Uğurcan Çakır bir ilke imza attı bunu, başaran ilk kaleci oldu

Uğurcan Çakır bir ilke  imza attı bunu, başaran ilk kaleci oldu

Türkiye futbol A Milli takımımız, Hollanda karşısında 4-2'lik galibiyet aldı.Milli takımımızın kalesini koruyan Uğurcan Çakır da bir ilke imza attı.

 

Karşılaşmanın 90+4. dakikasında Hollanda, Memphis Depay ile penaltı vuruşu kullandı ancak 24 yaşındaki kaleci geçit vermedi.

 

OPTA'nın verilerine göre; Memphis Depay'ın penaltısını kurtaran Uğurcan Çakır, 2000'den bu yana Hollanda karşısında bunu başaran ilk kaleci oldu (seri penaltılar haricinde). @OptaCan

 

Uğurcan Çakır'dan önce 2000 yılında bu başarıyı Francesco Toldo yakalamıştı. Toldo, Buffon'un sakatlığının ardından Hollanda karşılaşmasında kendisini kalede bulmuş ve 3 penaltı kurtarıp Salvatore Schilacci'den sonra milli kahraman ilan edilmişti.

 

Uğurcan Çakır ayrıca Süper Lig'de ve Avrupa'da oynayan 25 yaş altı kaleciler arasında %76,0 kurtarış yüzdesiyle zirvede yer alıyor.

 

Uğurcan Çakır, maç sonunda ; Hayatımın en özel akşamlarından birini yaşadım. Tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Çok iyi bir başlangıç oldu. Şimdi Norveç maçına odaklanacağız. Destek mesajları için teşekkürler.
@MilliTakimlar  ifadleriyle duygularını dile getirdi.