AFAD’dan Ortahisar personeline afet ve acil durum eğitimi!

Genel 04.09.2020 - 10:24, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

AFAD’dan Ortahisar personeline afet ve acil durum eğitimi!

AFAD ekibi, Ortahisar Belediyesi personeline afet ve acil durum konularında toplumsal farkındalık oluşturulması ve afet bilincinin yerleştirilmesi amacıyla eğitim ve simülasyon uygulamaları programı gerçekleştirdi.
AFAD’dan Ortahisar personeline afet ve acil durum eğitimi!   AFAD’dan Ortahisar personeline afet ve acil durum eğitimi! AFAD ekibi, Ortahisar Belediyesi personeline afet ve acil durum konularında toplumsal farkındalık oluşturulması ve afet bilincinin yerleştirilmesi amacıyla eğitim ve simülasyon uygulamaları programı gerçekleştirdi. Belediye binası önünde personele AFAD uzman ekibi tarafından afet ve acil durumlarda ne yapılması gerektiğiyle ilgili uygulamalı teknik bilgiler anlatıldı. Diğer yandan deprem anında vatandaşların, sabit eşyaların yanına çök-kapan-tutun yaparak depremin bitmesini bekleyerek, daha sonra evdeki şartelleri ve vanaları kapatıp dışarı çıkmaları gibi temel konularda bilgilendirmeler yapıldı. AFAD’ın afet ve acil durum eğitim tırında verilen eğitimde 1999 yılında Düzce’de meydana gelen 7,4 şiddetindeki büyük Marmara Depremi’nin uygulaması yapıldı. Programa katılan personel suni deprem uygulaması sırasında depremin bütün korku ve paniğini iliklerinde hissetti.  Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, afet ve acil durumlarla ilgili alınan eğitimlerin yaşanan tabii afetlerde ve acil durumlarda vatandaşların panik yapmadan gerekli önlemleri alması için çok önemli olduğunu kaydetti. “CAN VE MAL KAYIPLARI EN AZA İNER” Başkan Genç,  “Trabzon’da son yıllarda özellikle aşırı yağışlar nedeniyle sık sık sel, heyelan ve su baskınları yaşanmaktadır. Diğer yandan Doğu Karadeniz deprem bölgesi içinde yer alıyor. Hiçbir zaman deprem ülkesi olduğumuzu hatırımızdan çıkarmamalıyız. Her türlü tabii afete karşı, hem halkımızın hem de personelimizin bilinçlenmesi için çeşitli programlar yapıyoruz. AFAD gibi kamunun en uzman ekiplerinin yer aldığı kurumsal yapılarla işbirliği yaparak, halkımızı her türlü afet ve acil durumlara karşı bilinçlendiriyoruz. Mesleği, makamı ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlarımız bu gibi acil durumlarda neler yapılması gerektiğiyle ilgili uygulamalı teknik bilgilerin verildiği eğitimler almalı. Afet ve acil durum eğitimleri olası can ve mal kayıplarını en aza indirir.  Bu konuda eğitim almış vatandaşların panik yapmadan en doğru davranışları ortaya koyması hiçbir eğitim almamış vatandaşlara göre daha muhtemeldir. Biz AFAD ekibiyle bunu gerçekleştirdik. Buradan bir kez daha AFAD ekibine gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Halkımıza ve personelimize yönelik bu eğitim programlarına aralıksız devam edeceğiz.” diye konuştu.
AFAD ekibi, Ortahisar Belediyesi personeline afet ve acil durum konularında toplumsal farkındalık oluşturulması ve afet bilincinin yerleştirilmesi amacıyla eğitim ve simülasyon uygulamaları programı gerçekleştirdi.

AFAD’dan Ortahisar personeline afet ve acil durum eğitimi!

 

AFAD’dan Ortahisar personeline afet ve acil durum eğitimi!

AFAD ekibi, Ortahisar Belediyesi personeline afet ve acil durum konularında toplumsal farkındalık oluşturulması ve afet bilincinin yerleştirilmesi amacıyla eğitim ve simülasyon uygulamaları programı gerçekleştirdi. Belediye binası önünde personele AFAD uzman ekibi tarafından afet ve acil durumlarda ne yapılması gerektiğiyle ilgili uygulamalı teknik bilgiler anlatıldı.

Diğer yandan deprem anında vatandaşların, sabit eşyaların yanına çök-kapan-tutun yaparak depremin bitmesini bekleyerek, daha sonra evdeki şartelleri ve vanaları kapatıp dışarı çıkmaları gibi temel konularda bilgilendirmeler yapıldı.

AFAD’ın afet ve acil durum eğitim tırında verilen eğitimde 1999 yılında Düzce’de meydana gelen 7,4 şiddetindeki büyük Marmara Depremi’nin uygulaması yapıldı. Programa katılan personel suni deprem uygulaması sırasında depremin bütün korku ve paniğini iliklerinde hissetti. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, afet ve acil durumlarla ilgili alınan eğitimlerin yaşanan tabii afetlerde ve acil durumlarda vatandaşların panik yapmadan gerekli önlemleri alması için çok önemli olduğunu kaydetti.

“CAN VE MAL KAYIPLARI EN AZA İNER”

Başkan Genç,  “Trabzon’da son yıllarda özellikle aşırı yağışlar nedeniyle sık sık sel, heyelan ve su baskınları yaşanmaktadır. Diğer yandan Doğu Karadeniz deprem bölgesi içinde yer alıyor. Hiçbir zaman deprem ülkesi olduğumuzu hatırımızdan çıkarmamalıyız. Her türlü tabii afete karşı, hem halkımızın hem de personelimizin bilinçlenmesi için çeşitli programlar yapıyoruz. AFAD gibi kamunun en uzman ekiplerinin yer aldığı kurumsal yapılarla işbirliği yaparak, halkımızı her türlü afet ve acil durumlara karşı bilinçlendiriyoruz. Mesleği, makamı ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlarımız bu gibi acil durumlarda neler yapılması gerektiğiyle ilgili uygulamalı teknik bilgilerin verildiği eğitimler almalı. Afet ve acil durum eğitimleri olası can ve mal kayıplarını en aza indirir.  Bu konuda eğitim almış vatandaşların panik yapmadan en doğru davranışları ortaya koyması hiçbir eğitim almamış vatandaşlara göre daha muhtemeldir. Biz AFAD ekibiyle bunu gerçekleştirdik. Buradan bir kez daha AFAD ekibine gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Halkımıza ve personelimize yönelik bu eğitim programlarına aralıksız devam edeceğiz.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.