.