Arda Kardeşler: 'Beni en çok yaralayan söz ‘planlı eylem' ifadesi oldu

Arda Kardeşler: 'Beni en çok yaralayan söz ‘planlı eylem' ifadesi oldu

  Trabzonspor–Gaziantep FK maçındaki tartışmalı düdüğü sonrası eleştirilerin hedefi olan hakem Arda Kardeşler, ilk kez konuştu. Kardeşler, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun açıklamalarına tepki göstererek, “Bahsedilen planlı eylem nedir, açıklığa kavuşturulmasını istiyorum. Bu zanla yaşamak istemiyorum” dedi.

Trabzonspor–Gaziantep FK maçındaki kararı sonrası yoğun şekilde tartışılan hakem Arda Kardeşler’den son dakika açıklaması geldi.

Bir televizyon programında konuşan Kardeşler, şu ifadeleri kullandı:

“Cumartesi gününden bugüne kadar ben bir süreç yaşadım. Bir yerden sonra da insani olarak kendimi ifade etmek istedim. Müsabaka sonrasında Federasyon başkanımızın televizyonda yaptığı açıklamaları çok üzülerek dinledim. Pozisyon ortada, ben de bu pozisyonda bir hata yaptım. Ancak bu yaptığım ilk hata değildi. Her maçta her yerde hatalar olur. Ama federasyon başkanımızın yaşanan bu pozisyonun hata olmadığını söylemesi, arkasında bir planlı eylem olduğunu dile getirmesi beni çok hedef gösterdi. Ben buna çok üzüldüm. Bahsedilen bu planlı eylem nedir? Ben bir hakem olarak bunun açıklığa kavuşturulmasını istiyorum. Bu zanla yaşamak istemiyorum. Şu anda hedef konumundayım.”

Kardeşler, kendisini en çok yaralayan sözün TFF Başkanı’nın “hata değil planlı bir eylemdir” ifadesi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

 “Federasyon başkanımızın göreve geldiği günden beri bizlerle iletişimi çok iyi. Sürekli iletişim halindeyiz. Bu konu özelinde de kendisi keşke yayına bağlanmadan önce benimle iletişime geçseydi. Maçtan hemen sonra… Ancak bugüne kadar da beni bir arayıp sorsaydı, ben de kendisine duygularımı açıkça ifade edebilseydim. Yaşanan olayı daha şeffaf bir şekilde açıklasaydım.”

Olayın büyümesi üzerine Merkez Hakem Kurulu eski başkanlarından Ferhat Gündoğdu ile de görüştüğünü söyleyen Kardeşler, “Kendisi sağ olsun çok güzel yaklaştı, bir abi gibi yaklaştı. Ben Arda Kardeşler olarak şeffafım. Planlı bir durum varsa bunun açıklığa kavuşturulmasını istiyorum” dedi.

Hakemlik mesleğine yıllarını verdiğini vurgulayan Kardeşler, sözlerini şöyle tamamladı:

 “Ben yıllarca federasyondan ekmeğimi kazandım, MHK’ya bağlı olarak çalışıyorum. Bu olayın planlı olması açıklaması yapılırken, benim de bir ailem olduğu keşke düşünülseydi.”