Iraklı ailenin Trabzon'da mutlu yaşamı

Yaşam-Çevre 27.06.2018 - 10:37, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Iraklı ailenin Trabzon'da mutlu yaşamı

- Irak'ta yaşanan iç kargaşadan dolayı kaçan ve Türkiye'ye sığındıktan sonra Trabzon'da yaşamaya başlayan anne ve 9 çocuğu Trabzon'da yaşamaktan mutlu - Anne Abtisam Challoob Jumaah Al Saredi: - "Savaşta eşim kayboldu bir oğlum şehit oldu. Biz burada mutluyuz ve devamlı Türkiye'de yaşamak istiyoruz"
Iraklı ailenin Trabzon'da mutlu yaşamı     TRABZON (AA) - Irak'ta yaşanan iç kargaşadan kaçan ve Türkiye'ye sığındıktan sonra Trabzon'da yaşamaya başlayan anne ve 9 çocuğu Trabzon'da yaşamaktan mutlu.     Ortahisar ilçesinin Pazarkapı Mahallesinde ikamet eden Abtisam Challoob JumaahAl Saredi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'a bir daha dönmek istemediğini, Trabzon'da yaşamaktan çok mutlu olduğunu söyledi.     Türkçe konuşamadığı için 15 yaşındaki oğlu Ali Khalid Al Rubaye'nin tercümanlığını yaptığı Al Saredi, 3,5 yıl önce Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini vurguladı. Savaş esnasında taksi şoförlüğü yapan eşinin kaybolduğunu ve yıllardır kendisinden haber alamadıklarını belirten Al Saredi, "Bize bir cenaze verilmedi. Ayrıca bir çocuğum da savaşta öldü. Çocuklarımdan 5'i okula gidiyor, ikisi çalışıyor. Trabzon Ortahisar Belediyesi Sosyal hizmetlerden ve çeşitli kuruluşlardan yardım alıyoruz. Biz Türkiye'de olmaktan memnunuz. Burada herkes bize yardım ediyor." diye konuştu.     - " Irak'a bir daha asla dönmek istemiyorum"     Irak'a dönmek istemediklerinin altını çizen Al Saredi, şunları söyledi:   "Savaşta 9 yaşında bir oğlum şehit oldu, bir kızım da 2,5 yaşındayken bir gözünü kaybetti. Bizim tek isteğimiz Türk kimliği almak. Biz burada mutluyuz ve devamlı Türkiye'de yaşamak istiyoruz."   Irak'ta yaşanan savaşta bir gözünü kaybeden 17 yaşındaki Manar Al Rubaye ise, savaş esnasında patlayan bomba parçalarının yüzüne isabet ettiğini kaydetti.   Bu olay sonrası bir gözünün artık görmediğini ve 5 kez ameliyat olduğunu belirten Al Rubaye, bu durumdan dolayı çok üzgün olduğunu ifade etti. Trabzon Kanuni Ortaokulu 7. sınıfa giden 15 yaşındaki Ali Al Rubaye de, Trabzon'da olmaktan mutlu olduğunu, en çok matematik dersini sevdiğini ve üniversiteye gitmeyi çok istediğini ifade etti.
- Irak'ta yaşanan iç kargaşadan dolayı kaçan ve Türkiye'ye sığındıktan sonra Trabzon'da yaşamaya başlayan anne ve 9 çocuğu Trabzon'da yaşamaktan mutlu - Anne Abtisam Challoob Jumaah Al Saredi: - "Savaşta eşim kayboldu bir oğlum şehit oldu. Biz burada mutluyuz ve devamlı Türkiye'de yaşamak istiyoruz"

Iraklı ailenin Trabzon'da mutlu yaşamı

 
 
TRABZON (AA) - Irak'ta yaşanan iç kargaşadan kaçan ve Türkiye'ye sığındıktan sonra Trabzon'da yaşamaya başlayan anne ve 9 çocuğu Trabzon'da yaşamaktan mutlu.
 
 
Ortahisar ilçesinin Pazarkapı Mahallesinde ikamet eden Abtisam Challoob JumaahAl Saredi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'a bir daha dönmek istemediğini, Trabzon'da yaşamaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
 
 
Türkçe konuşamadığı için 15 yaşındaki oğlu Ali Khalid Al Rubaye'nin tercümanlığını yaptığı Al Saredi, 3,5 yıl önce Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini vurguladı.
Savaş esnasında taksi şoförlüğü yapan eşinin kaybolduğunu ve yıllardır kendisinden haber alamadıklarını belirten Al Saredi, "Bize bir cenaze verilmedi. Ayrıca bir çocuğum da savaşta öldü. Çocuklarımdan 5'i okula gidiyor, ikisi çalışıyor. Trabzon Ortahisar Belediyesi Sosyal hizmetlerden ve çeşitli kuruluşlardan yardım alıyoruz. Biz Türkiye'de olmaktan memnunuz. Burada herkes bize yardım ediyor." diye konuştu.
 
 

- " Irak'a bir daha asla dönmek istemiyorum"

 
 
Irak'a dönmek istemediklerinin altını çizen Al Saredi, şunları söyledi:
 
"Savaşta 9 yaşında bir oğlum şehit oldu, bir kızım da 2,5 yaşındayken bir gözünü kaybetti. Bizim tek isteğimiz Türk kimliği almak. Biz burada mutluyuz ve devamlı Türkiye'de yaşamak istiyoruz."
 
Irak'ta yaşanan savaşta bir gözünü kaybeden 17 yaşındaki Manar Al Rubaye ise, savaş esnasında patlayan bomba parçalarının yüzüne isabet ettiğini kaydetti.
 
Bu olay sonrası bir gözünün artık görmediğini ve 5 kez ameliyat olduğunu belirten Al Rubaye, bu durumdan dolayı çok üzgün olduğunu ifade etti.
Trabzon Kanuni Ortaokulu 7. sınıfa giden 15 yaşındaki Ali Al Rubaye de, Trabzon'da olmaktan mutlu olduğunu, en çok matematik dersini sevdiğini ve üniversiteye gitmeyi çok istediğini ifade etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.