Artvin'de Domuz Kapanına Düşen Boz Ayı Kurtarıldı

Karadeniz-Bölgesel 28.05.2018 - 14:38, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Artvin'de Domuz Kapanına Düşen Boz Ayı Kurtarıldı

Artvin'in Arhavi ilçesinde domuzlara karşı kurulan kapana düşen boz ayı kurtarıldı.
Artvin'de domuz kapanına düşen boz ayı kurtarıldı     ARTVİN (AA) - Artvin'in Arhavi ilçesinde domuzlara karşı kurulan kapana düşen boz ayı kurtarıldı. İlçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir çay bahçesine, köylülerin ürünlerini domuzların verdiği zarardan korumak için kurduğu kapana boz ayı düştü.   Durumu gören vatandaşların ihbarı üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürü Yunus Aydemir, harekete geçti.   Artvin ve Rize şube müdürlükleri personelinden oluşturulan 8 kişilik kurtarma ekibi, olay yerine gelerek çalışma başlattı.   Güvenlik önlemi altında tuzağın bulunduğu alanda incelemede bulunan ekip, içerisinde uyuşturucu iğne bulunan tüfekle ayıya ateş etti.   Bir süre sonra bayılan ayıya yaklaşan ekip, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu hayvanın tellere dolanan sağ ön ayağını kurtardı.   Ekipteki veteriner hekimlerce yapılan sağlık kontrolünün ardından boz ayı, doğal ortamına bırakıldı.   Tuzağa düşen boz ayının, 11 yaşlarında ve erkek olduğu tespit edildi.
Artvin'in Arhavi ilçesinde domuzlara karşı kurulan kapana düşen boz ayı kurtarıldı.
Artvin'de domuz kapanına düşen boz ayı kurtarıldı
 
 

ARTVİN (AA) - Artvin'in Arhavi ilçesinde domuzlara karşı kurulan kapana düşen boz ayı kurtarıldı.

İlçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir çay bahçesine, köylülerin ürünlerini domuzların verdiği zarardan korumak için kurduğu kapana boz ayı düştü.

 

Durumu gören vatandaşların ihbarı üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürü Yunus Aydemir, harekete geçti.

 

Artvin ve Rize şube müdürlükleri personelinden oluşturulan 8 kişilik kurtarma ekibi, olay yerine gelerek çalışma başlattı.

 

Güvenlik önlemi altında tuzağın bulunduğu alanda incelemede bulunan ekip, içerisinde uyuşturucu iğne bulunan tüfekle ayıya ateş etti.

 

Bir süre sonra bayılan ayıya yaklaşan ekip, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu hayvanın tellere dolanan sağ ön ayağını kurtardı.

 

Ekipteki veteriner hekimlerce yapılan sağlık kontrolünün ardından boz ayı, doğal ortamına bırakıldı.

 

Tuzağa düşen boz ayının, 11 yaşlarında ve erkek olduğu tespit edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.