DOKA Bölgemizdeki AR-GE Faaliyetleri ve Projelerini Tanıtıyor







Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul’da "Geleceğin Üretim Sistemlerinde Ar-Ge İşbirlikleri" ana temasıyla "Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı" başladı.

 

Ajansımız şemsiyesi altında özellikle Bölgemizde AR-GE faaliyeti yapan kamu kurum ve kuruluşları ile Teknokentte faaliyet gösteren özel sektör firmalarının AR-GE faaliyetleri ve projelerinin tanıtımı yapılıyor. Bu kapsamda Bölgemizde önemli AR-GE misyonunu üstlenmiş Fındık Araştırma Enstitüsü, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Trabzon Teknokent, Teknokentte yer alan UTS Scientific Instruments ve Kar- Biyosit Biyoteknoloji firması ile Trabzon İnovasyon Merkezi projesinin sahibi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası stantta AR-GE faaliyetlerine ve projelerine yönelik tanıtım çalışmalarını yürütüyorlar.

 

3-5 Mayıs tarihleri arasında devam edecek etkinlikte AR-GE projelerine yönelik B2B görüşmeleri ve konuyla ilgili paneller de süreç boyunca devam edecek.

 

Söz konusu etkinlikle, Türkiye’de gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin tanıtımı, Ar-Ge’de kamu kurumları, özel sektör kuruluşları ve akademinin etkileşiminin artırılması, uluslararası akademik ve bilimsel işbirliklerinin geliştirilmesi, Ar-Ge çalışmalarının ticarileştirilmesi gibi çok önemli ve öncelikli konular hakkında farkındalık, bilgi ve ticari paylaşım platformu oluşturulması amaçlanıyor.