İstanbul’da Deprem Sonrası 4 Binada Hasar İhbarı

İstanbul’da Deprem Sonrası 4 Binada Hasar İhbarı

Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen deprem İstanbul’da da hissedildi. İstanbul Valiliği, 4 bina için hasar ihbarı yapıldığını, ancak can kaybı ya da ciddi yaralanma bulunmadığını açıkladı.

Marmara Denizi’nin Tekirdağ Marmara Ereğlisi açıklarında bugün meydana gelen deprem, İstanbul’un birçok ilçesinde hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar sokaklara çıkarken, İstanbul Valiliği’nden resmi açıklama geldi.

Valilikten yapılan duyuruda, şu ana kadar farklı ilçelerden 4 bina için hasar ihbarı alındığı belirtildi. Ekiplerin ilgili noktalara yönlendirildiği kaydedildi.

Sağlık durumuna ilişkin de bilgi paylaşan valilik, saat 16.40 itibarıyla İstanbul’daki hastanelere deprem kaynaklı herhangi bir yaralanma vakasının ulaşmadığını bildirdi. Ancak panik nedeniyle 12 kişinin panik atak nöbeti geçirdiği, 5 kişinin ise koşuşturma sırasında burkulma şikâyetiyle 112’ye başvurduğu ifade edildi.

Yetkililer, vatandaşların resmi açıklamaları takip etmelerini, asılsız söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.