Kayseripor - Trabzonspor maçının ardından Abdullah Avcı

Süper Lig 'de bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, kupaya veda etti. Karadeniz ekibi Kayserispor'a 4-2 mağlup oldu.

Maçın ardından Abdullah Avcı,

"Oyuna penaltı ve golle başladık. Böyle şiddetli bir baskıyı bekliyorduk. Kayserispor'un en önemli hedeflerinden birisi kupa. Oyunun son bölümünde bizim gibi bir takımın o golleri yememesi gerekiyordu. Penaltı pozisyonunu net göremedim bir şey diyemem." dedi.

'BU ÜLKENİN ŞAMPİYONUYUZ'

Yaşanan olaylara da değinen Avcı,

"Kayserispor'u tebrik ediyorum ama biz bu ülkenin şampiyon takımıyız. Geçen hafta Hatay'a gittik, en azından bir saygı gördük. Bu ülkenin de takımıyız. Kontrol edilmiyor mu stadyuma girilirken bilmiyorum. jeton, pet şişe... Her şeyi yedik kafamıza. Ben bu ligin saygı bekleyen bir takımıyım. Kazananı tebrik ediyoruz ama öteki tarafı ayıralım. Hakikaten bugün çok üzüldüm. Futbolun gelişimi adına, Futbol adına üzüldüm. Kayserispor'a finalde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kayseri’ye 1-0’lık avantajla gelindiğini belirten Avcı,

“Bugün buraya geldiğimizde rakibimizin iştahlı, arzulu ve baskılı oynayacağını, en önemli hedefinin final oynamak olduğunu biliyorduk. Bizim 1-0’lık bir avantajımız ve kalitemiz vardı. Oyuna da penaltı sonrası 1-0 öne geçerek başladık. Ardından topa sahip olurken, ikinci pastan sonra kaybettiğimiz toplarla rakibimizi ilk yarıda devreye soktuk. Duran top oldu, kenar orta oldu ve rakibin iştahını arttırdık. Devreye 1-0 önde girdik ve taktiksel bir değişiklik yaptık. İkinci yarıda oyuncumuza çarparak topun gol olması sonucu Kayserispor’un iştahı daha fazla artmaya başladı. İkinci golü buldular. Sonrasında oyunda denge kurduk ve topa sahip olarak doğru oynamaya başladık. 82. dakikada da golü bulduk. Oyun biterken penaltı pozisyonu oldu. Sonrasında bizim gibi bir takımın oyunun o bölümünde o pozisyonu verip gol yememesi gerekirdi. Rakibi iştahı eve arzusundan dolayı tebrik ediyorum ama bir noktaya değinmek istiyorum. Biz bu ülkenin takımıyız ve bu sezonun şampiyonuyuz. Anadolu’nun Türk futbolunda önemli işler yapmış takımıyız. Saygıyı hak ediyoruz. En azından bir ‘Hoş geldin’i. Avrupa’da şampiyon takımın alkışlanmasını örnek gösteriyoruz. Bugün bunu bekliyorduk, o da olmadı. Bunlar bir tarafa kulübede silahın dışında her şey patladı. Emniyet bunları nasıl içeri sokuyor? Ben bu oyun adına üzülüyorum. Bu sonuçlar alınabilir, kupa alınabilir, lig alınabilir, kaybedilir ama biz bu yaraları bu şekilde açmamamız lazım. Diğerlerine bu şekilde örnek olmamamız lazım. Ben bu oyunun içinde kalmaya, oyuna saygı göstermeye, kazananı alkışlamaya devam edeceğim. Ancak bu şekilde yaptığımız sürece bunun hiçbir zaman karşılığı olmayacak, hep üzülerek başkalarını örnek göstereceğiz. Bu bir girişim değildir, bu bir tıkanıklıktır. Bu nedenle üstüne basa basa söylüyorum; Kayserispor’u tebrik ediyorum ancak yaşadıklarımız son derece üzücüdür. Kulübenin içinde her şeyi yedik. Buna üzülüyorum” dedi.

Rekabetin olmasının Türk futbolu adına güzel olduğunu dile getiren Avcı,

“Takımlar yatırımlar yapıyor, iyi organize oluyor ve oyuncu kalitesi yükseliyor. Rekabetin olması futbolumuz adına güzel. Bu bölümünü konuşurken diğer tarafı atlayamayız. Çünkü bunlar yara verir. Ben oyunun içinde kalacağım. Fair flay diye dürüstlük diye bir şey var” diye konuştu.

Şampiyonluk kutlamalarında taraftarlarımızın çok güzel örnekler verdiğini vurgulayan Avcı, şunları söyledi:

“Lig uzun bir maraton, kolay değildir. Türkiye Kupası beş maç sonunda alınabilir. Ligde 38 maç oynanıyor. Bu süreçte zihinsel ve fiziksel yorgunluklar vardır. Trabzonspor taraftarı sevinirken hiçbir olaya sebebiyet vermemiştir. Hafta sonu itibarıyla yeni etkinliklerimiz de olacaktır. Trabzonspor sevdalıları bunun keyfini çıkartsınlar.”