Trabzon'da Hayvancılığa Can Suyu: Büyükşehir ve Tarım Kredi'den Genç Üreticilere yüzde 90 Hibe Desteği!

Trabzon'da Hayvancılığa Can Suyu: Büyükşehir ve Tarım Kredi'den Genç Üreticilere yüzde 90 Hibe Desteği!

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürlüğü, bölgede hayvancılığı canlandırmak amacıyla dev bir iş birliğine imza attı. İmzalanan protokol kapsamında, Tonya'ya gebe düve, Maçka'ya ise yerli Karayaka koyunu sağlanacak. Başkan Ahmet Metin Genç, gençleri ve kadın üreticileri önceliklendiren bu projeyle, yüzde 90 hibe desteği verileceğini ve "köyden şehire göçün engellenmesini" hedeflediklerini açıkladı.

 

Hayvansal Üretim İçin Kritik Protokol

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürlüğü ile "Hayvansal Üretimi Destekleme Projesi"ni resmen başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Osman Tomruk ve Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Mısır'ın katılımıyla imzalanan protokol, bölge çiftçisine doğrudan destek sağlamayı amaçlıyor.

Projenin ilk aşamasında belirlenen dağıtım planı şu şekilde:

Tonya İlçesi: 20 adet Büyükbaş Gebe Düve temin edilecek.

Maçka İlçesi: 36 çiftçiye 5'er adet olmak üzere, toplam 180 adet Yerli Karayaka Koyunu verilecek.

 

Başkan Genç: "Hayvancılığın Bitmesine Müsaade Etmemeliyiz"

 

Projenin yalnızca ekonomik değil, sosyal açıdan da büyük önem taşıdığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çiftçilere güçlü bir destek mesajı verdi.

Genç, açıklamasında şunları kaydetti: "Üreticimizi ve çiftçimizi her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Amacımız, bölgemiz için çok önemli olan hayvancılığı sürdürülebilir kılmak. Ayrıca bu proje ile köyden şehire göçü engellemek ve gençleri üretimin içinde tutmak istiyoruz. Hayvancılığın bitmesine müsaade etmemeliyiz. Bu çalışmaların çiftçimize olumlu yansıyacağına inancım tamdır."

 

Gebe Düve Desteği %90 Hibe

 

Projenin en dikkat çeken yönü, genç ve kadın üreticilere yönelik sağlanan yüksek hibe oranı oldu. Gebe düve alımında destekten yararlanacak yetiştiricilere temin edilecek hayvanlar, yüzde 90 hibe ile verilecek.

Başvuru Şartları ve Öncelikler:

Öncelik: Destekten yararlanacak üreticiler, öncelikle kadın yetiştiriciler ile 40 yaş ve altındaki erkek üreticilerden oluşacak.

Gebe Düve Şartı: Gebe düve alımı için başvuran çiftçilerin üzerinde 4 ila 6 adet büyükbaş sağmal süt ineği bulunması gerekiyor.

Başvuru Adresleri: Başvurular, ilgili ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine (Tonya veya Maçka) ve Büyükşehir Belediyesi'ne örnek dilekçe ile yapılabilecek.

Başvurular, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan ortak bir komisyon tarafından değerlendirilerek hak sahipleri belirlenecek.